Yeryüzü Doktorları, Filistin’in yaralarını sarmaya devam ediyor

İnsani krizin devam ettiği Filistin'de yoğun sağlık hizmeti ihtiyacı için çalışmalarını sürdüren Yeryüzü Doktorları, fizik tedavi, rehabilitasyon merkezi ve mobil ekipleriyle, sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor.

Yeryüzü Doktorları, Filistin’in yaralarını sarmaya devam ediyor
Yeryüzü Doktorları, Filistin’in yaralarını sarmaya devam ediyor
GİRİŞ 03.06.2021 12:53 GÜNCELLEME 03.06.2021 12:53

Filistin’de saldırılar sona erse de insani krizin devam ettiğine dikkat çeken Yeryüzü Doktorları, oluşan yoğun sağlık hizmeti ihtiyacı için çalışmalarını sürdürüyor. Bölgede kesintisiz hizmet veren fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi ve mobil ekipleriyle, saldırılardan etkilenenlere sağlık hizmeti sunmaya devam ediyor. 

Kurulduğu ilk günden bu yana, Filistin’de sağlık faaliyetleri yürüten, 2015 yılından beri ise açtığı ofis, fizik tedavi merkezi ve mobil ekipleri ile hizmet veren Yeryüzü Doktorları, saldırıların hemen ardından saldırılardan etkilenenlere tıbbi yardım ulaştırdı.

Bölgede saldırılar nedeniyle sağlık alanında artan ihtiyaçların karşılanması için Gazze Sağlık Bakanlığına ilaç, medikal malzeme ve hijyen kiti ile hastanelere hasta yatış malzemesi desteği verdi.

Aynı zamanda bölgede binaların hasar alması ve güvenli olmaması sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan, okullara sığınan Filistinlilere kumanya dağıttı.

Dernek, bölgedeki kliniği ve 4 mobil sağlık ekibi ile fizik tedavi ve rehabilitasyon, tıbbi bakım ve psikososyal destek alanlarında kesintisiz hizmet vermeye devam ederken yeni bir fizik tedavi merkezi kurmak ve mobil sağlık ekiplerinin sayısını arttırmak için de harekete geçti. Dernek tüm bu çalışmalar için bağışçılarının desteğini bekliyor.

“ACILARI UNUTMAK İÇİN ÖMÜRLER YETMEZ" 

Yeryüzü Doktorları Gazze Proje Sorumlusu Mohammed Hejji duygularını şu şekilde aktardı:

“Gazze’nin sokaklarına inecek olursanız onlarca annenin çaresizliğine, binlerce yaralıya, milyonlarca umudun kaybolduğuna şahit olabilirsiniz. Yaralıların çoğu hastaneden taburcu edildi ama iyileştiklerinden değil, yetersizliklerden. Saldırılar nedeniyle binlerce insanın sağlık hizmetine aynı zamanda bütün Gazze’nin psikososyal desteğe ihtiyacı var. Aileler bayramı umutla bekliyordu ama Gazzeliler bu bayramı bir yara olarak hiçbir zaman unutamayacak. Belki bu saldırılar nedeniyle evsiz kalabiliriz, belki yemeğimiz de olmayabilir, bunlar geçebilir ama yaşadıklarımız unutulur mu? Saldırılar 11 gün sürdü ama bunun izlerini tamir etmeye 11 yıl yetmez.”

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı