Cumhuriyet gazetesinin Süleyman Soylu iddiasına İçişleri'nden cevap

Cumhuriyet gazetesinin İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile ilgili ortaya attığı iddia, İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamayla yalanlandı.

Cumhuriyet gazetesinin Süleyman Soylu iddiasına İçişleri'nden cevap
Cumhuriyet gazetesinin Süleyman Soylu iddiasına İçişleri'nden cevap
GİRİŞ 25.06.2021 10:06 GÜNCELLEME 25.06.2021 14:49
Bu Habere 36 Yorum Yapılmış

Bugün Cumhuriyet gazetesinde Tuncay Mollaveisoğlu imzasıyla yayımlanan haberde, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sezgin Baran Korkmaz'ın uçan sarayını seçim döneminde özel taksisi gibi kullanmış" başlıklı bir haber yayımlandı.

Mollaveisoğlu'nun, konuyla ilgili haberinde bazı iddiaları şu şekildeydi:

"Kanadalı Bombardier firmasının 54 milyon dolar değerindeki, TC-YYA kuyruk numaralı Global tipi uçağı kara para aklamak iddiası ile tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'ın uçan sarayı idi... Elime ulaşan bilgilere göre İçişleri Bakanı Süleyman Soylu bu uçağı özellikle seçim döneminde neredeyse özel taksisi gibi kullanmış... Korkmaz'ın uçan sarayı ile, gazetecilerden bürokratlara çok sayıda 'ünlü' ismi özel olarak uçurduğu, özellikle İstanbul, Bodrum arasında bu uçağın durmaksızın sefer yaptığı iddialar arasında..."

Haberde tuhaf iddialar dile getirilirken, konu ile alakalı İçişleri Bakanlığı'ndan bir açıklama yapılarak olay yalanlandı:

"Cumhuriyet Gazetesi'nde bugün yer alan "SBK Uçağı Kimleri Uçurdu?" "Soylu, SBK Uçağı İle Kaç Kez Uçtu?" başlıklı herhangi bir belge veya somut olay bilgisi içermeyen ve yeni bir iftirayı barındıran iddialarla ilgili aşağıdaki açıklamanın yapılma zarureti doğmuştur:

Söz konusu haberde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun, halen kaçak olan SBK Holding'in sahibinin "kendi özel uçağını özellikle seçim döneminde neredeyse özel taksisi gibi kullandığı iddia ortaya atılmış", bu suretle kamuoyu nezdinde olumsuz bir algı oluşturulması gayreti içine girilmiştir.

"BEDEL BİZZAT SOYLU TARAFINDAN ÖDENDİ"

Faturası ekte paylaşılan uçak kiralama hadisesi; 2017 yılında Ankara'daki bir sivil havacılık şirketinden ücreti mukabilinde yapılmış bir uçak kiralama işlemidir. Seçim yasakları sebebiyle 16 Nisan 2017 Anayasa Referandumu çalışmaları sırasında son bir haftada, esasen İçişleri Bakanlığı'na ait uçak ve helikopterler olmasına rağmen siyasi etik gereği bu araçlar kullanılmamış, seçim çalışmalarında daha önce de zaman zaman yapıldığı gibi, bedeli bizzat İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu tarafından karşılanmak suretiyle, en uygun fiyatı veren Söğüt Havacılık A.Ş. adlı ticari işletmeden uçak kiralama yoluna gidilmiştir.

"TALEP EDİLEN UÇAK BAŞKA BİR FİRMADAN KİRALANMIŞ"

Uçak veya araç kiralama şirketlerinin o an müsait uçağı olmaması durumunda, başka bir şirketten ikincil kiralama yaparak müşterilerinin talebini karşıladığı, sivil havacılıkta sıklıkla rastlanılan ve bilinen bir durumdur. Anlaşıldığı kadarıyla Söğüt Havacılık firması, o an müsait uçağı olmadığı için, Borajet adlı firmadan da uçak temin ederek müşteri talebini karşılama yoluna gitmiştir.

Toplam 12,5 saatlik yurt içi uçuş gerçekleşmiştir. Seçim çalışmaları tamamlandıktan sonra, Söğüt Havacılık A.Ş. tarafından söz konusu hizmete ait fatura düzenlenmiş, Sayın Süleyman Soylu'nun sahibi bulunduğu işyeri adına kesilen faturanın bedeli, yine kendi firmasından ödenerek, süreç tamamlanmıştır.

'Talimatı Erdoğan verdi! Şentop, Soylu'nun istifasını istedi' iddiasına cevap'Talimatı Erdoğan verdi! Şentop, Soylu'nun istifasını istedi' iddiasına cevap

"TEMAS KURULAN TEK KURUM SÖĞÜK HAVACILIK'TIR"

2017 yılındaki seçim çalışmaları sırasında gerçekleşen bu hadisede, gerek uçak talebi, gerekse hizmetin karşılığı olan ödemenin yapılması sırasında temas edilen tek kurum, Söğüt Havacılık A.Ş.'dir. Bu durumu teyit eden fatura da ekte olup, kamuoyunun bilgisine sunulmuştur.

"HUKUKİ HAKKIMIZI KULLANACAĞIZ"

Daha önce Sözcü Gazetesi tarafından dile getirilen ve şimdi de benzer şekilde Cumhuriyet Gazetesi tarafından hangi amaca yönelik olduğu belli olan iftira kampanyasının bir bölümü olarak planlanan bu haberlere karşı, hukuki hakkımızı kullanacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 36
  • Halil varış 2 yıl önce Şikayet Et
    Tesadüf etmiş o uçak.
    Cevapla
  • halil 2 yıl önce Şikayet Et
    chpiyihdp belediyelerinde kanallarında pkk lı teröristlere aktarılan paraların üstüne örtmeye çalışıyorlar....
    Cevapla
  • osman 2 yıl önce Şikayet Et
    pkkdhkpciyichp terör örgütleri bitme noktasında soylu reise ondan saldırıyorlar....
    Cevapla
  • kamil 2 yıl önce Şikayet Et
    fatura tarihi 2017 bugüne kadar niye beklediniz peki hahaha uğur dündarı kurtaramazsınız artı bir için ne kadar aldınız onu söyleyin sezginden...
    Cevapla
  • avcı 2 yıl önce Şikayet Et
    Hainlikte sınır tanımayan yalancı çamurcular dua edin ben içişleri bakanı değilim...
    Cevapla
  • eğitimcş 2 yıl önce Şikayet Et
    tamam dua ediyorlar onlarda zaten ama ateyizler işte sıkıntı o
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!