İşte son 6 yılda öldürülen ya da yakalanan üst düzey teröristler

24 Temmuz 2015'te başlatılan PKK'yı bitirme atılımı hızla sürerken, bugüne kadar yurt dışında 18 binin üzerinde terörist etkisiz hale getirildi. Çok sayıda üst düzey yönetici de vuruldu. İşte 2019'dan bu ana vurulan üst düzey militanlar...

İşte son 6 yılda öldürülen ya da yakalanan üst düzey teröristler
İşte son 6 yılda öldürülen ya da yakalanan üst düzey teröristler
GİRİŞ 22.06.2021 11:10 GÜNCELLEME 22.06.2021 12:05
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

YPG/PKK'ya yönelik 2021'in ocak, şubat ve mart aylarında yurt içi ve dışında düzenlenen operasyonlarda 382 terörist etkisiz hale getirildi. Bu süreçte, gözaltına alınan 815 zanlıdan 224'ü tutuklandı. İçişleri Bakanı Soylu yurt içinde 260 teröristin kaldığını açıkladı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar 24 Temmuz 2015 yılından 23 Nisan 2021’e kadar yapılan operasyonlarda ise 18 bin 140 teröristin etkisiz hale getirildiğini belirtti. Bu yılın başından itibaren ise bin 212 terörist etkisiz hale getirildi. Yürütülen ikna çalışmaları sonucunda; 2021 yılında teslim olan örgüt mensubu sayısı 79'a yükseldi. Kırmızı kategorideki terörist sayısı 182 kişi olarak saptandı. Bunlar da bir bir vuruluyor.

İHA’LAR TESPİT EDİYOR SİHA VE UÇAKLAR VURUYOR

10 Temmuz 2016: PKK’nın üst düzey yöneticilerinden “Bahoz Erdal” Fehman Hüseyin’in Suriye’de düzenlenen saldırı sonucu yanında bulunan 8 kişiyle birlikte öldürüldüğü açıklandı.

15 Ağustos 2018: Irak'ın kuzeyinde PKK'nın elebaşılarından 'Mam Zeki Şengali' kod adlı İsmail Özden'in etkisiz hale getirildiği açıklandı. Özden en çok arananlar listesindeydi.

21 Mart 2019: PKK’lı Rıza Altun ve beraberindeki üç teröriste Kandil’de MİT ve TSK ortak operasyon düzenledi. Altun ağır yaralı kurtuldu. PKK’nın sözde Dış İlişkiler Sorumlusu “Navdar” kod adlı Mikail Özdemir, terör örgütünün sözcüsü “Serhat Varto” kod isimli Emrullah Dursun ve sözde Kandil Bölgesi Sorumlusu “Sinan Sor” kod adlı Ali Aktaş da etkisiz hale getirildi.

27 Haziran 2019: TSK ve MİT’in Kandil’de düzenlediği ortak operasyonunda terör örgütü PKK/KCK’nın sözde başkanlık ve yürütme konseyi üyelerinden “Halmat Diyar” kod adlı Diyar Garip Muhammed etkisiz hale getirildi.

MİT'ten Süleymaniye'de nefes kesen operasyon! PKK'nın suikastçisi öldürüldüMİT'ten Süleymaniye'de nefes kesen operasyon! PKK'nın suikastçisi öldürüldü

30 Temmuz 2019: Türkiye’nin Erbil Başkonsolosluğu görevlisi Osman Köse’yi 17 Temmuz’da bir restoranda şehit eden teröristler yapılan çalışmayla tespit edildi. Saldırının planlayıcılarından olan “mavi kategori”de aranan PKK’lı teröristler “Botan” kod adlı Hacı Kurhan ile “Kendal” kod adlı Metin Akgün TSK ve MİT’in ortak operasyonuyla Gara yakınlarında etkisiz hale getirildi.

3 Ağustos 2019: PKK/KCK'nın Avrupa'daki örgütsel faaliyetlerinin organize edilmesinden sorumlu olduğu belirlenen terörist M.S, MİT ve Emniyet birimlerince düzenlenen ortak operasyonla Bursa'da yakalandı.

13 Eylül 2019: MİT ve TSK’nın Kandil'deki operasyonunda PKK'nın kadın yapılanması KJK'nın kırmızı kategoride aranan sorumlusu Ayfer Kordu nokta atışıyla hedef alındı. "Bese Erzincan" kod adlı Kordu'nun örgüte 1980'lerin sonunda katıldığı, Lübnan ve    Suriye'de Öcalan'dan siyasi ve askeri eğitim aldığı ve örgütün kadın yapılanmasını oluşturan çekirdek kadroda yer aldığı ve kırmızı kategoride arandığı belirlendi.

26 Eylül 2019: MİT, Irak'ta yaptığı teknik takipte PKK'nın gizli istihbarat yapılanmasında yer alan “Doğan Nurhak” kod adlı Erdoğan Ünal ile “Zinar Şiyar Adıyaman” kod adlı Mehmet Bayden'in izine rastladı. 20 Temmuz'dan itibaren bu iki teröristin peşine düşen güvenlik güçleri, 24 Temmuz'da yaptığı operasyonda Erdoğan Ünal'ı Kandil bölgesinde etkisiz hale getirdi. Bayden'in iki korumasıyla birlikte Gara kampı bölgesinde olduğunu tespit edildi. O da imha edildi.

22 Ekim 2019: Irak’ın Süleymaniye Ezmer dağı bölgesinde PKK yöneticileri “Demhat Agit” ve Cemil Amed operasyonda etkisiz hale getirildi. Agit, örgütün ABD, Körfez ülkeleri ve AB üyesi ülkelerle ilişkilerini yönetiyordu.

19 Kasım 2019: TSK ve MİT’in ortak düzenlediği operasyonla, PKK/KCK   adına   Sincar'da faaliyet yürüten en üst düzey kadın örgüt mensubu "Medya Agit" kod adlı Beraat Afşin etkisiz hale getirildi. Afşin, "kırmızı kategori"de aranıyordu.

9 Ocak 2020: PKK’nın kadın yapılanması PAJK’ın sözde yöneticisi “Delal Nurhak” kod adlı Esme Erat ve şoförü, MİT ile TSK’nın ortak operasyonuyla geçen eylül ayında etkisiz hale getirildiği açıklandı. 2Teröristin 2018’de PAJK Mahmur-Kandil koordinasyon sorumlusu olduğu öğrenildi.

11 Şubat 2020: PKK'nın sözde Sincar sorumlusu olan 'Zerdeşt Şengali' kod adlı Nezar Bapir Murad, 15 Ocak'ta MİT ve TSK'nın düzenlediği ortak operasyonda 3 korumasıyla birlikte etkisiz hale getirildi.

24 Şubat 2020: MSB, "Suriye Kuzeyindeki Tel Rıfat’ta toplantı halinde oldukları bilgisi alınan sözde üst düzey teröristlere yönelik MİT ile koordineli olarak icra edilen operasyonla; ikisi yönetici olmak üzere toplam 6 PKK/YPG’li terörist etkisiz hale getirildi" açıklaması yaptı.

20 Mart 2020: PKK kadın yapılanmasının sözde en üst karar organı Kürdistan Kadınlar Birliği (KJK) yönetim konseyi üyesi Halide Tarı, MİT ve TSK'nın ortak operasyonuyla Kandil'de etkisiz hale getirildi.

30 Mart 2020: PKK/KCK’nın sözde önderlik komitesinin 6 faal üyesinden biri olan “Hacer Hilal” kod adlı terörist Nazife Bilen, Kandil’de MİT ve TSK’nın ortak operasyonuyla öldürüldü. Bilen, Irak’ta bugüne kadar etkisiz hale getirilen en üst düzey kadın terörist oldu.

11 Haziran 2020: PKK’nın elebaşlarından ‘Kasım Engin’ kod adlı İsmail Nazlıkul, gizlenmek için kaçtığı Kandil’in iç bölgelerinde TSK ve MİT’in ortak operasyonuyla etkisiz hale getirildi. Nazlıkul, örgüt içi infaz talimatlarını uyguladığı için ‘Apo’nun Celladı’ olarak da anılıyordu. İçişleri Bakanlığı başına 10 milyonluk ödül koymuştu. Teröristin Türkiye sınırından yaklaşık 150 kilometre uzaktaki yerini İHA’lar tespit etti, F-16’lar 1 tonluk akıllı bombalarla vurdu. İsmail Nazlıkul 2012’de Kandil’e geçmiş ve PKK Merkez Komitesi üyeliğine getirilmişti.

19 Haziran 2020: Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan Sabri Dal'ın, Şırnak'ın Silopi ilçesinde bulunduğu ve Irak'ın kuzeyine geçme hazırlığında olduğu belirlendi. Ekipler, düzenledikleri operasyonla terörist Dal'ı yakaladı.

16 Ağustos 2020: MİT'in istihbaratıyla aralarında PKK'nın sözde Hakurk sorumlusu Murat Kalko'nun da olduğu 7 üst düzey PKK'lı etkisiz hale getirildi.

11 Eylül 2020: Ukrayna'da bulunan PKK/KCK mensubu İsa Özer, MİT'in yurt dışı operasyonu ile Türkiye'ye getirildi.

LİSTELERE ÇİZİK

6 Ekim 2020: PKK/KCK'nın sözde özel güç biriminde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren "Jir" kod adlı Mazlum Demir yapılan operasyon sonucu etkisiz hale getirildi. Gara bölgesinde vurulan terörist Kırmızı bültenle aranıyordu.

20 Ekim 2020: "Dara Kato" kod adlı terörist Ahmet Bal'ın bazı PKK mensuplarıyla gizli toplantı yapacağını tespit eden   MİT, toplantının yapılacağı yeri de teyit ederek harekete geçti. MİT ve TSK düzenlenen operasyonda Ahmet Bal ve beraberindeki 4 terörist etkisiz hale getirdi.

20 Ekim 2020: Hatay'ın Belen, İskenderun ve Arsuz ilçeleri ile bazı illerde geçen yıl terör örgütü PKK/YPG unsurlarınca çıkarılan orman yangınların talimatını veren "Demhat Sperti" kod adlı terörist Mesut Taşkın, MİT'in düzenlediği operasyonla etkisiz hale getirildi.

25 Kasım 2020: Terörden Arananlar Listesi'nde gri kategoride yer alan ve terör örgütü PKK/KCK'nın Irak ile Suriye arasındaki örgüt üyeleri sevkini koordine eden "Dıhlaz" kod adlı Hizret Çalkın ile yanındakiler, Irak'ın kuzeyinde katıldıkları toplantı sırasında nokta atışıyla etkisiz hale getirildi.

29 Mart 2021: MİT ve TSK'nın Irak kuzeyindeki Kandil'de düzenlediği operasyonda, PKK/KCK'nın sözde gümrük koordinasyonu sorumlusu Ömer Aydın etkisiz hale getirildi. Aydın'ın, PKK/KCK’nın Irak-İran sınırında insan ve silah kaçakçılığı ile uyuşturucu trafiğinin sorumluları arasında yer aldığı öğrenildi.

24 Nisan 2021: Interpol tarafından kırmızı bültenle aranan KCK yürütme konseyi üyesi 'Sinan Mirhan' kod adlı Dalokay Şanlı, MİT ve TSK’nın ortak operasyonuyla Gara’da etkisiz hale getirildi. Şanlı’nın örgüte 1999 yılında Yunanistan’dan katıldığı belirlendi. Şanlı’nın Türkiye’de gerçekleştirilmesi planlanan sabotaj, suikast ve fedai türü eylemlerde yer alacak terör örgütü üyelerinin yetiştirildiği Apollo Akademileri yönetiminde de yer aldığı saptandı.

8 Mayıs 2021: Milli Savunma Bakanlığı, PKK’nın sözde askeri kanadının bugüne kadar etkisiz hale getirilen en üst düzey mensubu “Sofi Nurettin” kod adlı Halef El Muhammed’in saklandığı mağarada vurulduğunu açıkladı. Teröristin Suriye sorumlusu olduğu ve ekibiyle birlikte bir mağarada İHA tarafından tespit edildiği ve F-16’lar ile vurulduğu bildirildi.

24 Mayıs 2021: MİT, terör örgütü PKK/PYD/YPG'nin üst düzey üyelerinden M.A.'yı, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollarla giriş yapmaya çalışırken yakaladı.

7 Haziran 2021: Eren-1 operasyonları kapsamında, Van-Başkale kırsalındaki operasyonda, etkisiz hale getirilen 3 teröristten birinin, terörden arananlarda Gri kategoride yer alan, sözde Başkale sorumlusu Agit   kod adlı   Gökhan Demir isimli terörist olduğu belirlendi.

10 Haziran 2021: MİT'in Irak’ın kuzeyindeki Mahmur Kampı yakınlarında düzenlediği nokta operasyonda kırmızı bültenle aranan PKK/KCK'nın sözde Mahmur sorumlusu Hasan Adır etkisiz hale getirildi. Geçen günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı operasyonda, terör örgütü PKK'nın üst düzey yöneticisi ve Mahmur genel sorumlusu Selman Bozkır ve beraberindeki iki terörist etkisiz hale getirilmişti. Hasan Adır'ın, 2010 yılında PKK'nın Almanya sorumlusu olarak faaliyet gösterdiği tespit edildi.

22 Haziran 2021: MİT'in Irak'ın Süleymaniye kentindeki operasyonuyla "terörden arananlar" listesinde kırmızı kategoride yer alan ve kırmızı bültenle aranan PKK'lı Ulaş Doğan etkisiz hale getirildi.

KAYNAK: AYDINLIK GAZETESİ / ERCAN DOLAPÇI
YORUMLAR 12
  • bayram 2 yıl önce Şikayet Et
    bir tanesi bile kalmayana kadar leşleri serilsin Rabbim Sihaların atışlarını tam onikiden vurdursun güvenlik kuvvetlerimize güç kuvvet versin
    Cevapla
  • Cafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Asıl tepedeki hainlerede bir çizik atma sırası gelseydi.
    Cevapla
  • türk oğlu türk 2 yıl önce Şikayet Et
    mekanınız cehennem olsun inşallah tüm hainlerin kellelerini isteruk
    Cevapla
  • Alpi 2 yıl önce Şikayet Et
    Darısı diğer kafirlerlerin başına inşallah,,,,
    Cevapla
  • paşa 2 yıl önce Şikayet Et
    Elhamdülillah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türk askeri pratiğine Baykar damgası: Kısa sürede büyük etki
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim