Valilikten HDP saldırısı açıklaması: İddialar tümüyle gerçek dışı

İzmir Valiliği, HDP İl Başkanlığına gerçekleştirilen silahlı saldırının ardından, kamera kayıtlarının silindiği ve bilgisayarlara format atıldığı iddiasının tümüyle gerçek dışı olduğunu açıkladı

 Valilikten HDP saldırısı açıklaması: İddialar tümüyle gerçek dışı
Valilikten HDP saldırısı açıklaması: İddialar tümüyle gerçek dışı
GİRİŞ 18.06.2021 19:13 GÜNCELLEME 18.06.2021 19:16
Bu Habere 81 Yorum Yapılmış

Konak ilçesinde dün HDP İzmir İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı düzenleyen Onur Gencer (27), parti binasında Deniz Poyraz'ı (38) başından tabancayla vurarak öldürdü.

Olayın ardından polis ekipleri tarafından gözaltına alınan silahlı saldırgan Gencer, bugün çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

VALİLİKTEN İDDİALARA İLİŞKİN AÇIKLAMA

Olayın ardından bazı medya organlarında saldırının gerçekleştiği bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinin silindiği, bilgisayarlara format atıldığı, sanığın valiliğe ait bir otelde konakladığı ve müştemilattan yararlandığı iddialarına İzmir Valiliğinden açıklama yapıldı.

İddiaların gerçek dışı olduğunu belirten açıklamada, "İlimizde dün yaşanan, bir siyasi partinin il binasına ve çalışanına yönelik elim olayla ilgili bazı mecralarda yer alan iddialara ilişkin aşağıdaki açıklamayı yapma zarureti doğmuştur. Olay olduğu andan itibaren tüm adli olaylarda olduğu gibi yargı süreci başlamış ve İzmir Cumhuriyet Başsavcılığının kontrolünde, polis tüm delilleri toplamıştır. Kamera kayıtlarının silindiği ve bilgisayarlara format atıldığı iddiası tümüyle gerçek dışıdır. Ayrıca sanığın, valiliğimize ait bir otelde konakladığı veya müştemilatından yararlandığı iddiaları da tamamen gerçek dışıdır" denildi.

YORUMLAR 81
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdpkk ülke için milli güvenlik sorunudur. Düşmanın içeride ki kuklalarıdır.
    Cevapla
  • German 50 2 yıl önce Şikayet Et
    Demek oluyor bunlar rahat durmayacaklar
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    HDP kendi silmiştir. 5 dk önce boşaltmış binayı. Şeref yoksunları.
    Cevapla
  • Basri 2 yıl önce Şikayet Et
    Böyle terörizm ile bağlantısı olan parti var, ama kapatılması yargının işi. Herkes kendi hükmünü vicdanen verebilir ama infaz edemez. Hele birde böyle kirli işler içinde olan bir partinin ekmeğine yağ sürmek ,Türkiye yi bilinçli olarak kaos a sürüklemek demek. Bebek katillerine destek veren bir parti olduğunu herkes biliyor. Ama bu sivil bir kimseyi öldürme hakkını vermez
    Cevapla
  • Hüseyin Dadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Hadep il binasında eylem yapan kişinin Eylemini bende kınıyorum. Arkadaşlar benim anlamadığım bir durum var.PKK nın yüzlerce öğretmenimizi polisimizi çoluk çoduk demeden vatandaşlarımızı saymakla bitmez. insanımızı öldürdükleri zaman bu insan lar nedeydiler hiç biraya geldiklerini gördükmü görmedik. hadeplilerden biri önldü diye televizyonlarda atıp tutuyorlr O hanımın vurulmasına kimse sevibmez ama hadepliler bir öğretmen vurulduğu zaman alem yapıyorlar Burda şunu söyliyeyim Hadeplileride bugü televizyolarda boy gösterenleride kınıyorum. neden kını yorum iki yülüler olduğunda buna televizyo modaratörüde dahil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hazar Denizi'nde güvenliği sağlamak için Türkiye ile temasa geçtiler!
BM, 'insan yapımı bir felaket' diye duyurdu: Şimdiye kadar dünyadaki en yüksek sayı