NATO, Türk askerlerine hayran kaldı!

Romanya’da icra edilen ve 26 ayrı ülkeden 30 binin üzerinde personelin katıldığı NATO Steadfast Defender Europe 2021 tatbikatına katılan Mehmetçikler NATO’yu kendine hayran bıraktı.

GİRİŞ 31.05.2021 14:02 GÜNCELLEME 31.05.2021 14:23
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

NATO, Türk askerleri tarafından kurulan sahra mutfağı, banyo ve tuvaletlerin temizliğinden övgüyle söz etti.

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde kurulu bulunan 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı’ndan askeri unsurlar 10 ve 19 Mayıs tarihlerinde Romanya’da düzenlenecek tatbikata katılmak üzere yola çıkmıştı.

39 römork, 128 konteynır ve bin 356 askeri personel taşıyan 214 askeri araç Tekirdağ’ın Ergene ilçesinden yola çıkarak Bulgaristan üzerinden tatbikatın gerçekleştirileceği Romanya’nın Cincu kentine giderek konuşlanmıştı.

Burada tatbikattaki askerler için sahra mutfağı, yemekhane, duş ve tuvaletleri kuran Türk askerlerin temiz ve titiz çalışması NATO’dan da övgü aldı.

Ergene’deki 66. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığı askerlerince kurulan alanlar NATO Channel’in resmi sosyal medya hesabında tatbikata katılan diğer ülke askerlerinin gözünden yayımlandı.

Tatbikat sırasında egzersizler yaparken nasıl yemek yediklerinin merak edilebileceğini aktaran ve Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarınca kurulan alanları görüntüleyen diğer ülke askerleri Türk askerleri tarafından kurulan mutfak, duş alanı, tuvalet ve çamaşırhaneden hayranlıkla ve övgü dolu sözlerle bahsetti.

Tatbikata katılan diğer ülke askerlerini de NATO’yu de kendilerine hayran bırakan Mehmetçikler NATO Steadfast Defender Europe 2021 tatbikatının tamamlanmasının ardından yeniden Tekirdağ’ın Ergene ilçesine dönecek.

YORUMLAR 15
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    23 yıl önce bize verilen tek yemek karasimsekti,şimdi Massallah
    Cevapla
  • FANİ YOLCU 2 yıl önce Şikayet Et
    Lan, maşaAllah BarekAllah TebarekAllah deyin... Kem gözlerinizden nazar etmeyin... ALLAH CC HERDAİM MÜSLÜMAN TÜRKE TÜRK ORDUSUNA YAAR VE YARDIMCI OLSUN MUHAFAZA VE MUZAFFER EYLESİN İNŞAALLAH AMİM AMİN AMİN
    Cevapla
  • unknown 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne de olsa Peygamber Ocağı!
    Cevapla
  • Tr yerli 2 yıl önce Şikayet Et
    Her şey başkan RTE hatirlatiyor
    Cevapla
  • ben 2 yıl önce Şikayet Et
    misafir rumuzlu kişiye. sen çnce bu aşağılık duygusundan kurtul. cahilliğini haykırmaktan vazgeç. f-35 almadığımız içinAllah'a şükretmemiz lazım. asrın fiyaskosu f-35.20 yıl önce bu günleri hayal bile edemiyorduk. suriyede şehit verdik ama sınırlarımızı koruma altına aldık. şehitlerimizin 100 katı mikrop temizledik. unuttun değilmi köhne karakollarda verdiğimiz şehitleri. kaç yıldır hiç karakol baskını duyuyomusun. duyamazsın KALEKOL'lara saldırmaya kalkanlar gebertiliyor çünkü. tank demişsin gördük SİHA larımız karşısında meşhur rus tanklarını.siz resmen kör, sağır ve dilsizsiniz.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Zaten basit nato tatbikatının bile ondan reklamı yaplıyor. Adamlarda f35 var binlerce tank uçak gemileri ihaları var ve gerçekten hayran kalındığı sanılıyor. Suriyede 34 şehit verdiğimizde gözümüzün yaşına bakmadılar. Pek hayran ve caydırıcı görmedim o zaman.
    Cevapla
  • emrullah 2 yıl önce Şikayet Et
    dünyaya not: bizim askerimiz emirle hizmet eder emirle şehit olur.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Gelibolu Yarımadası'ndaki Yeni Zelanda Anıtı'nda anma töreni düzenlendi
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti