MHRS aşı randevusu nasıl alınır? 50 yaş üstü aşılama başlıyor! 45 yaş ve üzeri için tarih…

50 yaş ve üstü aşılama işlemleri Sağlık Bakanlığı tarafından 1 Haziran tarihinden itibaren başlayacak. MHRS ekranı üzerinden randevu oluşturmak isteyen vatandaşlar araştırma yapmaya bugünden itibaren başladı. 45 yaş ve üzerindekiler ise kendileri için öngörülen tarihi öğrenmek istiyor. Peki MHRS aşı randevusu nasıl alınır? İşte Merkezi Hastane Randevu Sistemi aşı randevusu oluşturma ekranı!

MHRS aşı randevusu nasıl alınır? 50 yaş üstü aşılama başlıyor! 45 yaş ve üzeri için tarih…
MHRS aşı randevusu nasıl alınır? 50 yaş üstü aşılama başlıyor! 45 yaş ve üzeri için tarih…
GİRİŞ 01.06.2021 09:43 GÜNCELLEME 01.06.2021 09:48
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Sağlık Bakanlığı, aşılama çalışmaları için yeni yaş grubuna geçti. 50 yaş üzeri vatandaşlar ilk doz aşı uygulamasını olmaya Haziran ayının ilk haftasından başlayacak. MHRS ekranı üzerinden aşı randevusu oluşturan vatandaşlar tercihlerine göre BionTech, Sinovac aşısı vurulacak. Merkezi Hastane Randevu Sistemi üzerinden bulundukları lokasyona en yakın hastanede aşı talebi oluşturabilen vatandaşlar farklı ilçelerde de randevu alabiliyor. İlk kez MHRS sistemine giriş yapacakların üye olarak randevusunu alması gerekiyor. 50 yaş üzeri aşılanmasıyla sıra 45 yaş üstüne gelecek. Peki MHRS aşı randevusu nasıl alınır? İşte MHRS aşı randevusu oluşturma yöntemi…

MHRS Aşı Randevusu Nasıl Alınır?

Aşı randevusu oluşturmak isteyen vatandaşların ilk olarak mhrs.gov.tr adresine gitmeleri gerekiyor. Sisteme üye olmayanlar üyelik oluşturma işlemini tamamlamaları isteniyor.

MHRS üzerinden giriş yapan adaylar sol üst menüde bulunan “Randevu Al” butonuna işaretleyerek randevu ekranına gidebilir. İsteyen kullanıcılar e-devlet ile giriş yapabilirken yeni kayıt yaparak randevu talebi oluşturuluyor.

 MHRS Aşı Randevusu Oluşturmak İçin Tıklayınız

45 Yaş Üstü Aşılama Çalışmaları Ne Zaman Başlayacak?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada 1 Haziran’dan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşların aşılanmaya başlayacağını duyurdu. 45 yaş üstü vatandaşların aşı olmalarına bu yaş grubunun ilk dozlarının vurulmasının ardından başlayacak. Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye nüfusunun 3 katını aşan 270 milyon doz aşı alındı. Bu hafta içerisinde ülkemize 5 milyon doz aşı teslim edilecek.

Aşı Sorgulaması Nasıl Yapılır?

Aşı sırasının size gelip gelmediğini E-nabız sistemi üzerinden sorgulayabilirsiniz. Ayrıca “Aşıla” yazıp 2023’e SMS atarak aşı sıranızın gelip gelmediğini kontrol edebilirsiniz. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada “ Normalleşme döneminde kısıtlamaların giderek azalacağı ancak bireysel tedbirlerin öne çıkacağı ve yaygın aşılama ile güçlendirilmiş bir uygulama hedefliyoruz. Haziran'dan itibaren aşılama programımız hızlanmış olacak. Bu kapsamda 1 Hazirandan itibaren 50 yaş üzeri vatandaşlarımızın da aşılanmasına başlanacaktır” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 4
  • Burak 2 yıl önce Şikayet Et
    saglıklı insan niye aşı randevusu almaya calısır anlam veremıyorum
    Cevapla
  • ballıbey 2 yıl önce Şikayet Et
    :) hiç bir aşı hastaya yapılmaz zaten..
    Cevapla
  • cevdet 2 yıl önce Şikayet Et
    BENDE SİNOVAC ALAMIYORUM.ARADIĞINIZ KİRİTERLERE UYGUN RANDEVU BULUNAMADı diyor
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Sinovac aşısı randevusu alamıyorum 2 hafta oldu.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Şimşek'ten 'Erdoğan' açıklaması: 'İtibar etmeyiniz'
Kar maskeli hırsızların kuyumcuyu soydukları anlar kamerada!