Zorlu yolculuğun ardından yaylada aşılama yaptılar

Bitlis kırsalındaki yaylalara çıkan göçerler, mobil sağlık ekipleri tarafından çadırlarında aşılandı. Sağlık ekiplerinin zorlu yayla yolculuğuna İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de eşlik etti.

Zorlu yolculuğun ardından yaylada aşılama yaptılar
Zorlu yolculuğun ardından yaylada aşılama yaptılar
GİRİŞ 01.07.2021 09:39 GÜNCELLEME 01.07.2021 11:23

Koronavirüsle mücadelede ön saflarda yer alan sağlık görevlileri, zorlu yolları aşarak, aşılama çalışmalarını kararlılıkla sürdürüyor. Bu kapsamda, yazın hayvanlarından daha iyi verim almak için yaylalara çıkan vatandaşlar da aşılanıyor.

Siirt'ten gelerek Bitlis'in Güroymak ilçesine yaklaşık 40 kilometre uzaklıktaki Duev Yaylası'na çıkan ve yaz ayları boyunca burada konaklayan göçerler, mobil sağlık ekipleri tarafından aşılandı. Sağlık ekiplerine yolculuklarında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri de eşlik etti.

Güroymak Devlet Hastanesi'nde görev yapan pandemi sorumlusu Ramazan Akelma, ilçe merkezinde yürütülen aşılama çalışmalarının yanı sıra, köylerde ve yaylalarda çiftçilik yapan vatandaşlara da ulaşmak için zaman zaman araziye çıktıklarını söyledi. Çalışmaların süreceğini belirten Akelma, "Herkesin aşı olması için dağ taş demeden herkese gidiyoruz. Buradaki vatandaşlarımızın da aşı olması için elimizden geleni yapacağız. Aşı pandeminin bitmesi için elimizdeki en önemli silah. Maskesiz günlere geri dönmemiz için herkesin aşı olmasını öneriyoruz" dedi.



Aşısını yaptıran Ahmet Keşli, “Konakladığımız yaylaya kadar gelerek bu hizmeti getiren sağlık ekiplerimize ve yetkililerimize teşekkür ediyoruz. Bizler yaylalarımızda işlerimizin başındayken, onlar bizim yaylalarımıza gelerek aşı yaptılar. Onların bu iyiliğini unutmayacağız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" dedi. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...