KPSS ortaöğretim ve önlisans başvurusu bu yıl var mı? 2021 ÖSYM Lise mezunları ve iki yıllık üniversite…

KPSS başvurularının bugün başlayacak olması nedeniyle ortaöğretim ve önlisans mezunu adaylar başvuru tarihlerini araştırmaya başladı. Kamu kurumlarındaki iş fırsatını değerlendirmek isteyen lise ve iki yıllık üniversite mezunları 2021 KPSS ortaöğretim ve önlisans başvuruları ne zaman? sorusunun cevabına odaklandı. İşte ÖSYM tarafından yapılan o açıklama…

KPSS ortaöğretim ve önlisans başvurusu bu yıl var mı?  2021 ÖSYM Lise mezunları ve iki yıllık üniversite…
KPSS ortaöğretim ve önlisans başvurusu bu yıl var mı? 2021 ÖSYM Lise mezunları ve iki yıllık üniversite…
GİRİŞ 28.05.2021 19:52 GÜNCELLEME 28.05.2021 19:52

Memur olma hayali kuran binlerce aday Kamu Personeli Seçme sınavına hazırlık yapıyor. Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları sınavlara katılarak aldıkları puanlara göre devlet kadrolarında açılan kontenjanlara başvuru yapıyor. ÖSYM başvuru ve sınav tarihlerini geçtiğimiz aylarda duyurdu. KPSS başvuru kılavuzunun yayınlanması ile başvurular AİS üzerinden alınacak. KPSS başvuru tarihlerini kaçıranlar için geç başvurular düzenlenecek. Peki 2021 KPSS ortaöğretim ve önlisans başvuruları hangi tarihte başlayacak? İşte ÖSYM sınav ve başvuru takvimi!

2021 KPSS Ortaöğretim ve Önlisans Başvuruları Ne Zaman?

ÖSYM tarafından organize edilen KPSS oturumları her yıl sadece lisans mezunları için düzenleniyor. KPSS ortaöğretim ve önlisans sınavları 2022 yılında düzenleneceği için bu yıl ÖSYM tarafından bu sınavlara yönelik başvurular alınmayacak.  

Geride bıraktığımız sene KPSS ortaöğretim başvuruları 15-30 Eylül tarihleri arasında alındı. KPSS önlisans sınavı başvuruları ise 21 Ağustos-02 Eylül arasında gerçekleştirildi. 2022 yılında KPSS ortaöğretim başvurularının Eylül ayında, önlisans başvurularının ise Ağustos ayının son haftasında ÖSYM tarafından alınması bekleniyor. 

2021 ÖSYM Başvuru Takvimi

KPSS Lisans Başvuruları Bugün Başlıyor!

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik ( Genel Kültür-Genel Yetenek, Eğitim Bilimleri, Alan Bilgisi ve ÖABT) sınavı başvuruları bugün başlayacak. ÖSYM Aday İşlemleri sistemi üzerinden alınacak başvurular 14 Haziran 2021 tarihine kadar sürecek. ÖSYM’nin sınav başvuru kılavuzunu yayınlaması ile sınava ait detaylar belli olacak. Geç başvuru işlemleri ise 22-23 Haziran tarihleri arasında alınacak.

2021 KPSS Sınavları Ne Zaman?

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik (Genel Kültür-Genel Yetenek) Eğitim Bilimleri Sınavları 1 Ağustos 2021,

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi 1. Gün Sınavları 7 Ağustos 2021,

KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Alan Bilgisi 2. Gün Sınavları 8 Ağustos 2021,

KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi (ÖABT) sınavı ise 15 Ağustos 2021 tarihinde düzenlenecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Saldırıdan sonra Putin'den savaş açıklaması: Meşru hedef sayacağız!
Seçime 3 gün kala CHP'de kaos! Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu kavgası