Hulusi Akar'dan Afganistan mesajı

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, "Afganistan'a yeni asker göndermemiz söz konusu değil. Orda zaten mevcudiyetimiz var" dedi.

GİRİŞ 23.06.2021 17:02 GÜNCELLEME 23.06.2021 17:51
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Kabil Havalimanı’nda Türkiye’nin rolüne ilişkin açıklama yapan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, “Afgan kardeşlerimizin güvenliğine ve refahına katkı sağlamanın arayışı içindeyiz. Şu anda mevcudiyetimiz orada zaten var, asker göndermek gibi durumumuz söz konusu değil. Diğer ülkelerle teması sürdürüyoruz, arayış içindeyiz." açıklamasında bulundu.

"KABİL HAVALİMANI BİZİM İÇİN ÖNEMLİ"

Akar, "Çalışmalar tamamlandığında gerekli tedbirler alınacak, bir plan haline dönüşecek. Bizim için esas olan Kabil Havaalanı önemli, oradaki mevcudiyetimizi devam ettirmek veya ettirmemek konusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz her şey Afgan kardeşlerimizin güvenliği ve refahı için.”  değerlendirmesinde bulundu.

KARADENİZDE RUS-İNGİLİZ GERİLİMİ

Karadeniz'de Rus-İngiliz gerilimine ilişkin, “Hem Rusya’nın hem de İngiltere’nin yaptığı açıklamalar var. Onları gördük inceledik bakıyoruz. Farklı açıklamalar var. Birbiriyle  uyumlu açıklamalar değil. Bu konunun gerçeği nedir arkadaşlar bakıyor. Çalışmaları sürüyor, takip ediyoruz." açıklamasında bulundu.

MKEK AÇIKLAMASI

Makine Kimya Endüstri Kurumu’nun (MKEK) anonim şirketi olmasına yönelik  eleştirilere ilişkin de Akar, "Özelleştirme yok. Orada çalışanların özlük haklarında geriye gitmesi söz konusu değil. Kayıp olmayacak." dedi. 

Hulusi Akar, "Yarın Amerikalılarla bir görüşmemiz olacak." ifadelerini kullandı.  

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Yalan yok 2 yıl önce Şikayet Et
    Her şeyi özelleştirme ile sattınız beeee ve sonra Herkes Askerlerini geri çekiyor ve İllede yeni Asker yollamak değil mesele var mı yok mu meselesi !!!
    Cevapla
  • Yok 2 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyedeki afgan gençleri gönderin vatanlarını korumaları için heryer afgan suriye türkmen gençleriyle dolu bizim gençler iş bulamıyor nasısa sigortasız çalıştırılıyor göçmenler . Artık birileri dur desin işverenlere . Topluca saldık kendimizi hiçbirşeyi dile getiremiyoruz
    Cevapla
  • coşkun 2 yıl önce Şikayet Et
    biz emir dinliyen ülke deyiliz.
    Cevapla
  • Kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen öyle diyorsan.
    Cevapla
  • Sabah 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanka değiliz de
    Cevapla
  • YUSUF.İR 2 yıl önce Şikayet Et
    Nerede türk milleti vardır orada mavi vatandır.
    Cevapla
  • İstanbullu 2 yıl önce Şikayet Et
    Ömrü abd ve nato ya uşaklıkla gecen ip in başkanı meral teyze Mehmetçiğin emir kulu olmasına razı ama kumanda eden konuma gelmesinden rahatsız olmuş. Kabil hava limanını kontrol etmemize itiraz ediyor. Bunlar gerçekten köle ruhlu siyasetçiler .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Mirasta yeni uygulama: Yıllar sonra evinizden olabilirsiniz!
Dünya Bankası, "Emtia Piyasaları Görünümü" raporunun Nisan 2024 sayısını yayınladı