KPSS başvuru kılavuzu 2021! Memur adayları için ÖSYM AİS başvuru ekranı! KPSS sınav ücreti...

KPSS başvuru tarihleri, memur adayların gündeminde ilk sıraya yerleşti. ÖSYM tarafından duyurulan takvime göre KPSS lisans başvuruları bugün başlayacak. Aldıkları lisans eğitimlerini kamu kurumlarında değerlendirmek isteyen öğrenciler KPSS sınavlarında ter dökecek. ÖSYM KPSS başvuru kılavuzunu yayınladı. Peki 2021 KPSS başvuruları ne zaman? İşte 2021 KPSS başvuru ücreti...

KPSS başvuru kılavuzu 2021! Memur adayları için ÖSYM AİS başvuru ekranı! KPSS sınav ücreti...
KPSS başvuru kılavuzu 2021! Memur adayları için ÖSYM AİS başvuru ekranı! KPSS sınav ücreti...
GİRİŞ 28.05.2021 13:06 GÜNCELLEME 28.05.2021 13:07
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Üniversitelerin dört yıllık fakültelerini bitirmiş veya yeni mezun olmaya hak kazanan binlerce aday bu yıl yapılacak KPSS lisans oturumlarında şansını deneyecek. Sınav hazırlıklarının yanında KPSS başvuru tarihlerini kaçırmak istemeyen adaylar araştırma yapmaya başladı. ÖSYM bu yılın başında KPSS sınav tarihlerini açıkladı. KPSS A Grubu ve Öğretmenlik oturumları adı altında Genel Yetenek, Genel Kültür, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT sınavları gerçekleştirilecek. KPSS başvuru kılavuzunun yayınlanması ile başvurular resmen başladı. Peki KPSS sınavına başvuru nasıl yapılır? 2021 KPSS başvuru ücretleri ne kadar oldu? İşte KPSS başvuru ekranı ve sınava ait tüm detaylar…

KPSS Başvuruları Ne Zaman Yapılacak?

Üniversite mezunlarının katılacağı lisans sınavına başvuruları ÖSYM tarafından 28 Mayıs-14 Haziran 2021 tarihleri arasında alınacak. Bu yıl ortaöğretim (lise) ve ön lisans mezunlarının katılacağı Kamu Personeli Seçme sınavı düzenlenmeyecek. Yukarıda belirtilen tarihler arasında KPSS Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, KPSS Alan Bilgisi, KPSS ÖABT sınavlarına girmek isteyen adaylar başvuru yapacak.

KPSS Başvuru Kılavuzu Yayınlandı! 

2021 Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) A Grubu ve Öğretmenlik Başvurularının Alınması

2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sınavının Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu ile Eğitim Bilimleri oturumu 01 Ağustos 2021 tarihinde, Alan Bilgisi oturumları 07- 08 Ağustos 2021 tarihlerinde, Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) oturumu ise 15 Ağustos 2021 tarihinde uygulanacaktır.

Sınava başvurular, 28 Mayıs - 14 Haziran 2021 tarihleri arasında yapılacaktır.

Adaylar, başvurularını elektronik ortamda ÖSYM Başvuru Merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak saat 12.00’den itibaren ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabileceklerdir.

Sınava başvuruda HES kodu bilgisi alınacağından adayların, sınava başvuru işlemi yapmadan veya başvuru için başvuru merkezlerine gitmeden önce HES kodunu edinmiş olmaları gerekmektedir. Adaylar, HES kodunun nasıl edinileceği bilgisine Sağlık Bakanlığının https://hayatevesigar.saglik.gov.tr internet adresinden ulaşabileceklerdir. 

Sınava ilişkin ayrıntılı bilgi 2021-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Kılavuzunda yer almaktadır. Adaylar, Kılavuza aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir. Sınava başvuracak adayların Kılavuzu dikkatle incelemeleri gerekmektedir.

2021-KPSS Başvuru Kılavuzu İçin Tıklayınız!

2021 KPSS Başvuru Ücreti Belli Oldu!

KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür Oturumu/Eğitim Bilimleri Oturumu (Her Bir Oturum İçin) : 90,00 TL

KPSS Alan Bilgisi Sınavları (Her Bir Oturum İçin) : 65,00 TL

ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı İçin) : 90,00 TL

KPSS başvuru ücretleri ÖSYM tarafından kılavuzun yayınlanması ile belli olacak. Ancak ÖSYM bu yıl sınav ücretlerine geçtiğimiz yıla göre yüzde 29 artış yaptı. 2020 yılında KPSS Genel Yetenek-Genel Kültür oturumu, Eğitim Bilimleri (Her bir oturum) oturumları için sınav ücreti 80 TL, KPSS Alan Bilgisi Sınavları için (Her bir oturum) 55 TL, ÖABT (Her Bir ÖABT Alanı için) 80 TL başvuru ücreti alındı. 2021 yılında ise KPSS sınav ücretlerinin aşağıdaki gibi olması bekleniyor;

28 Mayıs-14 Haziran 2021 tarihleri arasında başvuru yapmayan adaylar için ÖSYM geç başvuru tarihlerini de yayınladı. KPSS lisans oturumları geç başvuruları 22-23 Haziran 2021 tarihlerinde gerçekleştirilecek. Geç başvuru yapan adaylardan sınav ücreti %50 zamlı olarak alınacak.

2021 KPSS Başvuruları Nasıl Yapılacak?

2021 yılında gerçekleştirilecek Kamu Personeli Seçme Sınavına katılacak adaylar başvurularını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi üzerinden veya mobil uygulama üzerinden gerçekleştirecek. Koronavirüs tedbirleri nedeniyle adaylar sınav tarihine kadar geçerli olacak HES kodlarını AİS’e tanımlayacak. ÖSYM Aday İşlemleri Sisteminde geçerli fotoğraf ve eğitim bilgisi bulunan adaylar T.C kimlik numarası ve şifreleriyle sisteme giriş yaparak başvurularını tamamlayabilir.

KPSS Başvuru Ücreti Nasıl Yatırılır?

KPSS başvuru ücretleri ÖSYM tarafından anlaşmalı bankalara veya e-İŞLEMLER’de yer alan ÖDEMELER kısmından banka veya kredi karıyla yatırılacaktır. Bankaya giderek sınav başvuru ücretini yatırmak isteyen adaylar başvuruda bildirdikleri T.C kimlik numarası ve adı, soyadları ile sınav ücretini yatırabilir. İşte KPSS başvuru ücretlerinin yatırılabileceği bankalar;

Akbank şubeleri ATM ve internet bankacılığı

Albaraka Türk Katılım Bankasının şubeleri, ATM ve internet bankacılığı

Finansbank şubeleri, ATM ve internet bankacılığı

Kuveyt Türk Katılım bankası şubeleri, ATM ve internet bankacılığı

Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler

ING Bank tüm şubeleri ve internet bankacılığı

Vakıf Katılım Bankası tüm şubeleri ve ATM’leri

Ziraat Bankası’ndan sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılıktan işlem yapılabilir.

KPSS Sınavları Ne Zaman Yapılacak?

YORUMLAR 3
  • Teacher 2 yıl önce Şikayet Et
    100 az olur ya 500 yapın siz onu. Resmen sınava girmek de lüks oldu ülkede. Yakında böbreğimizi falan satarız sınav ücretini ödeyebilmek için.
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    ösym bu kadar zam yapmaktaki maksatı ne milleti mi soymak
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    300 tl sınavlara vercen öğretmenlik için sınavlara girecec 400 bin öğretmen adayı 120.000.000 tl i para ösym para basıyo para bari fiyatı yükseltmeyin yaaa pandemide sınav ücreti bulmak için uğraşacak insanlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan'dan dikkat çeken Suriye, Somali, Karabağ çıkışı...
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!