Yunanistan'dan mültecilere zulüm: İşkence ile sınırdışı ettiler

Milli Savunma Bakanlığı, Yunanistan güvenlik güçlerince 42 düzensiz göçmen kıyafetleri çıkarılarak, çıplak vaziyette Türkiye sınırına adeta işkence edilerek gönderildiğini duyurdu.

Yunanistan'dan mültecilere zulüm: İşkence ile sınırdışı ettiler
Yunanistan'dan mültecilere zulüm: İşkence ile sınırdışı ettiler
GİRİŞ 30.06.2021 09:56 GÜNCELLEME 30.06.2021 09:58
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Yunanistan'ın göçmenlere yönelik şiddet eylemleri ve geri itmeleri devam ediyor. Avrupa'nın ve uluslararası hukuk platformlarının tepkilerine rağmen geri itme politikaları ve şiddet eylemlerinden vazgeçmeyen Yunanistan, sınır bölgesinde yeni bir işkence eylemine başvurdu.

İŞKENCE İLE SINIRDIŞI

MSB’den yapılan yazılı açıklamada, Yunanistan’ın göçmenlere karşı zulme devam ettiği belirtlidi.

Yunanistan’dan Türkiye’ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan 12’si çıplak toplam 42 düzensiz göçmen grubunun Edirne sınırında yakalandığı belirtilerek, “Düzensiz göçmenlerle yapılan mülakatta Yunanistan’da yakalandıktan sonra kendilerine yemek ve su verilmediği, sert şekilde davranıldığı, tamamen kıyafetleri çıkarılarak Türkiye’ye zorla dövülerek gönderildikleri öğrenilmiştir” denildi.

51 GÖÇMEN KURTARILDI

Bodrum’da Türk kara sularına itilen 51 kaçak Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarıldı. Osmaniye’de durdurulan yolcu otobüsünün bagajından 12 kaçak göçmen çıktı, İzmir’de bir bağ evine yapılan operasyonda 32 sığınmacı yakalandı, iki organizatör tutuklandı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 16
  • Dede 2 yıl önce Şikayet Et
    Devlet insan hakları mahkemesine dava açmalı uvukat var neden dava edip tazminat almıyoruz
    Cevapla
  • HASANAĞA 2 yıl önce Şikayet Et
    Yazık şu insanlara bu ayıp yunanlıların utanılacak bir millet varsa yunanlılar utansın adamların kıyafetlerini niye alıyorsunuz.
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi diye aglayan amerikaya ve avrupaya gosterin bu fotograflari, sonra ingilizce haber yapin, boyle olmaz butun dunya gorsun sonra yunanlilari vuralim ibreti alem olsun niye yaptiniz derlerse yunanistan`a demokrasi getirecez diyelim :) diyemiyorsak susun kimse bos bos konusmasin 100 tane siha ile olacak is degil bu amerikada 15000 tane siha var amerikaya kafa tutuyoruz ama atacak atom bombamiz bile yok
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Lütfen cumhurbaskanimiza sesleniyorum bizimde mülteciler e acil çözüm bulmamız lazım ileride ülkenin başına sorun olacaktır seçime bir ay kala çözeceğiz demeyin onu geçen seçimde söylediniz
    Cevapla
  • Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Beylere Türkiye yetmemiş !?.. O zaman al sana Avrupa ..
    Cevapla
  • seyda 2 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa birliğiymiş işte görün rumları görün avrupa birliğini bize insan birliği lazım vicdan birliği lazım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Meteoroloji'den 35 ile son dakika uyarısı: Dikkatli ve tedbirli olun!
Flaş hamle geldi! Nuri Şahin'den Beşiktaş'a yanıt