T24'den çirkin algı operasyonu

T24 haber sitesi, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın israfla ilgili sözlerini çarpıtarak algı operasyonuna girişti.

T24'den çirkin algı operasyonu
T24'den çirkin algı operasyonu
GİRİŞ 01.07.2021 12:39 GÜNCELLEME 01.07.2021 12:41
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Milyonlarca gencin katıldığı YKS sınavına saatler kala, "Katarlı gençlere Türkiye’de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildi" yalanını yayan T24 haber sitesi, bu sefer de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın sözlerini çarpıtarak algı operasyonuna girişti. T24, Emine Erdoğan'ın "Sadece ihtiyacımız kadarını alıp, bozulacağını bildiğimiz yiyecekleri istiflemekten vazgeçelim" ifadeleriyle "israftan kaçınma" çağrısı yaptığı sözlerini kırpıp paylaşarak Erdoğan "Az yemek alın" demiş gibi yansıtmaya çalıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından bakanlığın merkez kampüsünde düzenlenen "Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık" etkinliğine katıldı.

"İhtiyacımız kadarını alıp israfı önleyelim"

Etkinlikte bir konuşma gerçekleştiren Emine Erdoğan, kurumlarla işbirliği içinde gıda israfının engellenmesi gerektiğini belirterek, "Gelin, hep birlikte basit önlemler alalım. Mesela, alışverişe çıkmadan önce, alınacaklar listesi hazırlayalım. Porsiyonlarımızı küçültelim. Sadece ihtiyacımız kadarını alıp, bozulacağını bildiğimiz yiyecekleri istiflemekten vazgeçelim" dedi.

T24 Erdoğan'ın sözlerini kırparak paylaştı

T24 haber sitesi, Emine Erdoğan'ın sözlerini kırpıp paylaşarak algı operasyonuna girişti. "Gelin hep birlikte basit önlemler alalım; alışverişe çıkmadan önce alınacaklar listesi hazırlayalım, porsiyonlarımızı küçültelim" sözlerini paylaşan ve cümlenin devamını vermeyen T24, Emine Erdoğan, "Az yemek alın" demiş gibi yansıtmaya çalıştı.

'Katarlılara sınavsız üniversite' yalanını yaymıştı

Milyonlarca gencin katıldığı YKS sınavına saatler kala, "Katarlı gençlere Türkiye’de sınavsız tıp eğitimi hakkı verildi" yalanına ortak olan T24 haber sitesi daha sonra özür dilemişti. T24, özür dilemek için sınavın ilk oturumunun tamamlanmasını beklemişti. Sınavın sona ermesinin ardından "Haberi düzeltir özür dileriz" ifadeleriyle ilgili haberi alıntılayarak paylaşımda bulunmuştu. Ancak ilgili tweetini kaldırmamıştı.

YORUMLAR 12
  • Gürbüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Dolapta yada kilerde "İstiflemenin" birde BAŞKA BİR TÜRÜ var. O da bir türlü UYANAMADIĞIMIZ türü. Vücudun eritemeyip istif ettikleri. Sonuç kilo problemi / şişmanlık / obezlik. Çaresi az yemek, doğru şeyi yemek. Yanlış mı?
    Cevapla
  • Gürbüz 2 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar der, kardeşim. Demediler mi, rahat edemezler. Huyları kurusun / batsın. İnşaAllah. Amin.
    Cevapla
  • Divriği 2 yıl önce Şikayet Et
    Yalanın cezası olmalı. Bu iş böyle gitmez.
    Cevapla
  • Adanalı 2 yıl önce Şikayet Et
    Derhal bir yasa çıkarılmalı,yalan haberler çarpıtmalar cezasız kalmamalı.
    Cevapla
  • misafir-x 2 yıl önce Şikayet Et
    Ev ekonomisi derslerinde bile var alışverişe çıkmadan önce iyice karnınızı doyurun bol su için böylece her gördüğünüzü canınız çekmez sadece almak istediğinize odaklanır başka şeyler almazsınız.. bunu akademisyenler kitaplarında , makalelerinde yazınca bilim oluyor, Emine hanım söyleyince olay oluyor..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Ebediyete uğurlanmak üzere memleketine gönderildi: Anadolu irfanının temsilcisiydi
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü