Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın 2 istasyonu hizmete açıldı

Toplam 12 duraklı Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın, Bahariye ve Masko istasyonları düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın 2 istasyonu hizmete açıldı
Ataköy-Olimpiyat Metro Hattı'nın 2 istasyonu hizmete açıldı
GİRİŞ 29.05.2021 21:33 GÜNCELLEME 29.05.2021 21:33
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İBB tarafından yapımı devam eden hattın 2 istasyonunun hizmete alınma törenine CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, TBMM Başkanvekili Haydar Akar, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, bazı milletvekilleri, partililer ile davetliler katıldı.

Törende konuşan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Haziran 2019'da 233 kilometre olan İstanbul'daki toplam metro hattının 260 kilometreye ulaştığını söyledi.

İmamoğlu, 2024'e kadar 103 kilometre metro inşa edeceklerini belirterek, "Bu hat 13 kilometre. Başakşehir, Küçükçekmece'yi, Bağcılar'ı Bahçelievler'i ve Bakırköy'ü içine alıyor. Günlük 500 bin insanımızı taşıma kapasitesine sahip olacak. Bu hatla birlikte, İkitelli-Ataköy arasındaki tek yönlü yolculuk süresi, 30 dakikaya inecek. Aynı zamanda sahille buluşabilen de bir hattımız olmuş olacak." dedi.

Metro hattının tamamını 2022'de açacaklarını dile getiren İmamoğlu, bu hattın, Marmaray, Kirazlı-Olimpiyat-Başakşehir, Mahmutbey-Esenyurt, Kirazlı-Halkalı ve Yenikapı Atatürk Havalimanı hatları ile entegre olacağını bildirdi.

10 gün ücretsiz

Konuşmaların ardından Ataköy-İkitelli Olimpiyat metro hattının, 2 istasyonluk bölümünün açılışı yapıldı. Kurdele kesiminin ardından Bahariye İstasyonu'na geçen protokol, İkitelli Sanayi İstasyonu'na kadar seyahat etti.

Öte yandan İBB Başkanı İmamoğlu, Bahariye ve Masko istasyonlarının 10 gün boyunca ücretsiz kullanılabileceğini açıkladı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendimi yaptırmış acaba. 2019 da tamamı bitecekti bu projenin. Tarihte ilk defa bir metro profesinin sadece iki durağı açıldı
    Cevapla
  • Cihan Adiguzel 2 yıl önce Şikayet Et
    hayatımızda hiç böyle bir şey görmedik Resmen insanları kandırıyorlar AK Parti'nin yaptığı Metroyu kendileri yapmış gibi gösteriyor bir durak 2 durak açılışı olur mu Komple biter bütün durakların açılışı bir kerede yapılır insanları kandırmak göz boyamak acaba bunlara inanan insanlar var mı Varsa akıllarına şaşıyorum
    Cevapla
  • Ergün 2 yıl önce Şikayet Et
    Reklamcı Ekrem sanki 2 yılda kendisi yaptı.....
    Cevapla
  • Sucu Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Daha fazla metro açılmadan hemen kayyum atanmali
    Cevapla
  • tabi 2 yıl önce Şikayet Et
    2 senede 2 istasyon. daha fazla ne kadar acabilirler sence?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail lobileri engellemeye çalışıyor: Erdoğan'ın ABD ziyaretinde son durum ne?
Anne ve bebeğine önce otomobil, sonra kamyonet çarptı! Mardin'de feci kaza