Son dakika haberi: 'Katarlı öğrencilere sınavsız eğitim' iddiası sonrası MSB'den açıklama!

MSB'den yapılan son dakika açıklamasına göre, "Protokol Katar Silahlı Kuvvetleri'nde görev yapmak üzere eğitim alacak personeli kapsıyor" denildi.

Son dakika haberi: 'Katarlı öğrencilere sınavsız eğitim' iddiası sonrası MSB'den açıklama!
Son dakika haberi: 'Katarlı öğrencilere sınavsız eğitim' iddiası sonrası MSB'den açıklama!
GİRİŞ 25.06.2021 12:35 GÜNCELLEME 26.06.2021 00:40
Bu Habere 114 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, "Katarlı gençlere Türkiye'de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildiği" iddiasının gerçeği yansıtmadığını bildirdi.

Bazı internet sitelerinde "Katarlı gençlere Türkiye'de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildiği" iddiası yer aldı.

Milli Savunma Bakanlığı kaynakları, söz konusu iddianın gerçeği yansıtmadığını belirtti.

İddialara gerekçe olarak gösterilmeye çalışılan Türkiye ile Katar arasındaki "Askeri Sağlık Alanı'nda Eğitim ve İşbirliği Protokolü"nün askeri sağlık alanında iş birliği protokolü olduğunu vurgulayan kaynaklar, "Protokol, her yıl belirlenecek kontenjan dahilinde misafir personel ve Katar Silahlı Kuvvetlerinde görev yapan asker-sivil personel ile Katar Silahlı Kuvvetlerinde görev yapmak üzere eğitim alacak personeli kapsıyor." ifadesini kullandı.

KATARLA İMZALANAN ANLAŞMA

Katar ile Türkiye arasındaki iş birliği aşağıdaki alanları kapsıyor.

ALGI OPERASYONU TUTMADI!

Hafta sonu 2 milyon 600 bin adayın gireceği YKS sınavı öncesi kendilerince algı operasyonu yapmaya çalışan kesimlere MSB'den ve İletişim Başkanı Altun'dan açıklamalar geldi.

Türkiye'nin büyümesini ve etki sahasını genişletmesini istemeyen kesimlerin algı operasyonu bu sefer de tutmadı.

İşte algı operasyonundan bir kaç örnek:

İLETİŞİM BAŞKANI ALTUN'DAN KATAR AÇIKLAMASI

İletişim Başkanı Fahrettin Altun sosyal medya hesabından, "Bazı yayın organlarında “Katarlı öğrencilere sınavsız tıp eğitimi” şeklinde çarpıtılarak yansıtılan haberler gerçeği yansıtmamaktadır." diyerek şu açıklamalarda bulundu:

"Türkiye ve Katar arasında imzalanan “Askeri Sağlık Alanında Eğitim ve İş Birliği Protokolü” sadece silahlı kuvvetler mensuplarını kapsamaktadır.

Protokole göre; Katar’daki silahlı kuvvetler mensupları ile Türkiye’deki silahlı kuvvetler mensupları belirlenen kontenjanlar çerçevesinde karşılıklı değişimden yararlanabileceklerdir. Amaç tamamıyla “askeri tıp” alanındaki tecrübelerden istifade edebilmektir.

Katar haricinde, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Bosna Hersek, Azerbaycan, Kazakistan, Afganistan, Arnavutluk, Moldova, Gambiya, Somali ve Güney Kore'nin de bulunduğu 20’den fazla dost ve müttefik ülkenin askeri öğrencileri de Türkiye’de öğrenim görmektedir.

Türkiye, dost ve müttefik ülkelerle karşılıklı tecrübe ve imkanlardan yararlanarak ilişkilerini daha da derinleştirmeye devam edecektir. Yalan ve iftira ile kamuoyunu yanlış yönlendirmeye çalışanların yalanlarını yüzlerine vurmaya devam edeceğiz."

HAMZA DAĞ'DAN DA AÇIKLAMA GELDİ

"Katarlı öğrencilerin Türkiye'de sınavsız tıp okuyabileceği" iddialarının yalanlanmasının ardından bir açıklama da AK Parti'den geldi. AK Parti Milletvekili Hamza Dağ, "Maalesef muhalefet ve sosyal medyadaki tetikçileri, her türlü yalana başvurmayı sürdürmekte ve bu uğurda gençlerimizin zarar görmesini bile göze almaktadır. Gençler. Siz bu yalancılara bakmayın, sınavınıza odaklanın." dedi. 

Hamza Dağ konu hakkında şunları söyledi:

"Bugün sosyal medyada yayılmaya çalışılan 'Katar Türkiye'de sınavsız öğrenci okutacak' iddiası külliyen yalandır. Katar ile yapılan anlaşma, askeri öğrencilerin değişim programı çerçevesinde karşılıklı olarak okutulmasına ilişkindir.

Maalesef muhalefet ve sosyal medyadaki tetikçileri, her türlü yalana başvurmayı sürdürmekte ve bu uğurda gençlerimizin zarar görmesini bile göze almaktadır. Gençler. Siz bu yalancılara bakmayın, sınavınıza odaklanın. Hepinize başarılar diliyorum."



Gazeteci Zafer Şahin, "Katarlı gençlere Türkiye'de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildiği" iddiasına ilişkin sosyakl medya hesabından açıklama yaptın

Şahin, '' Yalan ve iftira A.Ş bugünkü üretimini servis etmiş. Yalnız iyi iş çıkarmışlar. Gençlerin sınava girmesine 1 gün kala çektikleri operasyon etkili.... Katarlılar tıp fakültelerine sınavsız falan girmeyecek. Askeri sağlık alanında işbirliği protokolünü algı için çarpıtıyorlar.'' ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 114
  • Atakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Parayla eğitime gelenler gelsinler gerisi gelmesin kontenjanları doldurmasınlar onların yerine bizim gençler yerleştirilsin
    Cevapla
  • Mehmet Yucesoy 2 yıl önce Şikayet Et
    Tamam da yabanci ogrencilerin bizim sinavdan bagimsiz universiteye girmesi yeni birsey degil ki? Her universite ve her bolum belli sayida yabanci ogrenci kontenjanina sahiptir. Buraya gelen ogrenciler ya o universitenin yapacagi YOS sinavi ya da disarida yapilan SAT/ACT gibi sinav sonuclarina gore alinir. Her sene binlerce yabanci ogrenci bu sekilde ulkemize geliyor. Bu pandemi dineminde hic sinavsiz not ortalamasina gore bu kontenjani doldurdu butun universiteler.
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Haberi yapan haber kanalına bakın, bundan size ekmek çıkmaz boşuna uğraşmayın.
    Cevapla
  • arafta 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben sınavsız giren ogrencini katar silahlı kuvvetleri nde çalışıp çalışmadığını bilemem.. yapılması gereken tıp fakültesi ogrenci sayisi artırılmalı.tıp nüfus la orantılı artmiyor.bu yüzden doktorların havasından geçiiyor
    Cevapla
  • KAPTAN 2 yıl önce Şikayet Et
    itiraz edenler Katar kadar olamadılar.15 temmuzdan sonra Türkiyeye ekonomik olarak büyük destek oldular.Hiç değilse muhalefet gibi köstek olmadılar.Onlar gerçek kardeşlerimiz.Her şeyi hakediyorlar.Biz bize yeteriz.ataist ve masonlara ihtiyacımız yok.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'li Sarıyer Belediyesi'nde torpil: Başkan Yardımcısının eşi müdür oldu
Maskeli hırsızların filmleri aratmaya kuyumcu soygunu kamerada!