Danıştay'dan son dakika andımız kararı açıklaması

Danıştay, Andımız kararının gerekçesinde, "Yasa Milli Eğitim Bakanlığı'na takdir hakkı tanıyor" ifadelerini kullandı.

Danıştay'dan son dakika andımız kararı açıklaması
Danıştay'dan son dakika andımız kararı açıklaması
GİRİŞ 10.06.2021 14:03 GÜNCELLEME 10.06.2021 14:15
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

1739 Sayılı Milli Eğitim Temel Yasası’nın Türk Milletinin bütün fertlerini Anayasa’da belirtilen ilkeler çerçevesinde yetiştirme görevini Milli Eğitim Bakanlığı’na verdiği aktarılan gerekçede, ancak yasanın bu amaç ve ilkelerin öğrencilere kazandırılması sırasında kullanılacak eğitim ve öğretim yönünden bir belirleme yapmadığı anlatıldı. Yasanın, eğitim ve öğretim yöntemleri belirleme konusunda bakanlığa takdir yetkisi verdiğine dikkat çekildi.

YORUMLAR 2
  • bülent 2 yıl önce Şikayet Et
    Dinimizde ırkçılık yoktur, hiç bir devlet ırkçılık yapmamalı, ırkçılığı çağrıştıran ve hatırlatan söylemleri dile getirmemelidir. Ha insan ırkıyla övünebilir tabi bunda bir beis yoktur ama bunu ayrıştırma sebebi yapamaz.. Bütün müslümanlar kardeştir, prensip budur..
    Cevapla
  • Omır Yazgan 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye, Tc vatandaşlarının yaşadığı bir ülkedir. Etnik kökeni ,mezhebi dini,inancı ne olursa olsun hepsi vatandaşlık bağı ile bir bütündür. Irk ile hiç bir ilgisi yok. Bunu kabul etmeyip başka yerlere çekmeye çalışanlar lafı cevirmeden mutlaka ard niyetlidir kanimca. Görüşünüzü biraz daha açar mısınız,sizi yanlış değerlendirmek istemiyorum
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim