Kadının karnından mala çıktı

Ameliyatlarda kullanılan ve tıbbi bir araç olan "mala", Fatma Soylu'nun karnında unutuldu. Soylu, açtığı tazminat davasını kazandı. Sağlık Bakanlığı 82 bin lira ödedi. Ancak Bakanlık, "sorumlu hemşire ve doktor" deyip karşı dava açtı.

Kadının karnından mala çıktı
Kadının karnından mala çıktı
GİRİŞ 11.06.2021 07:39 GÜNCELLEME 11.06.2021 10:14
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Fatma Soylu (41), 6 yıl önce karın boşluğundaki ağrı nedeniyle İstanbul Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitti. Hastanede dalağının patladığı anlaşılan Fatma Soylu ameliyat edildi, 3 gün sonra da taburcu oldu. Şiddetli ağrılar çeken ve yürüyemeyen Fatma Soylu ağrıları bir türlü geçmeyince yine hastaneye gitti. Doktorlar ameliyat sonrası ağrıların normal olduğunu söyleyip geri gönderdi. 42 gün boyunca ağrılara dayanmaya çalışan Soylu, nefes alma problemi yaşamaya başlayınca bir kez daha hastaneye gitti. Çekilen ultrasonda Soylu'nun karnında metal bir cisme rastlandı. Ameliyat sırasında doktorların karında unuttuğu mala ameliyatla çıkartıldı.

ALETLERİ SAYMAMIŞLAR

Fatma Soylu, hastane ve ameliyatını yapan ekibe dava açtı. İstanbul 7. İdare Mahkemesi kusuru Sağlık Bakanlığı'nda sayarak Fatma Soylu'ya 82 bin 71 lira tazminat ödenmesine hükmetti. Sağlık Bakanlığı parayı ödedi, ancak tazminatı geri almak için ameliyatı yapan doktor ve hemşireye dava açtı. Ameliyatta kullanılan araçların hemşire tarafından tek tek sayılması ve hem hekim hem de ameliyat hemşiresi tarafından bu sayımın tutanağa bağlanması gerektiğini belirten Bakanlık, Fatma Soylu'ya ödenen tazminatın doktor ve hemşireden tahsil edilmesini istedi.

KAYNAK: HÜRRİYET GAZETESİ / ÖZGE EĞRİKAR
YORUMLAR 31
  • Ahmmm 2 yıl önce Şikayet Et
    Mantıklı olanda zaten devletin tazminatı ödemesi fakat böyle düşük miktar olmamalı zararıda sonradan sorumlulardan almasıdır.burada bence sorumlular da derecelendirilmedir ve hemşire %10 ise doktor %90 sorumludur.saysaydıda mala yok deseydi dikilen yeri tekrar açacak ve hastaya zarar verilecekti yinede.doktorların gelirinin yüksek olması riskininde yüksek olmasındandır.işi aceleye getirmemeliler ve her hastayı kendi kardeşi anası babası gibi özenle yapmaları doğru olandır.
    Cevapla
  • Abdullah Gazi 2 yıl önce Şikayet Et
    Doğru Olan Bu Kardeşim Başkalarının Hatasını Neden Bizim Vergiler ile Ödesin Devlet Benim Çocuğumda Ameliyat Hemşireliği Okuyor Hata Yaparsa Kendi Çeker. İşini Doğru Yapacak.
    Cevapla
  • cann 2 yıl önce Şikayet Et
    Bakanlık en doğru adımı atmış, doktor ve hemşire sorumluluğunu almak zorunda.
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Insan hayati bukadar ucuzmu ulan doktorlar nasil unutursunuz yazik ya 42 gün ne agrilar cekmistir bence bunu yapanlar cezalandirilmali mutlaka
    Cevapla
  • fehmi 2 yıl önce Şikayet Et
    adamlar yarışla derece yapıp tıp fakültesine giriyor yarışçılık ruhlarına işliyor demekki kim daha önce ameliyatı bitirecek diye durmak yok yarışa devam
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Emeklilere promosyon ödemesinde yeni gelişme! Anlaşma imzalandı! SGK 19 bankayı duyurdu