Meteoroloji duyurdu! Uzman isimden kritik açıklama geldi: Yarın başlıyor, tam 15 gün...

Meteoroloji'den yapılan hava durumu değerlendirmelerine göre; sağanak yağışın yarından itibaren yurdun genelini etkisi altına alacağı bildirildi. Ayrıca yaz sıcaklıklarının ancak 15 gün sonra görülebileceği belirtildi.

Meteoroloji duyurdu! Uzman isimden kritik açıklama geldi: Yarın başlıyor, tam 15 gün...
Meteoroloji duyurdu! Uzman isimden kritik açıklama geldi: Yarın başlıyor, tam 15 gün...
GİRİŞ 06.06.2021 18:44 GÜNCELLEME 06.06.2021 18:44
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

Meteoroloji'den alınan son dakika bilgisine göre, Erzurum, Erzincan, Kars, Ağrı ve Ardahan'da sağanak ve gök gürültülü sağanak bekleniyor. Önümüzdeki hafta için yağış uyarısında bulunan CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen ise, "Normal sıcaklıklar için bir 15 gün var gibi gözüküyor. Önümüzdeki hafta yağmur var Türkiye’nin hemen hemen her yerinde. Yağışlar yarın akşama doğru Marmara’dan başlayacak." dedi.

Son dakika... Meteoroloji duyurdu! Uzman isimden kritik açıklama geldi: Yarın başlıyor, tam 15 gün...

HAVA SICAKLIĞI 

Sıcaklıkların kuzey ve iç kesimlerde mevsim normallerinin 2-4 derece altında, diğer yerlerde mevsim normalleri civarında olması beklenmektedir.

RÜZGAR 

Genellikle kuzey ve kuzeybatı, güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda güneyli yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

Son dakika... Meteoroloji duyurdu! Uzman isimden kritik açıklama geldi: Yarın başlıyor, tam 15 gün...

YAZ NE ZAMAN GELECEK? 

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, 'yaz ne zaman gelecek?' sorusuna yanıt verdi.

İşte Şen'in açıklamaları;

Yaz sıcakları kuzey bölgelerde maalesef daha var. Ama güneyde ise normal yaz sıcağı diyeceğimiz şeyler daha bir 15 gün var gibi gözüküyor. Önümüzdeki hafta yağmur var Türkiye'nin hemen hemen her yerinde. Her yerinde diyorum ama gün ve gün her yerinde olacak. Yarın akşama doğru gündüz saatlerinde Marmara'dan başlayacak yağmur.

İkinci gün yani Salı günü İç Anadolu'yu da içine alacak. Doğu Anadolu'nun kuzeyini de içine alarak gök gürültülü sağanak yağışlar devam edecek.

Çarşamba günü Marmara'dan uzaklaşıyor yağış. İç Anadolu ve Doğu Anadolu'nun kuzeyinde olacak. Perşembe günü ise; İç Anadolu ve Akdeniz bölgesinin batısında yağışlar görülecek. Yağışlar gök gürültülü sağanak yağışlı 5. gün ise devam ediyor.

Yani bu önümüzdeki hafta yağışlı bir havaya giriyoruz. Ama Güneydoğu Anadolu'da hala yağış yok. Hala kuraklık devam ediyor o bölgede. Sıcaklıklar ise kuzey bölgelerde olması gereken 2 ila 4 dereceden daha düşük.

Ama dediğim gibi önümüzdeki 10-15 gün içerisinde tam yaz sıcaklarını biraz daha bekleyeceğiz. İstanbul'da sıcaklıklar 25 derece civarında olacak. O da yaz sıcağı değil. Yaz sıcağı ne olacaktı Haziran'da? 27-28 derece olması lazımdı İstanbul'da Ona da var. Bir 4 derece daha ısınması gerekiyor. Ama yağışın olması tabi daha bir avantaj teşkil ediyor.

Tabiki bu yağışlarda şuna dikkat etmemiz lazım... Yeryüzü sıcak olduğu için gök gürültülü sağanak yağışlar oluyor. Burada yıldırım, dolu ihtimalleri de var ama her zaman söylüyorum.

Dolu tahminini ancak 1-2 saat önce tahmin yapabiliriz. Daha önceden söyleyemiyoruz. Ama o olasılıklar var. Genel olarak iç bölgelerde de bu olasılıklar var. Yıldırım, gök gürültüsü, su baskını olma ihtimali var.

YORUMLAR 20
  • Canım Türkiye'm 2 yıl önce Şikayet Et
    İsdanbıl isdanbıl... Türkiye Cumhuriyeti'nde başka şehir yok değil mi?
    Cevapla
  • A Demba ba 2 yıl önce Şikayet Et
    Yahu ülke kuraklıktan yanıyor, tükeniyor şimdi konu yaz sıcakları mı? Acele etmeyin zaten cehennem çok uzakta değil.
    Cevapla
  • nihat 2 yıl önce Şikayet Et
    ülkemizde çok yerde ekinler su bekliyor inşallah aralıksız yağar
    Cevapla
  • Sibel 2 yıl önce Şikayet Et
    Sadece ekinleri düşünüyorsunuz peki hayvanları düşünen varmı acaba?
    Cevapla
  • Naciye hanim 2 yıl önce Şikayet Et
    Nihat sen hayatı üç beş ay geriden mi yasiyon hayırdır...
    Cevapla
  • Yunus 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu saatten sonra ekin bitti zaten
    Cevapla
  • Abdullah doğru 2 yıl önce Şikayet Et
    Mülk O'nundur. Mülküne istediği gibi tasarruf eder. Ancak biz aciziz, ihtiyaç sahibiyiz. Rabbim rahmetiyle, bereketiyle bizlere yardım eder. İnşaallah.
    Cevapla
  • Sns 2 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah ver rahmetini Allah'ım dağ taş hasretle bekliyor sen bize acı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
MHP'den Yeniden Refah açıklaması! Dikkat çeken Milli Görüş çıkışı
Elektrik ve doğal gaz fiyatlarında nisanda değişiklik olmayacak