İLEM 6. Yaz Akademisi Başlıyor

İlmi Etüdler Derneği’nin (İLEM) 2015 yılından bu yana “İstanbul’dan Anadolu’ya İlim Köprüsü” başlığı ile düzenlediği Yaz Akademisinin altıncısı için başvurular başladı.

İLEM 6. Yaz Akademisi Başlıyor
İLEM 6. Yaz Akademisi Başlıyor
GİRİŞ 19.06.2021 23:27 GÜNCELLEME 19.06.2021 23:27

2002’den bu yana ilmi, sivil çalışmalarını eğitim, projeler, yayınlar ve çalışma merkezleri ile sürdüren İLEM, her yıl olduğu gibi bu yıl da Yaz Akademisi ile Anadolu’nun farklı şehirlerinde eğitimlerine devam eden lisans öğrencilerini bir araya getirerek onlarla fikri, tarihi, sosyal ve dini meselelere dair temel konuları konuşarak birikim ve tecrübesini aktarmak istiyor.

12-14 Temmuz tarihleri arasında üç gün sürecek olan programda seminerler, atölyeler, film ve kitap kritikleri olacak. Bununla birlikte katılımcılara, sosyal bilimlerde teori ve gerçekliğin nasıl inşa edildiğini anlatmayı, sosyal bilimlerin bilgi üretme metodolojisine dair bir bilinç ve bakış açısı kazandırmayı, İslam ilim ve düşünce geleneğini tanıtmayı, eleştirel okuma ve yorumlama becerisi oluşturmayı hedeflemekte olan İLEM, programın salgın şartları sebebiyle çevirim içi gerçekleşeceğini duyurdu.

İLEM 6. Yaz Akademisi Başlıyor

Programa başvuru için İstanbul dışındaki bir üniversitede 2021 – 2022 eğitim döneminde lisans 3. veya 4. sınıfa geçmiş olmak şartı aranıyor. Son başvuru tarihinin 25 Haziran olduğu, 30 Haziran’da kabul alanların ilan edileceği açıklandı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de haftanın VAR kayıtları açıklandı
AK Parti ve MHP'li vekillerden AKPM'de dünyaya insanlık dersi