Mikdat Kadıoğlu'ndan 'kuraklık' haberlerine tepki: Bırakın bu işleri!

İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, mayıs ayının kurak geçtiğine ilişkin haberin medyada abartılı bir şekilde yer almasına tepki gösterdi.

Mikdat Kadıoğlu'ndan 'kuraklık' haberlerine tepki: Bırakın bu işleri!
Mikdat Kadıoğlu'ndan 'kuraklık' haberlerine tepki: Bırakın bu işleri!
GİRİŞ 27.06.2021 18:09 GÜNCELLEME 27.06.2021 18:09
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Akdeniz ikliminde bu durumun olağan olduğuna dikkat çeken Kadıoğlu, "Sürekli korku pompalamak nedir ya! Len bırakın bu işleri..." dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün yağış ve sıcaklık analizi raporları dün medyada geniş yer buldu. Rapora göre; 2021 yılının mayıs ayı, son 50 yılın en sıcak geçen ayı oldu. Yağışlar da normaline göre yüzde 56, geçen yılın mayıs ayı yağışlarına göre yüzde 66 azaldı.

Meteoroloji'nin hazırladığı haritada Türkiye'nin büyük bir bölümü 'olağanüstü kurak', 'çok şiddetli kurak', 'şiddetli kurak' olarak gösterildi.

 Bu rapor, kimi gazete ve internet sitelerinde abartılı başlıklarla servis edildi. İstanbul Teknik Üniversitesi Meteoroloji Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu da bu duruma tepki gösterdi. 

Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu

"SÜREKLİ KORKU POMPALAMAK NEDİR YA!"

"Allahım bu ne ya!" diyerek çıkan bir habere isyan eden Kadıoğlu, Akdeniz iklimi olan yerlerde yağışın büyük kısmı kışın yağdığına, mayıs ve haziran ayının zaten kurak olduğuna dikkat çekti.

Twitter hesabından yaptığı paylaşımında kurak ayın kurak olmasının fazla bir anlamı olmadığını kaydeden Kadıoğlu, "Sürekli korku pompalamak nedir ya! Len bırakın bu işleri..." ifadesini kullandı.

YORUMLAR 24
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Ülkemiz de kuraklık var. Ama insanlarımızın akıllı olması lazım. Yer altı kaynaklarını ve yer üstü suları dikkatli kullanmak lazım.
    Cevapla
  • ismail 2 yıl önce Şikayet Et
    ya yorumcuların yaptığına bak sen. sanki yağmur yağacakta adam engellemiş . mahmut kutlu hoca sende dua et kardeşim. bi şükret. böyle isyan ederseniz daha çook beklersiniz. zamanında artezyanla, motorlarla bilinçsiz şekilde kullandınız yer altındaki suları şimdi kuraklık var diye çırpınıyorsunuz. tedbir aldınız mı hiç . düşünmediniz mi hiç.
    Cevapla
  • Abd-i Aciz 2 yıl önce Şikayet Et
    O en büyük Peygamber Efendimiz SAV " Ya hayır söyle ya sus " buyurmuştur, helal hocam ağzına sağlık, felaket tellal'larına uğursuz baykuşlara hayır
    Cevapla
  • ferzande 2 yıl önce Şikayet Et
    Çiftçi perişanız der her sene daha fazlasını eker, hayvancılık yapan heryıl malını çoğaltmanın peşinde madem zarar ediyorsun bu hırs niye.hepsinin de malı mülkü maşallah. aç değiliz aç gözlüyüz maalesef.
    Cevapla
  • Abdullah 2 yıl önce Şikayet Et
    Tabi çiftçiler ekimi üretimi arttırmasın dışardan bol bol ithal edelim demi. Bu artan nüfusun ihtiyacı nasıl karşılanacak mübarek adam.
    Cevapla
  • Van 2 yıl önce Şikayet Et
    Senin Van da haberin varmı?5 aydır yağmadı millet periśan oturduğun yerde atma
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Rusya 2 ülkeye desteğini resmen ilan etti! Flaş NATO açıklaması: Tümüyle yalan!
 ABD'nin İstanbul Başkonsolosu Eadeh'tan F-16 açıklaması