Akbaşoğlu: Erbakan Hoca'nın kararı çok daha iyi anlaşılıyor

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, D-8'in, 24. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen programda önemli açıklamalar yaptı.

GİRİŞ 15.06.2021 21:27 GÜNCELLEME 15.06.2021 21:41
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Muhammet Emin Akbaşoğlu, D-8 ülkelerinin dünya nüfusunun yedide birine ev sahipliği yaptığını, kendi arasındaki ticareti daha da ileri düzeylere çıkarması, çağın gereklerine uygun şekilde çok yönlü iş birliğini derinleştirmesi ve çeşitlendirmesinin son derece elzem olduğunu belirtti.

Saadet Partisince, Müslüman ülkeleri bir araya getirmek için 1997'de kurulan Gelişen 8 Ülke Ekonomik İşbirliği Örgütü'nün (D-8), 24. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla program düzenlendi.
 

İstanbul'da 'D-8 ile Yeni Bir Dünya' temalı uluslararası zirve düzenlendiİstanbul'da 'D-8 ile Yeni Bir Dünya' temalı uluslararası zirve düzenlendi


'ERBAKAN'IN KARARI ÇOK DAHA İYİ ANLAŞILIYOR'

Akbaşoğlu, programda yaptığı konuşmada, D-8'in kanaat önderi ve kurucusunun Necmettin Erbakan olduğunu, bugün D-8 ülkelerinin kaydettiği gelişmeye ve teşkilatın geldiği noktaya bakıldığında, Erbakan'ın feraset ve basiretiyle haklı ve isabetli bir karar verdiğinin çok daha iyi anlaşıldığını söyledi.

 

"D-8 ülkeleri arasındaki ticaret hacminin teşkilatın kuruluşundan bu yana 7 kat artmış olmasında şüphesiz D-8 bünyesinde oluşturulan mekanizmaların önemli rolü bulunmaktadır." diyen Akbaşoğlu, D-8'in ırkçılığın, ayrımcılığın, yabancı düşmanlığının ve İslam karşıtı düşünce ve eylemlerin karşısında hakkı üstün tutan, güçlü bir fikir ittifakı olarak da önemli bir misyonu ifa ettiğini vurguladı.

Akbaşoğlu, diğer hükümetler arası kuruluşlar ve ekonomik bloklarla da ilişkilerini geliştirmekte başarılı olan, konumunu güçlendiren, dünya barışına, güvenliğine ve refahına katkı sağlayan pek çok iş birliğinin de aktif birer üyesi haline gelen D-8'in potansiyel enerjisinin, kinetik enerjiye dönüştürülmesi gerektiğine işaret etti.

BEKLENTİLER OLDUKÇA YÜKSEK

"Dünya nüfusunun yedide birine ev sahipliği yapan D-8'in kendi arasındaki ticareti daha da ileri düzeylere çıkarması, çağımızın gereklerine uygun bir şekilde çok yönlü iş birliğini derinleştirmesi ve çeşitlendirmesi son derece elzemdir." değerlendirmesinde bulunan Akbaşoğlu, 8 Nisan 2021'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ev sahipliğinde düzenlenen 10'uncu D-8 Zirvesi'nde, D-8 liderlerinin teşkilattan beklentilerinin oldukça yüksek olduğunun bir kez daha müşahede edildiğini aktardı.

Akbaşoğlu, "20. yüzyılın son çeyreğinde kurulan uluslararası örgütler arasına adını başarıyla yazdıran D-8'in, 21. yüzyılın teknolojik rekabet ortamında da başarılı olmak yönündeki kararlılığı son derece memnuniyet vericidir. İnanıyor ve ümit ediyorum ki bu kararlılık somut eylemlere, projelere ve daha güçlü adımlarla daha büyük neticelere ulaşacaktır." diye konuştu.

DÜNYANIN GELECEĞİNE YÖN VERECEK

Türkiye'nin dönem başkanlığı süresince D-8 ülkeleri arasında yerli paralarla ticareti artırmaya, D-8 tercihli ticaret anlaşmasını işlevsel hale getirerek, D-8 içi ticaret hacmini yükseltmeye ve teşkilatı yeni üye ve gözlemcilerle güçlendirmeye önem verdiğine dikkati çeken Akbaşoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye bundan sonra da teşkilat içerisinde bu yönde atılacak adımları tüm gücüyle destekleyecek, gerek dönem başkanı Bangladeş gerekse diğer D-8 ülkeleri ile yakın iş birliği içinde bu konularda çalışmalara kesintisiz şekilde devam edecektir. D-8'in pek çok bakımdan eşine az rastlanır nitelikte çok yönlü ve proaktif bir uluslararası iş birliği platformu olarak dünyanın geleceğine yön vereceğini düşünüyorum."

YORUMLAR 12
  • Sait Tutar 2 yıl önce Şikayet Et
    İnsanlar burda bile birbirini yeme peşinde şu şunu yaptı bu sunu yaptı ayıp be. D8 gibi bir oluşum gerçekleştirilmiş bu bile bizi birleştirememiş. Yazık çok yazık. Ağlanacak halimize gülüyoruz.
    Cevapla
  • Hakam 2 yıl önce Şikayet Et
    Saadet partisi pkk nın hdp nìn uşaklıgını yapar oldu tam bir taklitci parti oldu
    Cevapla
  • Hakkı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hem de yorum farkı olmadan aynı metni okuyor
    Cevapla
  • Maho ağa 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah iftira atanları helak etsin
    Cevapla
  • ertuğrul baloğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    D8'e imza atan hükümetler dış güçlerin işbirliği tek tek düşürüldüler. lakin D8 için atılan adımların kararlılıkla devam etmesine kimsenin gücü yetmeyecektir.
    Cevapla
  • aydin 2 yıl önce Şikayet Et
    günaydın
    Cevapla
  • Abdurrahman 2 yıl önce Şikayet Et
    Saadet partisi mi? Bırakın bunları artık. Adamlar CHP pkk çizgisinde. Lütfen bunları Erbakan hocayla yan yana getirmeyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır Barosu petrol arama çalışmalarının iptali için dava açtı
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular