Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden bir ilk

Türkiye'nin ilk çizgi roman ve çizgi film bölümü Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde açılıyor.

Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden bir ilk
Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden bir ilk
GİRİŞ 20.06.2021 22:13 GÜNCELLEME 20.06.2021 22:38

"Yerli ve Milli Çizgi Roman-Çizgi Film” hamlesi, 2021-2022 eğitim-öğretim yılında Çok Programlı Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde atılacak.

Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu, Mûsikî bölümünün yanı sıra Geleneksel ve Çağdaş Görsel Sanatlar bölümünde de bir yeniliğe imza atıyor.

Dikkati çeken en önemli ayrıntı ise Türkiye'de ilk kez çizgi roman eğitimi okul programına girmiş olacak.

MEB Din Öğretimi Genel müdürlüğü  ve İstanbul  Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliği ile Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Türkiye'de bir ilke imza atıyor, öğrencilere yeni bir kapı açarak "çizgi roman ve çizgi film" bölümünü açıyor..

Eğitimci yazar Fehmi Demirbağ'ın eğitim vereceği, geleceğin genç sanatçı ve öğretmen adaylarına katkıda bulunacağı bölüme 30 kız öğrenci kayıt için başvurabilecek. Demirbağ "Çizgi roman ve çizgi film bölümü için  gelişimin hiçbir zaman bitmeyeceğini ve sanatsal anlamda gelişme sürecinin kendi içerisinde evrilerek devam edeceğini, öğrencilerin değişime her zaman açık olmaları gerektiğini” belirtti. Öğrencilerin, kendi yeteneklerini en iyi şekilde ortaya koymaları için devamlı çalışmaları gereken bir sürece girdiklerini belirten Demirbağ, proje vesilesi ile bir imam hatip öğrencisini en iyi yerlerde görme heyecanını yaşayacak olmanın mutluluğunu da sözlerine ekledi.

Ayrıca “kültürel yozlaşmadan dolayı  kaygılanmak gerektiğini, fakat bu kaygıların önüne geçebilmek adına önem arzeden mücadele yöntemi olarak açılan çizgi roman ve çizgi film bölümünün öğrenciler için de verimli bir proje olacağını” belirterek;  bu projenin gerçekleşmesinde katkıları olan MEB Din Öğretimi Genel Müdürü Nazif Yılmaz’a, Bakırköy Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Yusuf Erkul’a teşekkürlerini sundu.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil