Fahri müfettiş kenti birbirine kattı: 50 günde rekor ceza!

Trabzon'da bir fahri müfettiş, çalıştığı iş yerinin önünden araçlara ceza yazdı. 50 günde bin 633 sürücüye ceza yazan fahri müfettişin görevine son verildi.

Fahri müfettiş kenti birbirine kattı: 50 günde rekor ceza!
Fahri müfettiş kenti birbirine kattı: 50 günde rekor ceza!
GİRİŞ 24.06.2021 14:51 GÜNCELLEME 24.06.2021 14:52
Bu Habere 101 Yorum Yapılmış

Trabzon'da müdürü olduğu iş yerinin önünde oturan fahri müfettiş B.T.'nin, önünden geçen araçlara emniyet şeridini ihlal ettiği gerekçesiyle yazdığı cezalara sürücüler itiraz edince inceleme başlatıldı. Fahri trafik müfettişi B.T.’nin 50 günde bin 633 sürücüye ceza yazdığı ortaya çıktı.

FAHRİ MÜFETTİŞ CEZALARI ABARTTI

Habertürk'ten Enis Yıldırım'ın haberine göre, Akçaabat istikametinden Haçkalı Baba Hastanesi kavşağına yaklaşırken, yolun sağ şeridine geçip Düzköy yolu istikametine dönen veya yolu Trabzon istikametine devam eden sürücülere emniyet şeridini ihlal etmekten ceza yazıldı. Ceza sürücülere tek tek tebliğ edilince şikayetler arttı. Ceza yiyenler yolun emniyet şeridi olmadığını sağa dönüş yolu olduğunu ileri sürerek itirazda bulununca, cezaları kimin yazdığı araştırıldı. Fahri trafik müfettişi B.T.’nin 50 günde bin 633 sürücüye ceza yazdığı ortaya çıktı.

SÜRÜCÜLER MAHKEMENİN YOLUNU TUTTU

Kentte 211 fahri müfettişten biri olan B.T., mayıs ayında bin 10, Haziran ayını ilk 20 gününde ise 623 sürücüye ceza yazdığı belirlendi. Her bir cezanın bin 339 TL olduğu belirlenirken, Ocak 2021 tarihinden itibaren fahri trafik müfettişi olarak görev yapan B.T.'nin usulsüz ceza yazdığı gerekçesiyle görevine son verildi. Bu arada ceza yazılan sürücülerin ise tebligatları aldıktan sonra sulh ceza hakimliğinin yolunu tuttuğu öğrenildi.

KAYNAK: HABERTÜRK
YORUMLAR 101
  • Müfettiş 2 yıl önce Şikayet Et
    Eline sağlık, keşke daha fazla yazsaydı
    Cevapla
  • yorgun ve öfkeli 2 yıl önce Şikayet Et
    her yer de var bunlar gibi
    Cevapla
  • birisi 2 yıl önce Şikayet Et
    fahri müfettiş de neymiş..
    Cevapla
  • resim 2 yıl önce Şikayet Et
    resim her şeyi anlatıyor. sola dönüş şeridi var. diğer şeritler ana yol. ihlal buradan daha önde . müfettiş görevinin doğru yaptı.
    Cevapla
  • Mücahid YİĞİT 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin gibi birine vermişler müfettişliği. Adam balkondan yazıyormuş, sen telefondaki fotodan. Nasıl bir piskolojidir. Şifa diliyorum.
    Cevapla
  • cezalar doğru 2 yıl önce Şikayet Et
    bahse konu yolda sağa dönüş için yer yok. dönüş öncesi emniyet şeridi ihlali yapılıyor. düzköye dönecekler daha önceki dönüşten de arka yola ayrılıyor. ya da yol ayrımında iki şerit yol var emniyet şeridine girmeden de dönebilir.. tüm cezalar emniyet şeridi ihlali olduğundan ben de eminim. her gün kullandığım yol. adam görevini yapmış. bu ihlal kavşağı da kilitliyor... başka şeyler aranacak bir durum yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Özgür Özel-Bahçeli görüşmesi sona erdi: Özel, görüşmenin detaylarını açıkladı
Dünya ekonomik büyümesine katkı sağlayacak ülkeler açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?