Terörü aklamaya çalışan Ahmet Şık, Altun’un paylaşımından şikayetçi oldu!

Terörü aklamaya çalışan eski HDP’li TİP milletvekili Ahmet Şık'ın, Fahrettin Altun’un şehit savcı Selim Kiraz’ı andığı paylaşımdan şikayetçi olması üzerine Başsavcılık, 'soruşturmaya yer olmadığına' karar verdi.

GİRİŞ 07.06.2021 00:01 GÜNCELLEME 07.06.2021 00:22
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Fahrettin Altun'un 31 Mart 2021 tarihinde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ın DHKP-C'li teröristlerce görevi başındayken şehit edilmesinin yıl dönümü dolayısıyla yaptığı paylaşımda, "Terörden ve teröristten yana tavır almaktan çekinmeyen sözde gazeteciler bu saldırıyı yapanları kutsadılar." ifadelerini kullanmıştı.

Ahmet Şık, Fahrettin Altun’un paylaşımdan şikayetçi oldu

O dönem Cumhuriyet gazetesinde savcı Kiraz'ı şehit eden teröristlerin "Bu eylem mecbur bırakıldığımız bir yöntem" sözlerini manşete taşıyarak, hain saldırıyı ve teröristleri aklamaya çalışan Ahmet Şık, Fahrettin Altun'un bu paylaşımından rahatsız oldu ve Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına şikayette bulundu.

Ahmet Şık

AHMET ŞIK "TERÖRÜ KUTSAYANLAR, TERÖRİSTLERİ AKLAYANLAR" İFADESİNDEN KENDİSİ OLDUĞUNU ANLADI

Fahrettin Altun'un paylaşımında hiçbir isim geçirmemesine rağmen Ahmet Şık'ın bu açıklamayı üzerine alınıp şikayetçi olması dikkati çekti.

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz

Ahmet Şık'ın şikayetiyle ilgili soruşturma yapılmasına yer olmadığına karar veren Başsavcılık, Fahrettin Altun'un Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı olması sebebiyle kamuyu aydınlatma, halkı bilgilendirme ve topluma en sağlıklı şekilde haber verme konularında kamusal bir görev, yetki ve sorumluluğu bulunduğu belirterek, silahlı terör örgütü tarafından bir Cumhuriyet Savcısının makam odasında şehit edilmesi gibi tüm toplumu ve kamuyu ilgilendiren bir olayda düşünce açıklamasının Fahrettin Altun'un yürüttüğü kamu görevi gereği doğal bir hakkı olduğu ve açıklamanın hukuken ifade özgürlüğü hakkının kullanılması mahiyetinde olduğu değerlendirmesinde bulundu.

Fahrettin Altun

İŞTE AHMET ŞIK'I RAHATSIZ EDEN İFADELER

Fahrettin Altun, 31 Mart 2021 tarihinde yaptığı söz konusu paylaşımda şunları kaydetmişti:

"Bundan tam 6 yıl önce, ülkemize ve milletimize şerefle hizmet eden Cumhuriyet Savcımız Mehmet Selim Kiraz DHKP-C'li teröristler tarafından görevi başındayken şehit edildi. Terörden ve teröristten yana tavır almaktan çekinmeyen sözde gazeteciler bu saldırıyı yapanları kutsadılar. Şehitlerimizin aziz hatıralarından ve şehit ailelerimizden hiç utanmadılar. Bu topraklara ve aziz milletimize olan nefretlerini iğrenç manşetlerle gösterdiler. Hain terör saldırılarını 'mecbur bırakılan bir yöntem' diyerek aklamaya çalıştılar.

Dün kahraman Savcımız Mehmet Selim Kiraz'ı şehit edenlere methiyeler düzenler, terör örgütünün sözde liderlerine 'bin selam' gönderenler, her fırsatta devletimize ve milletimize kin kusanlar bugün utanmadan demokrat taklidi ve demokrasi edebiyatı yapıyorlar. Bu millete yaptıkları hiçbir kötülüğü, devletimize yaptıkları hiçbir ihaneti asla unutmadık, unutmayacağız. Dağdaki teröristlerle mücadele ettiğimiz gibi şehirdeki kravatlı teröristlerle de sonuna kadar mücadele edeceğiz. Ettikleri her ihanetin hesabını onlardan soracağız. Aziz milletimize, değerlerimize ve devletimize olan düşmanlıklarıyla emperyal güçlere maşa oldular.

Bu topraklarda sebep oldukları her acıyı, her hüznü ve her nifakı Allah'ın izniyle sonlandıracağız. Tüm şehitlerimize binlerce rahmet niyazıyla. Mekanları cennet olsun."

AHMET ŞIK DHKP-C'Lİ TERÖRİSTLERİ EYLEMCİ DİYE TANIMLAYIP SOKAK ÇAĞRISI YAPTI

Eski HDP’li TİP milletvekili Ahmet Şık 31 Mart 2021 tarihinde Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz'ı görevi başında şehit eden DHKP-C'li teröristleri eylemci diye tanımlayıp sokak çağrısı yaptı.

Youtube Medyascope kanalında Ruşen Çakır'ın sorularını cevaplandıran Ahmet Şık iktidar değişiminin sosyal medyadan tepkilerle veya yasayla olamayacağını belirterek "Bu işler yasayla seçimle olacak işler değil ya da seçimle olacağını düşünüyorsanız bu iktidarı indirmenin yolu güçlü bir protesto hareketidir. Bugünden itibaren ses sokağa yansımazsa biz çok şey kaybederiz." dedi.

KAYNAK: TAKVİM
YORUMLAR 12
  • Ercan 58 1 yıl önce Şikayet Et
    Sokaklar boş cesareti olan insin hodri meydan görelim
    Cevapla
  • insinler bakalım 2 yıl önce Şikayet Et
    inecekleri varsa , görecekleride var
    Cevapla
  • Yusuf Yıldız 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye
    Cevapla
  • EREN 2 yıl önce Şikayet Et
    Dünde MİLLETİ SOKAĞA DAVET EDİYORDU BU KENDİNİ BİLMEZ
    Cevapla
  • SBK/SOYLU 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah sonumuzu hayretsin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
Mansur Yavaş'ın seçim şarkısı ile PKK marşı arasında şoke eden benzerlik!