Acet, ABD'de çekilen İsmail Demir-Sezgin Baran Korkmaz karesi ile ilgili gerçeği açıkladı

CHP'li vekilin bir fotoğraf üzerinden İsmail Demir'i hedef göstermesine tepki gösteren Mehmet Acet, "Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir neden hedefte?" başlıklı yazısında, paylaşılan fotoğrafla ilgili aldığı bilgileri yazdı.

Acet, ABD'de çekilen İsmail Demir-Sezgin Baran Korkmaz karesi ile ilgili gerçeği açıkladı
Acet, ABD'de çekilen İsmail Demir-Sezgin Baran Korkmaz karesi ile ilgili gerçeği açıkladı
GİRİŞ 29.06.2021 09:08 GÜNCELLEME 29.06.2021 09:10
Bu Habere 29 Yorum Yapılmış

Kanal 7 Ankara Temsilcisi Mehmet Acet, Haber7 için kaleme aldığı yazıda, CHP'li vekilin İsmail Demir'i neden hedef gösterdiğini yazdı.

Çekilen bir kare üzerinden Türkiye'nin gözbebeği olan bir kurumun başkanını, dolayısıyla da kurumun hedef gösterilmesine tepki gösteren Acet, fotoğraf ile ilgili aldığı bilgiyi de paylaştı:

"Öğrendiğime göre, Başarır'ın kullandığı fotoğraf, Mayıs 2017'de ABD'de, yaklaşık 400 kişinin katıldığı bir programda çekilmiş. Hikâyenin bütününe baktığınızda ise, Savunma Sanayii Başkanı Demir'e 'çamur atma niyeti' dışında, meselenin üzerinde durmayı hak edecek bir boyutunun olmadığı net bir şekilde ortada. Bir defa Sezgin Baran Korkmaz'ın Savunma Sanayii alanında herhangi bir faaliyeti bulunmuyor. Birlikte yürütülen bir proje, işbirliği vs. söz konusu değil. Peki, o zaman bu fotoğrafın anlamı ne? Hiç. Evet, hiç bir anlamı olmayan bir fotoğraf bu. 400 kişinin katıldığı, DEİK/Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından Washington'da düzenlenen bu gala yemeğindeki 'karşılaşmadan' ibaret. Yemek öncesinde, sırasında ya da sonrasında herhangi bir işbirliği söz konusu olmamış. Gala yemeğinin organizasyonunda da Savunma Sanayii'nin herhangi bir rolü bulunmuyor. Bu durumda söylenebilecek olan şey şudur: 'Önünde arkasında şüphe duymayı, ya da suç isnat etmeyi gerektirebilecek bir durum olmadığı halde, sırf böyle bir karşılaşma sırasında çekilmiş bir fotoğraf üzerinden bir insanı töhmet altında bırakmak, kötü niyetli olmak dışında başka bir şeyle izah edilemez.'"

İşte Acet'in yazısının tamamı:

"Bir süre önce katıldığı bir televizyon programında "Devletin ordusu Katar'a satılmış" şeklinde bir cümle kullanarak TSK'ya hakaret eden CHP Mersin milletvekili Ali Mahir Başarır, bu defa bir fotoğraf karesi üzerinden Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir'i hedef aldı.

CHP'li vekil, 4 yıl önce ABD'de çekilen bir fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşarak, "Sezgin Baran Korkmaz'ın, savunma sanayii ile ne gibi bir ilgisi olabilir? Neden bu masada?" diye sordu.

Öğrendiğime göre, Başarır'ın kullandığı fotoğraf, Mayıs 2017'de ABD'de, yaklaşık 400 kişinin katıldığı bir programda çekilmiş.

Hikâyenin bütününe baktığınızda ise, Savunma Sanayii Başkanı Demir'e "çamur atma niyeti" dışında, meselenin üzerinde durmayı hak edecek bir boyutunun olmadığı net bir şekilde ortada.

HERHANGİ BİR KONUDA İŞBİRLİĞİ, ORTAK PROJE VS. SÖZ KONUSU DEĞİL.  

Bir defa Sezgin Baran Korkmaz'ın Savunma Sanayii alanında herhangi bir faaliyeti bulunmuyor.

Birlikte yürütülen bir proje, işbirliği vs. söz konusu değil.

Peki, o zaman bu fotoğrafın anlamı ne?

Hiç.

Evet, hiç bir anlamı olmayan bir fotoğraf bu.

400 kişinin katıldığı, DEİK/Türkiye-ABD İş Konseyi tarafından Washington'da düzenlenen bu gala yemeğindeki "karşılaşmadan" ibaret.

Yemek öncesinde, sırasında ya da sonrasında herhangi bir işbirliği söz konusu olmamış.

Gala yemeğinin organizasyonunda da Savunma Sanayii'nin herhangi bir rolü bulunmuyor.

Bu durumda söylenebilecek olan şey şudur:  

Önünde arkasında şüphe duymayı, ya da suç isnat etmeyi gerektirebilecek bir durum olmadığı halde, sırf böyle bir karşılaşma sırasında çekilmiş bir fotoğraf üzerinden bir insanı töhmet altında bırakmak, kötü niyetli olmak dışında başka bir şeyle izah edilemez.

AMAÇ, SAVUNMA SANAYİİ İÇİN ÇALIŞANLARIN, GECE GÜNDÜZ DEMEDEN KOŞTURANLARIN MORAL VE MOTİVASYONUNU ETKİLEMEK Mİ?

Herkesin malumu olduğu üzere İsmail Demir, sıradan bir isim değil.

Türkiye'nin gözbebeği, en büyük stratejik değerlerinden biri olan Savunma Sanayii'nin başkanlığını yapıyor.

7 yıldır yürüttüğü bu görevde, bu alanda kaydedilen başarılara çok ciddi katkısı olmuş bir isim.

Misal.

Onun başkanlık döneminde dünya genelinde ilk yüze giren Türkiye'ye ait savunma sanayii şirketinin sayısı 3'ten 7'ye yükseldi.

Proje sayısı, ihracat kapasitesi büyük artışlar gösterdi.

Bu böyle iken, bu alandaki moral ve motivasyonu algı operasyonları ile baltalama girişiminde bulunanların niyetlerini sorgulamak, içi boş suçlamalar üzerinde durmaktan çok daha önemli hale geliyor.

İsmail Demir'in böylesi komik, içi boş, arkası olmayan suçlamalardan etkileneceğini hiç sanmıyorum.

Muhtemelen gülüp geçmiştir de.

Ancak böylesi kampanyalar, sadece hedef kişiyi ilgilendiren kampanyalar değildir.

Her geçen gün Türk Savunma Sanayii'ne dönük ilginin ciddi biçimde arttığı bir ortamda, böyle işlerin arkasında ne var diye sormak, deyim yerindeyse "işkillenmek" gerekiyor.

Bu işin arkasında hangi güçler var?

Amaçları ne acaba diye sormak gerekiyor."

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 29
  • temel 2 yıl önce Şikayet Et
    yanina gelen yada orda insanlarin kim oldugu nerde bileceksin bilerek bir araya gelirsin plan yaparsin o baska hakan sukur denen bir hain var idi avrupa geldigi zaman herkes kostu foto cektirmek icin son insa faceye sanala koydu aradan gecen zaman da onun fetø ve hain oldugu ortaya cikti o genc ve insanlarin sucu var mi yada suclu ilan edilir mi bir foto cok ønemli degil her gittigin yerde birisi gelir cekelim der cektigin zaman suc mu suc olan bilirsen øzel gørusme su bu olur ise
    Cevapla
  • vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar Cimbizle herseyi ariyorlar hahahahah ...laann hayat gecmez bu nee ..ehhhh resimde cekilmisss ehhhhhh ben samimi degilsem bana bir masa gösterip oturmussam napayim yaaaniii
    Cevapla
  • Serkan 2 yıl önce Şikayet Et
    Fitneleriniz altında kalın eyy muhalefet ve onun arkasından gidenler !!!
    Cevapla
  • ilginç 2 yıl önce Şikayet Et
    bir fotoğraf üzerinden biri suçlanacaksa o zaman şöyle yapalım fetönün 5-6 imamıyla birlikte k.k (pkk nın 2k sı değil kemal kılıçtaroğlu) resimleri var birlikte neler yapmışlar. bu kemal fetö kanalları kapatılırken o kanalların önünde yatan adam değilmiydi. bu kemal zamanında fetö gazeteleri için onların önüne yatan hapisteki fetöcüler için avazı çıktığı kadar hak ihlali var diyen. ya da milletvekillerini pkk cenazelerine gönderen. ya da pkk ile seçim ittifakı yapan. pardon 15 temmuzda kaçmasını ya da görmezden gelinmesini unutmayalım
    Cevapla
  • Dadaş efe 2 yıl önce Şikayet Et
    Eyi yazmışsında onlar fetöyü veya pyde ve pkk yı terörist olarak görmüyorlar. Türkiye parçalanmış umurlarında değil. Onların VATANI yok. Tek amaçları var Türkiye Türk baharı yaşasın. Reis gitsinde Türkiye ye ne olursa olsun. Bu zihniyette olanlar değişmez. Biz ne yorum yaparsak yapalım. Her gün biz milletin sinir uçlarına biraz daha fazla dokunuyorlar. Korkuyorum. Korkum onlar veya ölüm değil. Korkum ya vatan bölünmek istenirse .... Biz Irak a veya Suriye'ye benzemeyiz. Dalga bir oluştumu herkesi yutar . İstiklal Marşını anlasalar..... İnanın susarlar.
    Cevapla
  • Abdullah Ademoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    Kalmıştır kesin diye yorum yazanın kendisi de oradaydı herhalde, bunlar fitnecilerin lafları
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
AB'nin derdi Doğu Akdeniz - Gazete manşetleri
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var