Üniversite taban puanları! 2 yıllık ve 4 yıllık lisans programları, kontenjanları ve sıralamaları 2021!

Üç oturumda düzenlenecek YKS oturumları dün sabah saatlerinde başladı. 27 Haziran Pazar günü TYT ve YDT oturumları ile üniversite sınavı tamamlanacak. Hayallerindeki üniversitede eğitim almak isteyen öğrenciler üniversite taban puanlarını araştırmaya başladı. YKS sonuçlarına göre adaylar eşit ağırlık, sayısal ve sözel bölümlerden aldıkları puanları ile sıralamalarını dikkate alarak tercih yapacak. Peki 2021 yılı üniversite taban puanları açıklandı mı?

Üniversite taban puanları! 2 yıllık ve 4 yıllık lisans programları, kontenjanları ve sıralamaları 2021!
Üniversite taban puanları! 2 yıllık ve 4 yıllık lisans programları, kontenjanları ve sıralamaları 2021!
GİRİŞ 28.06.2021 10:17 GÜNCELLEME 28.06.2021 10:18

26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilen üniversite sınavlarına katılan binlerce adayın gündeminde üniversite taban puanları var. Tercih listelerini şimdiden hazırlamaya başlayan lise mezunları sınavdan aldıkları puanlara göre eğitim alacakları üniversiteleri belirleyecek. Üniversiteler sayısal, sözel ve eşit ağırlık puanlarına göre alım gerçekleştiriyor. Her bölümün sıralaması ve puanları YKS sınavının zorluğuna ve kolaylığına göre değişiklik gösteriyor. Sınavdan çıkan adaylar  yerleşebilecekleri üniversitelerin taban puanlarını merak ediyor. ÖSYM bu yıl tercih döneminde ön lisans bölümleri için 150, lisans bölümleri için 180 baraj puanı şartını belirledi. Peki 2021 üniversite taban puanları, sıralamaları ve kontenjanları açıklandı mı? İşte 2 yıllık ve 4 yıllık üniversite taban puanları...

2021 Üniversite Taban Puanları Açıklandı Mı?

Her yıl üniversite sınavının düzenlenmesi nedeniyle öğrencilerin tercihte bulunacakları üniversitelerin taban puanları değişkenlik gösteriyor. Yükseköğretim Kurumları sayısal, sözel, eşit ağırlık ve yabancı dil alanları üzerinden alım yapıyor. Eğitim alınacak şehir ve bölümlere göre taban puanlar değişiklik gösteriyor. Bu yılın taban puanları henüz belli olmadı. Sizde en çok tercih edilen 2 yıllık ve 4 yıllık bölümlerin geçtiğimiz yıla ait taban puanlarını aşağıda bulunan adres üzerinden öğrenebilirsiniz.

Ön lisans ( 2 yıllık ) Bölümlerin 2020 Taban Puanları İçin Tıklayınız.

Lisans (4 yıllık) Bölümlerin 2020 Taban Puanları İçin Tıklayınız.

2020 Yılında En Çok Tercih Edilen Bölümler!

Geçtiğimiz yıl en çok tercih edilen bölümler arasında Hukuk, Tıp, Mimarlık, İnşaat Mühendisliği, Psikoloji, Hemşirelik, Bilgisayar Mühendisliği, Diş Hekimliği, Sınıf öğretmenliği, Makine Mühendisliği, İşletme, Elektrik, Elektronik Mühendisliği, İktisat, Uluslararası İlişkiler, Beslenme ve Diyetetik, Türk Dili ve Edebiyatı ve Sosyoloji yer aldı.

2020 Yılında En Çok Tercih Edilen Üniversiteler!

Özellikle son yıllarda Türkiye'nin çok farklı bölgelerinde Yükseköğretim Kurumları açılmaya devam ediyor. Her yıl yeni bölümler ve fakülteler açılırken geçtiğimiz yıl adaylar tarafından en çok tercih edilen üniversiteler sırasıyla İstanbul Üniversitesi, Marmara Üniversitesi, Ankara Üniversitesi, Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Gazi Üniversitesi, Akdeniz Üniversitesi, Hacettepe Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Anadolu Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi, Adnan Menderes Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi, Boğaziçi Üniversitesi ve Sakarya Üniversitesi oldu. 

YKS Tercihleri Ne Zaman Başlayacak?

YKS tercihlerinin başlayacağı tarih henüz netlik kazanmadı. ÖSYM Üniversite sınav sonuçlarını 4 Ağustos tarihinde adayların erişimine açacak. Geçtiğimiz yıl sonuçların duyurulmasının ardından tercihler 10 gün içerisinde alınmaya başlamıştı. Bu yıl üniversite tercihlerinin 14 Ağustos tarihinde başlaması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi bir açıklama geldiğinde detaylara haberimiz üzerinden ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Dünyanın gözü Hamas'ta! Kararını duyuracak
Türkiye'nin kuruyemiş haritası belli oldu! İşte en çok tüketilenler...