Marmara'da müsilaj seferberliği: 5 günde 1700 metreküp temizlendi

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ'da 77 bölgede 5 gün boyunca yapılan çalışmalarla 1700 metreküp müsilaj temizlendiğini belirtti.

GİRİŞ 13.06.2021 23:40 GÜNCELLEME 14.06.2021 02:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Bakan Kurum, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Marmara Denizimizde başlattığımız müsilaj temizleme seferberliğimizde hız kesmeden yol alıyor ve denizimizi temizleyecek çalışmaları hep birlikte hayata geçiriyoruz. Biz sahada çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyor, Marmara Denizimizdeki müsilajı temizliyoruz." ifadelerini kullandı.

Bu kapsamda bugün yapılan çalışmalara ilişkin bilgi veren Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatları ve imzasıyla Marmara Denizi Eylem Planı Koordinasyon Kurulu oluşturulduğunu hatırlattı.

Bakanlık ekiplerinin, valilikler ve belediyelerle birlikte 7/24 esasıyla çalıştıklarını belirten Kurum, şunları kaydetti:

"İstanbul, Balıkesir, Kocaeli, Yalova, Bursa, Çanakkale, Tekirdağ'da 77 bölgede 5 gün boyunca yaptığımız çalışmalarla 1700 metreküp müsilaj temizledik. Toplanan müsilajlar Bakanlığımız tarafından izin verilmiş, özel geçirimsizliğe ve niteliğe sahip düzenli depolama alanlarına götürülerek bertaraf edildi. Marmara Denizi ve kıyılarındaki çalışmalarımızı 1000 personel, 22 tekne ve çok sayıda karadan temizleme ekipmanıyla sürdürüyoruz. 7 ilde toplam 944 denetim gerçekleştirdik. Farklı noktalardan 259 numune aldık. Denetimlerimiz neticesinde 54 tesise 6,8 milyon lira idari para cezası uygulandı. Denetimlerimiz ve aldığımız numuneleri çevre laboratuvarlarımızda incelemeye devam ediyoruz."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 5
  • ömer 2 yıl önce Şikayet Et
    allah devletimizi başımızdan eksik etmesin .
    Cevapla
  • FANİ YOLCU 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekonun pisliği
    Cevapla
  • Bilal Ammar 2 yıl önce Şikayet Et
    Yapılan masrafların bile yarışı değil bu para
    Cevapla
  • bekir 2 yıl önce Şikayet Et
    Ekremin salyalarını temizleme parası olarak chp nin iş bankası hisselerine hazine el koysun
    Cevapla
  • Malatyalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Komik ceza 54 şirkete 6.8 milyon 1 milyon dolar bile değil yazık
    Cevapla
DİĞER HABERLER
ABD ve dünyada gözaltılara rağmen Filistin'e destek gösterileri sürüyor
İspanya, 4 ülke ile aynı anda Filistin devletini tanımayı planlıyor