Türkiye'den son dakika PCR testi kararı

Koronavirüs önlemleri kapsamında yurt dışından Türkiye'ye gelen ve elinde PCR testi bulunan belli sayıda yolcu, Sağlık Bakanlığı tarafından havalimanlarında örnekleme (sampling) temelinde yeniden teste tabi tutulabilecek.

Türkiye'den son dakika PCR testi kararı
Türkiye'den son dakika PCR testi kararı
GİRİŞ 21.06.2021 18:24 GÜNCELLEME 21.06.2021 18:43
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (SHGM), koronavirüs tedbirleri kapsamında ülkelere giriş tablosunu güncelledi. Yapılan güncelleme ile yurt dışından Türkiye'ye yapılan uçuşlarla gelen belirli sayıda yolcu yeniden teste tabi tutulacak. Testin amacının yolcuların elinde bulunan negatif PCR testinin doğruluğunu sorgulamak olduğu belirtildi.

Havalimanlarında belli sayıda yolcuya örnekleme temelinde PCR testi yapılacak

SHGM'den yapılan açıklamada, şu bilgilere yer verildi:

"Ülkemize girişlerde girişten en az 14 gün önce aşı yaptırıldığına ve/veya hastalığı son 6 ay içinde geçirdiğine dair ilgili ülke resmi otoritelerince düzenlenen belgeyi ibraz edenlerden ayrıca negatif sonuçlu PCR testi raporu ibrazı talep edilmeyecek ve bu kişiler için karantina tedbiri uygulanmayacaktır. Ülkemize girişlerde aşı sertifikasının veya hastalığı geçirdiğine dair belgelerin ibraz edilememesi durumunda girişten azami 72 saat önce yapılmış negatif sonuçlu PCR test raporu veya girişten azami 48 saat önce yapılmış negatif hızlı antijen test sonucunun ibrazı yeterli görülecektir.

Ülkemize yapılacak girişlerde kişiler Sağlık Bakanlığı tarafından varış noktalarında örnekleme (sampling) temelinde PCR testine tabi tutulabilecektir. Bu kapsamda gelen kişilerin test örnekleri alındıktan sonra nihai varış yerlerine gitmelerine izin verilecek, test sonuçlarının pozitif çıkması durumunda Sağlık Bakanlığı COVİD19 rehberi doğrultusunda tedavileri yapılacaktır. Test sonuçları pozitif çıkan kişiler ile yakın temasta bulundukları kişiler kendilerinin belirledikleri adreslerde 14 günlük süre ile karantinaya alınacaklar ve 10. günün sonunda yapılacak PCR test sonuçlarının negatif olması durumunda karantina koşulları sonlandırılacaktır. Bu kişilerden Hindistan mutantı taşıdığı tespit edilenlerin karantina koşulları 14. günün sonunda PCR testi negatif sonucuyla sonlandırılacaktır. Ayrıca seyahatten 72 saat önce register.health.gov.tr adresinde yer alan yolcu bilgi formunun doldurulması zorunludur."

YORUMLAR 15
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Hastalığı çıkaran çin. Ilk kurtulan Çin. Aşılanmayan çin. Aşıyı bulan çin
    Cevapla
  • İstanbul İzmirim 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin Rusya hariç.avrupaliyi ve gurbetçi ışcileri 2023 Haziran sonuna tek ülkemize sokmayalim.bu virüs o zamana anca biter.
    Cevapla
  • Gunes 2 yıl önce Şikayet Et
    Tebrikler 10 numara cozum
    Cevapla
  • Gurbetçi Yiğido 2 yıl önce Şikayet Et
    Çin ve Rusu ülkeye alıyorsun, gurbetçilere gelmesinler diyorsun. Kimi nereye koymuyorsun terbiyesiz. Türkiye senin babanın malımı. En az senin kadar benimde Türkiyemde hakkım var. Bir kez daha gurbetçi düşmanlığını göstermiş oldun. Çekememezlik buna derler. Şimdiye kadar senin yorumun gibi saçmalama görmedim. Bir dahaki sefer yazı dersi alda ondan sonra yorum hakkına sahip ol. Aslında sana söyleyecek lafım çok ama değmezsin.
    Cevapla
  • Sivas 2 yıl önce Şikayet Et
    cevre kirliliği yapma...... Bazılarınız ,nedendir bilinmez,mesela senin yorumunu beğenenler gibi (aslında biliniyorda) yurt dışındaki Türkleri kabullenemiyorsunuz... Aslinda sizin Türklüğünüzde tartışılırda ....
    Cevapla
  • Ahmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Hindistan dan gelenleri iki hafta karantina da kalsın.. Oradan gelenlerin mutlaka aşı olanları Türkiye ye gelsin
    Cevapla
  • kusursuz 2 yıl önce Şikayet Et
    bence türkiyeye hiç sokmayalım hatta başka ülkeden gelipte pasaportunda hindistan damgası olanlarıda almayalım
    Cevapla
  • memo can 2 yıl önce Şikayet Et
    iyi para var bu pcr testinde. devam edin belki turist gelmez. hersey para olmus. cok sükür korona bahanesiyle dünya ekonomisine yeni ürünler geldi maske asi pcr testi. Dünya milletleri de enayi yerine koyuldu. aferim. artyk dünya diktatörlügüne ne kaldi.dur otur kalk yürü dur bürokrasi yetmemisti zaten simdide bu islerler ugrasmayin. birakin insanlar rahat nefes alsin. Türkiyeye böyle rahat etmez. pcr testi yaptirmak istemiyenler cok fazla.
    Cevapla
  • Şems 2 yıl önce Şikayet Et
    Ozaman otursun evinde başkasının ahını almasın yakınlarındam ölenler oldu. Bence olması gereken yapılıyor. Oda lazım,oda lazım.
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    bazi ulke de sathe belge verilmis orda olur ise biz de olur demek sahte belge sorun o degil de o an yaptigin zaman virus belki iki gun sonra cikacak yada iki gun ønce aldin belki son gun gelecek ne garanti var ise sen yaptin iki gun ønce virus gelme mi deniyor kisaca yapsan da guvenir degil
    Cevapla
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    almanya kim dedi ise yalan demis cok zaman yanlis cikiyor haber de deniyor o zaman haber bilim adamlari yalan søyliyor o para kazanmak icin tam dogru derler orda dedigim konu sverige de oldu belge vermisler amma hepsi sahte yani para icin kim der isen tam dogru cikiyor yalan diyorlar belki yuz de 50 belki dogru gerisi yalan
    Cevapla
  • Almanya 2 yıl önce Şikayet Et
    PCR testleri %99 dogru sonuc veriyor, fakat test sonuclarini almak bir gün sürüyor.
    Cevapla
  • Hızır 2 yıl önce Şikayet Et
    Temel fıkrası gibi oldu ama gülmek için ne dediğini anlamaya çalışıyorum
    Cevapla
  • John 2 yıl önce Şikayet Et
    ne dedin?
    Cevapla
  • Aaah ah! 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne dediğini bı anlatabilsen!!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar yeni gelişmeyi duyurdu: Gökte Akıncı, denize Albatros!
H.K.G. davasında sürpriz gelişme... O avukat azledildi