DGS ne zaman yapılacak? 2021 ÖSYM Dikey Geçiş Sınav takvimini açıkladı!

DGS geç başvuruları dün sona erdi. İki yıllık ön lisans eğitimlerini lisans programlarında sürdürmek için Dikey Geçiş sınavına katılacak. ÖSYM sınav tarihlerini açıkladı. Meslek yüksekokulları ve açık öğretim ön lisans bölümlerinden mezun olan adaylar DGS ne zaman yapılacak? sorusunun cevabına odaklandı…

DGS ne zaman yapılacak?  2021 ÖSYM Dikey Geçiş Sınav takvimini açıkladı!
DGS ne zaman yapılacak? 2021 ÖSYM Dikey Geçiş Sınav takvimini açıkladı!
GİRİŞ 12.06.2021 16:43 GÜNCELLEME 12.06.2021 16:43

DGS sınav tarihleri, üniversite eğitimlerini 4 yıla tamamlamak isteyenlerin gündeminde birinci sırada yer alıyor. ÖSYM DGS geç başvuruları 8 Haziran tarihinde tamamlandı. Başvuru işlemlerinin sona ermesiyle gözler Dikey Geçiş Sınavının yapılacağı tarihlere çevrildi. Sınava katılacak  adaylar sonuçların açıklanması ile DGS’den aldıkları puanlar ile lisans programlarına geçiş yapmayı hedefliyor. Sınavda adaylara sayısal ve sözel bölümden oluşan test uygulanacak. Peki 2021 DGS sınavı ne zaman düzenlenecek? İşte ÖSYM tarafından duyurulan sınav takvimi…

DGS Sınavı Ne Zaman Yapılacak?

ÖSYM tarafından açıklanan sınav takvimine göre Dikey Geçiş Sınavı 11 Temmuz 2021 tarihinde düzenlenecek. Sayısal ve sözel bölümden oluşan sınavda adaylara toplam 120 soru yöneltilecek. Soruların cevaplanması için sınav süresi 150 dakika olarak belirlendi.

DGS Sınav Giriş Belgesi Ne Zaman Açıklanacak?

Adaylar DGS sınav giriş belgelerini T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri
ile ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden, sınav tarihinin yaklaşık 10 gün öncesinden başlamak üzere edinebileceklerdir. Belgenin üzerinde adayın sınava gireceği merkez, bina, salon bilgileri ile fotoğrafı bulunmaktadır. 

Ön Lisans Başarı Puanı Yerleştirmede Etkili Olacak!

DGS sınavına katılan adayların yerleştirme işlemlerinde Ön Lisans başarı puanı belirleyici bir faktör olacak. Adayların 2 yıllık üniversite eğitimleri sonucu sahip oldukları akademik ortalama ön lisans başarı puanı olarak yansıyacak. 

DGS Sınav Sonuçları Ne Zaman Açıklanacak?

Adaylar sınav sonuçlarını sonuc.osym.gov.tr adresinden veya mobil uygulamalar üzerinden sorgulayabilecek. Henüz ÖSYM, DGS sınav sonuçlarının açıklanacağı tarihe ilişkin bir takvim paylaşmadı. Sınav sonuç ekranında Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları, Ön lisans başarı puanı 2021-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacaktır.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Premier Lig ekibi gözünü kararttı! Galatasaray'a Barış Alper Yılmaz piyangosu