Tarihi Ulu Camii UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne aday olacak

Afyonkarahisar'ın en büyük ibadet mekanı olan Selçuklu mimarisi tarihi Ulu Camii, UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne aday gösterilmeye hazırlanıyor.

Tarihi Ulu Camii UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne aday olacak
Tarihi Ulu Camii UNESCO'nun Dünya Miras Listesi'ne aday olacak
GİRİŞ 28.06.2021 22:53 GÜNCELLEME 28.06.2021 22:53

Afyonkarahisar Belediyesi 2018 yılında UNESCO geçici listesine giren Afyonkarahisar Ulu Camii'nin, UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesi'ne aday gösterileceğini açıkladı.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü Anadolu'daki ahşap tavanlı ve ahşap destekli camileri ve evrensel değerlere sahip yapıları tüm dünyaya tanıtmak ve korunmalarını sağlayarak gelecek nesillere aktarmak adına çalışmalar yürütüyor.

Bu doğrultuda 7 Temmuz Çarşamba günü saat 13.00-18.30 arasında Belediye Meclis Salonunda Ulu Cami Yönetim Planı Odak Grup Toplantısı yapılacağı duyuruldu.

“Değerlerimizi tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz."

Süreci yakından takip ettiklerini ifade eden Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, kentin tarihi değerlerini tüm dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi.

Zeybek, "UNESCO Dünya Mirası Listesine girmek için çalışmaları sürecini yakından takip ediyoruz. Ulu Camimiz maneviyatı ve eşsiz özelliği ile Afyonkarahisar'ın en büyük değerlerinden birisidir. Turizm potansiyelinin arttırılması ve gelecek nesillere değerlerimizi aktarmak adına çalışmalarımızı sürdürürken değerlerimizi tüm dünyaya tanıtmak istiyoruz" dedi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
CHP kurmayları açıkladı! İşte Özel'in Erdoğan'a götüreceği konular
Yazar Dursun Ali Taşçı hayatını kaybetti