Oda Tv yalanda sınır tanımıyor! Film setini gerçek sanıp algı operasyonu yaptılar

Oda TV yaptığı haberle bir kez daha rezil oldu. Haberde öğrenci yurdundan çıktığı iddia edilen silahlar paylaşıldı. Kısa süre sonra Oda TV'nin haberinin yalan olduğu ve silahların çekim yapılan bir film setine ait olduğu ortaya çıktı.

Oda Tv yalanda sınır tanımıyor! Film setini gerçek sanıp algı operasyonu yaptılar
Oda Tv yalanda sınır tanımıyor! Film setini gerçek sanıp algı operasyonu yaptılar
GİRİŞ 27.06.2021 21:51 GÜNCELLEME 28.06.2021 03:33
Bu Habere 157 Yorum Yapılmış

Oda TV, bugün ''Öğrenci yurdundan çıkan silahlar'' başlıklı bir haber yaptı. Caner Taşpınar imzalı haberde, Ataşehir'de bir kız öğrenci yurdundan çıkan silahlar görüntülendi. Oda TV söz konusu haberi sosyal medya hesaplarından ''Odatv’den çarpıcı fotoğraflar…'' ifadesiyle paylaştı.

ODA TV, "Oda TV'den çarpıcı fotoğraf! Öğrenci yurdundan çıkan silahlar" diyerek silahların gerçek olduğu imasında bulunduğu bir haberi manşetine taşıdı. Haberde, "KADEM Vakfı'na ait Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu'nun içinden taşındığı iddia edilen silahların fotoğraflarına Odatv ulaştı" ifadelerine yer verildi. ODA TV, bu silahların fotoğraflarını paylaşmakla kalmadı, bir de askeri uzmanlara fotoğraflardaki silahları analiz ettirdi.

ODA TV FOTOĞRAFTAKİ SİLAHLARI ASKERİ UZMANLARA ANALİZ ETTİRDİ

Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu'nun önündeki silahların fotoğraflarını askeri uzmanlara inceleten ODA TV'ye askeri uzmanlar fotoğraflarda görünen silahların G3 Piyade Tüfeği, M4 Piyade Tüfeği, AK-47 Kalaşnikov Saldırı Tüfeği olduğunu belirtti.

Basın tarihine kara bir leke olarak geçecek olan haberde ayrıca şu bilgilere yer verildi: "Silahların gerçek olup olmadığı konusunda ise askeri uzmanlar, bir silahın ele alınmadan gerçek olup olmadığının net şekilde tespit edilemeyeceğini belirtirken fotoğrafta yer alan 'özel ayrıntılar' nedeniyle silahların gerçek olduğunu düşündüklerini söyledi"

"FİLM SETİ ORASI, BİZZAT SETİNDE ÇALIŞIYORUM"

ODA TV'nin bu kadarda olmaz dedirten yalan haberindeki silah fotoğraflarının ise bir film setindeki silahlar olduğu ortaya çıktı. ODA TV'nin yalan haberini paylaşan Mavi Film Yapım'ın set çalışanı Ömer Sevinç sosyal medyadan ODA TV'ye tepki gösterdi.

Sevinç, sosyal medya hesabından ODA TV'ye, "Türkiye'de habercilik bu işte. Film seti orası. Bizzat setinde çalışıyorum. Askeri danışmanlarımızın olduğu film seti üstelik. Gelip sorsaydınız anlatırdık ama işte. Ayrıca motorumun bagajı gözüküyor hemen siliyorsunuz fotoğrafı izinsiz çekim yapmışsınız" ifadelerini kullandı.

"YURT KAPALI YURT, ORADA 100 KİŞİLİK ÇEKİM EKİBİ VAR"

Bir başka sosyal medya kullanıcısına cevap veren Ömer Sevinç, setle ilgili ayrıntılara da yer verdi. Sevinç, "Yurt kapalı yurt zaten. Orada 100 kişilik çekim ekibi var. Bir sürü set kamyonu var. Üzerinde projenin ismi yazıyor. Yani sence elinde çayla silah taşıyan birileri olabilir mi? :) Set işçisiyiz hepimiz" diye yorumda bulundu.

SERT: SİLAHLAR GERÇEK DEĞİLDİR"

Oyuncu Batuhan Sert: "ODA TV tarafından yapılan öğrenci yurdundan silah çıktı' haberini yapanlara duyurulur. Silahlar setimizde bulunan sanat ekibi tarafından getirilen silahlardır. Silahlar gerçek değildir. 'Kamyonlarla tüfekler, silahlar taşındı' haberi aslında ekibimizin işini ne kadar iyi yaptığının göstergesidir. Keşke detaylı bir şekilde araştırılıp haber yapılsaydı."

"NE YAPARSANIZ YAPIN, HAKİKATE YENİLECEKSİNİZ"

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ sosyal medya hesabından paylaştığı mesajında, "Yalan ve iftiralar dur durak bilmiyor. Her gözümüzü kapatıp açtığımızda yenileriyle karşılaşıyoruz. Belgesel çekiminde kullanılan oyuncak silahları bile gerçekmiş gibi haberleştiren karanlık bir zihniyetle karşı karşıyayız. Ne yaparsanız yapın, hakikate yenileceksiniz" ifadelerini kullandı.

KABAKTEPE: 'HER GÜN YENİ BİR YALANLA UYANIYORUZ'

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Oda Tv'nin yalan haberine sert tepki gösterdi. Kabaktepe, sosyal medyadan yazdığı mesajda, "Her güne yeni bir yalanla uyanıyoruz. İstedikleri açık; kaos, huzursuzluk, kin ve düşmanlık. Bazıları bu konuda çok mahir. Adını yazmasak bile haberi kimin yazdığını da, kimin yaydığını da çok iyi biliyoruz. Yalan bataklığınız, hakikatin güneşiyle kurumaya mahkum" ifadelerini kullandı.

SELÇUK BAYRAKTAR'DAN ODA TV'YE TEPKİ

Baykar Savunma Teknoloji Lider Selçuk Bayraktar ise ODA TV'nin gerçek dışı haberini paylaşarak, "Ankara KADEM yurdundan son görüntüler geldi. İçerde alev püskürten ejderhalar olduğu da söyleniyor.... @kademorgtr" ifadelerini kullanarak ODA TV'nin yalan haberini eleştirdi.

KILIÇARSLAN: 'REZİLLİK BU ARTIK'

Yeni Şafak Gazetesi yazarı İsmail Kılıçarslan yapılan bu habere sosyal medyadan tepki gösterdi. Kılıçarslan Oda Tv'nin haberini alıntıladığı mesajında, "Film setinde bulunan silahlar üzerinden içinde Kadem bulunan bir haber zırvalayıp bir de üzerine "uzmanlara sorduk" falan diye kastırıyorlar. Rezillik bu artık" ifadeleri yer aldı.

YALAN HABERİ SOL HABER VE HALK TV'DE HABERLEŞTİRDİ

Oda Tv'nin yapmış olduğu haberin yalan olduğu ortaya çıkmasına rağmen sol kesimin haber portallarında haberin yer alması tepkiyle karşılandı. Sol Haber ve Halk Tv her satırı yalan olan haberi servis ederek algı operasyonuna destek çıktı.

TRT: BU BİR FETÖ TAKTİĞİDİR

TRT'den yapılan açıklama şu şekilde;

Odatv internet sitesinde Caner Taşpınar imzası ile bugün “Öğrenci yurdundan çıkan silahlar” başlıklı bir haber yayınlanmıştır.

KADEM tarafından yapılan kamuoyu açıklamasında da belirtildiği gibi, TRT için yapılmakta olan FETÖ’nün mahrem yapılanmasını, TSK’ya sızma faaliyetlerini ve örgütsel şemasını itirafçıların beyanları ile anlatan; kamuoyunda örgütün mahrem yapılanması hakkında farkındalığı artıracak olan bir dokü-drama çekimi gerçekleştirilmektedir.

İtirafçıların yüzleri açık şekilde verdikleri beyanlara dayanan ‘Mahrem’ isimli belgesel, bu anlamda bir ilk olacaktır. Bu özel yapım için 159 ayrı mekanda çekimler yapılmıştır. Bu mekanlardan birisi de, belgeselin birçok iç mekan ihtiyacını karşılayacak şekilde sanat ekibi tarafından dekore edilen Ataşehir Kız Öğrenci Yurdu’dur.

Bahsi geçen haberde yer verilen fotoğraftaki silahlar, bu çekimlerde kullanılan imitasyon silahlardır. Gerçek silah değildir. Sadece bir film setinin aksesuarlarıdır. Çekimler sonrasında set eşyalarının taşınması esnasında çekilen fotoğraflar üzerinden FETÖ’cü hainlerin ekmeğine yağ sürecek şekilde algı oluşturmak, gazetecilik etiğine sığmayan bir davranıştır.

Bir film seti olduğu ilk bakışta anlaşılan ve önünde TRT logosu olan bir kamyonun bulunduğu yerde art niyetli olarak sadece bir kareyi alıp bunun üzerinden aksesuarların gerçek olup olmadığını uzman olduğu söylenen bazı kişilere yorumlatmak ve buradan bir algı oluşturmak kumpas davalarını hatırlatan bir FETÖ taktiğidir. Ne trajiktir ki bu taktik, FETÖ’nün “MAHREM” yüzünü ortaya çıkaracak olan bir belgesele denk gelmiştir.

Bu vesile ile halkımızı, 15 Temmuz Haftası’ndan itibaren TRT 1 ekranlarında yayınlanacak olan MAHREM adlı 6 bölümlük belgeselimizi izlemeye davet eder, kamuoyu ile saygıyla paylaşırız.

KADEM'DEN AÇIKLAMA

Oda TV'nin algı operasyonuna Kadın ve Demokrasi Derneği'nden (KADEM) açıklama geldi.

Yapılan açıklama şu şekilde:

GÜMRÜKÇÜOĞLU: "KAMYONDAKİ UÇAKSAVARI ÇEKEMEMİŞLER MI?"

KADEM Yönetim Kurulu Başkanı ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Saliha Okur Gümrükçüoğlu da, ODA TV'yi eleştirdi ve "Kamyondaki uçaksavarı çekememişler mi:)))" diye sordu.

YORUMLAR 157
  • Hasan doğru 2 yıl önce Şikayet Et
    O kadar yalan söylüyorlar ki, artık onlardan çıkan hiç bir habere inanmıyorum. Bir gün yalancının evi yanmışta kimse inanmamış. Başlarına gelirse şaşırmasınlar.
    Cevapla
  • Tur-an 2 yıl önce Şikayet Et
    Kanemer Taspinar savunmasi kendisinden daha komik "Öğrenci yurdunun bulunduğu bölgede yaşayan çevre sakinleri, silahları görünce korktu, fotoğraflarını çekip Odatv’ye ulaştırdı." Tabi Tabi Odatv kolluk kuvvetiydi ya yani özürleri kabahatinden büyük.
    Cevapla
  • Orhan YAŞA 2 yıl önce Şikayet Et
    Ahlaksızlık diz boyu. Bunlarin yalan algı operasyonlarına alıstik. Millet inanmadikca kuduruyorlar.
    Cevapla
  • Maruf 2 yıl önce Şikayet Et
    BUDA TV baksın, yurdun arkasındaki depoda TUSKONun gizlice Horizona'dan getirdiği envanter harici üzeri KADEM logolu kuyruk numarası 007 olan 1 adet vörtikıl limit F35 laytning hevi bombard jet boşta çalışır vaziyette bekletiliyor. Bu uçaklar dikey kalktığı için piste ihtiyacı yok arkadaşlar. Kesinlikle eminim, i am şor yani ama ıspatlayamam. Ayrıca Eskişehir'de yurtlarda jet sesleri duyuluyormuş, çok güvendiğim arkadaşım söyledi. Güvenilir kaynak. Kesin yakaladıklarına da çip takacaklar. Tüylerim kıl, kıllarım da diken diken oldu.
    Cevapla
  • Misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bir zavallı ODAtivi Gördüğüm bile yok. Eskiden bunlar heberin %90 ına hakimdi. Devlet medyası, Doğan medyası vs vs. Rahmetli Erbakan neler çekiyordu bu düzenbazların halinden.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
36 bin sağlık personeli alınacak!
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!