Kağıthane Deresi kararıyor

İstanbul’daki Kağıthane deresi kararıp kötü kokular gelmeye başladı, vatandaşlar duruma tepki gösterdi. Kemerburgaz ve Göktürk’te havadan çekilen görüntülerde derenin renginin değişerek siyaha döndüğü görüldü.

Kağıthane Deresi kararıyor
Kağıthane Deresi kararıyor
GİRİŞ 27.05.2021 10:50 GÜNCELLEME 27.05.2021 10:50
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

İstanbul'da Terkos Gölü'nden Haliç'e uzanan Kağıthane Deresi'nde meydana gelen renk değişikliği ve kötü kokular çiftçilerin ve vatandaşların tepkisini topladı. 12 Km uzunluğa sahip Kağıthane Deresi'nin Kemerburgaz ve Göktürk'ten geçen bölümleri Havadan görüntülendi. Çekilen görüntülerde yemyeşil ağaçların arasından derenin renginin siyaha döndüğü gözüküyor. Çevrede bulunan çok sayıda tarım arazisinin yanından geçen dereden çevreye pis kokular yayılıyor. Bölgede çiftçilik yapan ve yaşayan vatandaşlar durumdan endişe duyduklarını ifade ederek belediyenin duruma el atmasını beklediklerini söyledi.

"KİRLİ SU KİRLİ ÇEVRE GÖRMEYE BAŞLIYORUZ"

Daha önce aynı kirlilik ile karşılattıklarını ifade eden Eyüp sultan Ziraat Odası Genel Sekreteri Mustafa Kayabaşı, “Belediyenin ‘Temiz Su Temiz Çevre' sloganı vardı. Kirli su kirli çevre göremeye başlıyoruz. Galiba İSKİ bir çalışma başlatmış, ancak o çalışma bitene kadar bu giderlerin depolanıp aktarılması gerekiyor. Oysa onlar saldım çayıra mevlam kayıra. Atık su tarlaya mı gider, hayvan mı içer kim içerse içsin aynı zararı yaşayacaktır. Bu su ağır metal ve kirlilik içerdiğini düşünüyorum. Bu durum hem çevreye hem insanlara zarar vermektedir” diye konuştu.

"ÇÖP SUYUNA BİR ÇARE BULUNMASINI İSTİYORUZ"

Çevrede üretim yapan bir çiftçi ise atık suların tarlasının yakınına gelmesinden dolayı yetkililere birçok kez ihbarda bulunmalarına rağmen önlem alınmadığını ifade ederek, “hangi yetkili yere gitsek cevap alamıyoruz. Sizde hemen arkamda bulunan derenin son halini görüyorsunuz. Çöp suyuna bir çare bulunmasını istiyoruz” dedi.

YORUMLAR 16
  • Sinan Şirin 2 yıl önce Şikayet Et
    2 - istanbulun paralarını aktaracak 1 dönem daha oy verin en ufak depremde evlerinizi size mezar edecek kentsel dönüşüm yapmayarak yada pkklı kişilere ihale ederek malınızın mülkünüzün evlerinizin çökecek 1 dönem daha oy verin otobüs duraklarında saatlerce bekleyeceğiniz günleri yaşayacaksınız şimdi 25-30 daki beklliyorsunuz bunlar hiç birşey
    Cevapla
  • net 2 yıl önce Şikayet Et
    çevre bakanı akarsuların denizlerin temizliğini devir alsın maliyeti belediyelere ayrılan ödenekten kesin. Devlet gelirlerinden çalışmayan belediyelere pay vermeyin.
    Cevapla
  • vurucu 2 yıl önce Şikayet Et
    ekRUM a oy verdiniz o da size zehir veriyor istanbul ekRUMdan kurtulmalı
    Cevapla
  • fırat23 2 yıl önce Şikayet Et
    herşe *ok güzel olacak istanbul çookk
    Cevapla
  • demirci 2 yıl önce Şikayet Et
    İkinci SÖZEN faciasına hazır olun.Ergün Gönknel in muadillerinide bekliyoruz nezih CAHAPE yönetiminden.Ha gayret az kaldı.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'da akaryakıt istasyonu çalışanlarını ziyaret etti
Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinin tarihine geçen skor!