Evlat nöbetine katılan aile sayısı 231'e yükseldi

Diyarbakır Anneleri'nin evlat nöbetine bir aile daha katıldı. Böylece HDP İl Başkanlığı önünde oturma eylemi yapan aile sayısı 231'e çıktı.

Evlat nöbetine katılan aile sayısı 231'e yükseldi
Evlat nöbetine katılan aile sayısı 231'e yükseldi
GİRİŞ 25.06.2021 15:21 GÜNCELLEME 25.06.2021 15:21
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Çocukları terör örgütü PKK tarafından kaçırılan ailelerin, HDP il binası önündeki evlat nöbeti sürüyor.

3 Eylül 2019'da başlayan eyleme bir aile daha katıldı. Kars'tan Diyarbakır'a giden Nazime Toptaş, 2016'da İstanbul'dan kaçırılan oğlu Ali için oturma eylemine başladı.

Evlat nöbetine katılan aile sayısı 231'e yükseldi. 

"5 yıldır duvar dibinde onun yolunu bekliyorum"

Evladının nerede olduğunu bilmediğini anlatan Toptaş, 5 yıldır oğlunun hasretine dayanamadığını söyledi.

Diyarbakır annelerinin eylemini televizyondan gördüğünü aktaran Toptaş, "Binalarına gittim ve 'Ne olur yavrumu verin. Temizliğe giderek babasız, yetim büyüttüm' dedim. 5 yıldır duvar dibinde onun yolunu bekliyorum. Dayanacak gücüm kalmadı. Ne olur çocuğumu verin. Ben size ne yaptım? HDP binasına gittim. Binaya girmeme izin vermediler. Beni dışarı attılar. Korktum. Evladımı HDP'den istiyorum" dedi.

YORUMLAR 1
  • metin 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu devirde değil, benim ülkem de hele Enbiyaların, Evliyaların ve dahi İslam Alimlerinin bulunduğu Diyarbakır gibi müstesna bir şehirde Kürt annesi olmak çok zor. İlk defa devlet Kürt annelerinin feryadını duydu ve onlarla birlikte maalesef terörün kirli ağına düşmüş genç evlatlarımızın yürekleri yaralı annelerine destek verdi. Biz Türkler de o annelerin her daim yanındayız. Dualarımızda, temennilerimiz de her daim onlar var. Rabbimden dileğim bir an önce kandırılmış bu evlatlarımızın terörün azgın ve acımasız pençesinden kurtulup Devletimizin şefkatli kucağına gelip teslim olmaları ve şu mübarek annelerimizin biraz olsun acılarını dindirmeleridir.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kylian Mbappe ayrılığı resmen açıkladı
Brezilya'da felaket! Acı bilanço paylaşıldı! Türkiye'den açıklama geldi