90 yaşındaki Osman Erol, 35 yılda 40 bin fidanı toprakla buluşturdu

Çankırı'nın Kızılırmak ilçesi Hallaçlı köyünde oturan 90 yaşındaki Osman Erol, diktiği binlerce fidan sayesinde köyünün yeşil bir görüntüye kavuşmasına katkı sağlamanın mutluluğunu yaşıyor.

GİRİŞ 28.06.2021 21:22 GÜNCELLEME 28.06.2021 21:27
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Tarımla uğraşan Erol, yaklaşık 35 sene önce köyünün etrafına fidan dikmeye başladı. Köy arazisinde uygun bulduğu yerlere çam, kavak gibi türlerin yanı sıra badem, erik, armut gibi meyve fidanları diken Erol, bugüne kadar yaklaşık 40 bin fidanı toprakla buluşturdu.

İlerleyen yaşına rağmen yaz kış demeden her gün diktiği fidan ve ağaçların bakımını yapan Erol'a, Kızılırmak Kaymakamlığı tarafından da teşekkür belgesi verildi.

Osman Erol, AA muhabirine, fidan dikmeye nasıl başladığını bilmediğini ancak içinden gelerek bu işi yaptığını söyledi.

Sürekli içinde fidan dikme isteği olduğunu anlatan Erol, "Geceleri uyku uyuyamıyorum, kalkıp ağaç dikmeye gidiyorum. Traktörüm var, ağaçları sürekli kontrol ediyorum. Yağmur çamur demeden her zaman gider bakarım, sularım." dedi.

Cebinde sürekli badem çekirdeği taşıdığı dile getiren Erol, "Erik, armut ağacı diktim. Köylüler diktiğim ağaçların meyvelerini yiyor. Köyde ağacımın olmadığı yer yok. Kavak, söğüt, badem, aklınıza ne gelirse var. İşim sadece dikmeyle değil, sürekli bunlarla uğraşıyorum. Hiçbir menfaat sağlamıyorum." diye konuştu.

Erol, bu işleri yaparken hiç zorlanmadığını vurgulayarak, "Kaymakama da söz verdim, ölene kadar ağaç dikmeye devam edeceğim. Ben ölünce de insanlar meyveleri yiyip bana dua etsin." ifadelerini kullandı.

Diktiği meyve fidanlarından tüm köylüler faydalanıyor

Köy muhtarı Metin Çalış da Osman Erol'un elinden yıl boyu küreğin düşmediğini belirtti.

Çalış, "Buralar kurak olduğu için vatandaşlar sıkıntı çekiyordu, gölgelik arıyordu. Osman amcamızdan Allah razı olsun, köyümüzün etrafını komple ağaçlandırmıştır. Köylümüz de rahat ediyor. Ankara'dan, İstanbul'dan gelen köylülerimiz meyve ağaçlarından faydalanıyor. İl dışından gelen vatandaşlarımız meyve toplayıp götürebiliyor." dedi.

Gelecek nesillere güzel bir miras bırakılacağına işaret eden Çalış, "Osman amcamız olmasaydı Hallaçlı köyümüzde ağaç sevgisi olmazdı. Osman amcamızın sayesinde köyümüze ağaç sevgisi geldi." ifadelerini kullandı.

Köyde çobanlık yapan Samet Çalış da eskiden hayvan güderken gölgelik yer bulmakta zorluk çektiğini, şimdi Erol'un sayesinde ağaç dibinde oturarak dinlenebildiğini kaydetti.

 

KAYNAK: AA
YORUMLAR 11
  • mehmet muzaffer 2 yıl önce Şikayet Et
    allah razı olsun o köye güzel bir örnek olmuş
    Cevapla
  • vay be arkadaş 2 yıl önce Şikayet Et
    biz bir günde 1000 tane farklı türde çam diktik.40 tane ardıç,söğüt ceviz meşe incir nar.dişbuak kaysı,akasya kokulu ağaç ,badem.ama kimse kıymet bilmez ve örnek almaz yerler kırarlar sonrada küfrederler...heryer betonlaşacak birtek mezarlıklar orman gibi kalıcak tabi yakmazlrsa bizim mezarlıkta bir sürü dikdiğimiz ağacı yaktılar bir çok kuş krtenkele sincap böcek öldü.ne olcak sonumuz umarım dünya yok olur .yoksa aç gözlü nsan doymaz
    Cevapla
  • Abdurrahman 2 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun, köyde yasayipda bir fidan dimeyen insanlar var
    Cevapla
  • Eby 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH razı olsun. Amin
    Cevapla
  • Adil 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah ömürlerine bereket versin böyle adamları gördükçe gıpta ediyorum. Bakıyorum bir tanesi rahat 70 var elinde bir kova su bu havada köpekler içsin diye su dağıtıyor sokaktaki kaplara. Aha şimdi de bu dayı. İnsan olmanın hakkını vermek demektir bu. Nereden ne koparabilirim değil kime ne faydam dokunur diyen insanların becerebileceği bir şey bu. Bir yandan çok kolay bir yandan çok zor.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır