Hulki Cevizoğlu'ndan İmamoğlu ve Yavaş'a dersler

Kanal İstanbul projesinin tartışıldığı CNNTürk'teki Gece Görüşü programına katılan Hulki Cevizoğlu, CHP'li İstanbul ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlarına öncelikle yapmaları gereken projeleri anlattı.

GİRİŞ 25.06.2021 00:19 GÜNCELLEME 25.06.2021 00:19
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Kanal İstanbul konusunda açıklamalarda bulunan Hulki Cevizoğlu Sokullu Mehmet Paşa'nın Süveyş Kanalı projesine dikkat çekti.  Cevizoğlu " Rahmetli Bülent Ecevit de kanal projesine evet dedi. Don ve Volga nehirleri arasında kanal projesi ile Karadeniz ile Hazar denizini birbirine bağlamak istemişti.

"Sokullu Mehmet Paşa, Süveyş'ten Akdeniz'e bir kanal açılarak donanmanın Kızıl Deniz'e geçmesinin zorunlu olduğunu anlayıp bunun için çalıştı. 

Hulki Cevizoğlu, "Afedersiniz net konuşayım. Amerikancı paşa var Rusçu paşa var. Vatansever başka paşalar var. Kalkıp ABD'nin veya Rusya'nın milli çıkarlarına uygun demiyorlar ama kimse de kalkıp bu Türkiye'nin çıkarlarına uygun demiyor. 
Marmara ile Karadeniz arasında kanal projesi Kanuni Sultan Süleyman zamanında ele alınmış bu projeyi de Sokullu Mehmet Paşa geliştirmiş." dedi. Cevizoğlu Avrupa'nın birçok ülkesindeki kanalları saydıktan sonra kuzey ülkelerindeki doğal kanalları dile getirerek "Bizim bir tek boğazımız var diye ulusal narsizim peşindeyiz.Ben yetkili olsam "Ankara'ya deniz getirmek" denir ya da kanal getirirdim.Ankara'da konalla kuşatılacak imkanlar var.Ayrıca Kızılcahamam'dan getirilcek sıcak su ile Ankara'nın yollarının buzlanmasını önle" dedi. 

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 3
  • yakacıklı 2 yıl önce Şikayet Et
    Onlarda o kafa nerde. Onların işi gücü saç, sakal başörtüsü ve iftira atmak.
    Cevapla
  • Ramazan 2 yıl önce Şikayet Et
    Sende dalkavuklugu birak
    Cevapla
  • Madikci 2 yıl önce Şikayet Et
    20 yıl CHP ye oy veren biri böyle diyorsa sizde düşünün
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Herkes birbirini ihbar ediyor! IBAN korkusu Maliye'yi kilitledi!
Sİyonist İsrail destekçisi Alman Cumhurbaşkanı'na  "Leva Palestina" şarkısı dinlettiler