MİT'ten Irak'ta operasyon: Etkisiz hale getirildiler

MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK üyesi Mahiye Açık ile Suriye uyruklu Roha Raci etkisiz hale getirildi.

MİT'ten Irak'ta operasyon: Etkisiz hale getirildiler
MİT'ten Irak'ta operasyon: Etkisiz hale getirildiler
GİRİŞ 30.06.2021 12:05 GÜNCELLEME 30.06.2021 13:53
Bu Habere 87 Yorum Yapılmış

SON DAKİKA HABERİ: MİT'in Irak'ın kuzeyindeki Süleymaniye'de düzenlediği operasyonda terör örgütü PKK üyesi Mahiye Açık ile Suriye uyruklu Roha Raci etkisiz hale getirildi.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, MİT tarafından PKK/KCK kadrolarının Kandil'in güneyi ve Süleymaniye'ye sözde yönetici seviyede teröristleri göndermeye çalıştığı belirlendi.

Örgüt tarafından Asos Dağı ve çevresinde, bölgede istihbarat toplamak ve yerel iş birlikçilerle irtibatı sıklaştırmak amacıyla hücreler oluşturulduğu tespit edildi.

 PKK üyesi Mahiye Açık ile Suriye uyruklu Roha Raci

Örgütün sözde liderlerinin Kandil, Gara ve Metina gibi çatışma bölgelerinden kaçırılması amacıyla güvenli yollar ve barınma noktaları bulmak için yürüttüğü faaliyetler takibe alındı.

Üst düzey örgüt yöneticilerinin operasyon bölgelerinden kaçırılarak yerel halkın barındığı alanlara aktarılmasını önlemek amacıyla MİT tarafından düzenlenen operasyonda, 2014'te örgüte katılan Ada İmralı kod adlı Mahiye Açık ve 2015'te örgüte katılan Suriye uyruklu Ekin Rojava kod adlı Roha Raci, Süleymaniye'nin Şerbazar ilçesinde etkisiz hale getirildi.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 87
  • Atakan 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahını gurban olayım gardaşlarım elleriniz dert görmesin Allah yar ve yardımcınız olsun devam en sonuncu iti gebertene kadar devam
    Cevapla
  • vatandas 2 yıl önce Şikayet Et
    iste boyle yerinde bulup yok edeceksin, eskiden bunlar geceleri karakollarimizi basip askerlerimizi katlediyorlardi askere karsilik bile verdirmiyorlardi, simdi yerinde bulup gebertiyoruz, nerden nereye, bu hukemetin her seyi yalnis olsa bile terorle saglik sorunlarini bitirmesi bile yeterde artar bile
    Cevapla
  • Zafer 2 yıl önce Şikayet Et
    Amerika sizi koruyamaz, bizden K A Ç A M A Z S I N I Z bu böyle biline. Biz bu toprakların insanıyız her yerde dostumuz ,gözümüz ,kulağımız var. Ne oldu hain Ekrem Dumanlı yüzlerce ajanımızın ismini hain HDPKK ya verdi de ne oldu. Yerine yenilerini yetiştirmek pekte fazla zaman almadı . Dedik ya sevenimiz dostumuz çok. İşte bizi Amerikanın Conisinden ayıran en büyük özellik bu . Coniler hiç bir yerde sevilmiyor istenmiyor. Parayla bir yere kadar ,ama sonunda Din,Kültür ve karedeşlik ağır basar. Biz Kürtlerle ,Araplarla kardeşiz ama Coni dış kapının mandalı.
    Cevapla
  • Abdulhamid 2 yıl önce Şikayet Et
    MaşaAllah, elleriniz dert görmesin Mehmetçik, Allah yolunuzu açık kilsin duamızdasınız,,,
    Cevapla
  • erbat 2 yıl önce Şikayet Et
    meclistekiler bi temizlensin gerisi corab sokugu gibi gelir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ölüme neden olan ihmaller zincirine CHP'den pişkin destek!
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt