Son dakika: Bir büyük darbe daha! Hasan Adır etkisiz hale getirildi...

Son dakika haberi: MİT'in Irak’ın kuzeyindeki Mahmur Kampı yakınlarında düzenlediği nokta operasyonda kırmızı bültenle aranan PKK/KCK'nın sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır etkisiz hale getirildi.

Son dakika: Bir büyük darbe daha! Hasan Adır etkisiz hale getirildi...
Son dakika: Bir büyük darbe daha! Hasan Adır etkisiz hale getirildi...
GİRİŞ 11.06.2021 17:02 GÜNCELLEME 11.06.2021 17:02
Bu Habere 135 Yorum Yapılmış

Son dakika haberi... INTERPOL Kırmızı Bülten ile aranan Hasan Adır, KCK Mahmur Sorumlusu olarak görev yapıyordu ve faaliyetlerini, bir süre önce etkisiz hale getirilen Mahmur Kampı Genel Sorumlusu Dr. Hüseyin kod Selman BOZKUR ile koordineli yürütüyordu.

HDP Şırnak Milletvekili Nuran İmir'in dayısı olan KCK Mahmur Sorumlusu Hasan Adır, 2010 yılında PKK Almanya sorumlusu olarak faaliyet göstermekteydi.

Hasan Adır

FAALİYETLERİ ADIM ADIM İZLENDİ

MİT, Mahmur Kampı’nda faaliyet göstermeden önce PKK/KCK’nın Süleymaniye Sorumluluğunu yapan Hasan Adır’ı hedef listesine aldı.

Hasan Adır’ın, kamp sakinlerinin çocuklarını örgütün dağ kadrosuna kazandırmak amacıyla baskıda bulunması, buradaki çocukları zorla ideolojik eğitim almaya zorlaması ve kamp sakinlerini, örgüte milislik yapmaya mecbur bırakması, kampta yaşayanların tepkisini çekiyordu.

Daha önce benzer faaliyetleri Avrupa alanında da yürüten ve bu nedenle adli takibata uğrayan Hasan Adır’ı izlemeye alan MİT, aldığı operasyon kararı ile hedefini Mahmur Kampı’nda etkisiz hale getirdi.

'DOKTOR HÜSEYİN' KOD ADLI ÜST DÜZEY YÖNETİCİ ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

Cumhurbaşkanı Erdoğan geçtiğimiz hafta terör örgütü PKK’nın üst düzey yöneticisi ve Mahmur genel sorumlusu “Doktor Hüseyin” kod adlı Selman Bozkır'ın, Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından etkisiz hale getirildiğini duyurmuştu.

https://www.haber7.com/guncel/haber/3107683-baskan-erdogan-duyurdu-doktor-huseyin-kod-adli-terorist-etkisiz-hale-getirildi

ADIM ADIM TAKİP EDİLDİ

Mülteci kampı adı altında PKK/KCK faaliyetlerinin organize edildiği Mahmur'daki örgüt elebaşısı Doktor Hüseyin kod adlı Selman Bozkır, MİT'in hedef listesine alındı.

PKK/KCK'ya 1990'larda katılan Bozkır, uzun yıllar, örgütün Avrupa'daki faaliyetlerini organize etti, bu kapsamda örgütün İngiltere sorumluluğunu da yürüttü.

Mahmur'da görevlendirilmeden önce Irak'ın kuzeyinde örgütün illegal para trafiğini yönetti. Son olarak, Kandil alanında sıkışan PKK/KCK'nın, Mahmur'a ağırlık vermesi üzerine Mahmur Genel Sorumluluğu'na getirildi.

Yapılan istihbari analizlerde, PKK/KCK'nın Mahmur Kampı'na Kandil kadar önem verdiği, mülteci kampı adı altında eylemci kadrolarını bu alandan temin ettiği, yetiştirdiği belirlendi.

Yapılan çalışmalar sonrasında, Selman Bozkır, gerçekleştirilen operasyonla, beraberindeki iki teröristle birlikte etkisiz hale getirildi.

ÇÖZÜLMEYE ENGEL OLMAK İÇİN SAKLIYORLAR

Öte yandan örgüt yönetimi son dönemde nokta operasyonlarla etkisiz hale getirilen sözde üst düzey yöneticilerden Sofi Nurettin Kod Nurettin Halef El Muhammed, Dr. Hüseyin Kod Selman Bozkur ve Salih Kod Hasan Adır’ın kayıplarını gizlemeye çalışıyor.

https://www.haber7.com/guncel/haber/3107664-mitten-soke-eden-hamle-ne-oldugunu-anlayamadilar-agit-rojhilat-korumalariyla-olduruldu

Güvenlik kaynaklarınca; üst düzey kayıpları saklama amacının arkasında örgüt tabanında son dönemde artarak yaşanan çözülmenin bulunduğu, üst düzey yöneticilerin bile güvende olmadığı yönünde örgüt tabanında oluşan kanaatin önüne geçmek amacıyla kayıpların gizlenmeye çalışıldığı, ifade ediliyor.

YORUMLAR 135
  • Baba 2 yıl önce Şikayet Et
    Ateşi bol olsun. Devletimizden Rabbim razı olsun.
    Cevapla
  • Keskin potin 2 yıl önce Şikayet Et
    Dalınızı buzağınızı kesecekler. Bir günde değil. 30 yolda dilim dilim tükeneceksiniz
    Cevapla
  • Argıthanlı 2 yıl önce Şikayet Et
    Canı cehenneme Darısı diğer ebucehillere İnşaAllah
    Cevapla
  • Ergun 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeahhhhh
    Cevapla
  • M. Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Ateşin bol olsun, darısı diğerleri ve destekleyenlerin başına...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Şifre Irak hükümet sözcüsünün sözleri mi?
Başkent'te kazanan çıkmadı! İlk finalist Dolmabahçe'de belli olacak