Elmalı davasında yeni gelişme! Devlet korumasına alınmaları hakkında çarpıcı detaylar

Türkiye'nin gündemine oturan Elmalı davasında, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın iki kardeşle ilgili koruma kararı alması süreciyle ilgili detaylara DHA ulaştı.

Elmalı davasında yeni gelişme! Devlet korumasına alınmaları hakkında çarpıcı detaylar
Elmalı davasında yeni gelişme! Devlet korumasına alınmaları hakkında çarpıcı detaylar
GİRİŞ 02.07.2021 14:29 GÜNCELLEME 02.07.2021 14:29
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Bakanlık, dosyada çocukların çekirdek ve geniş aile bireyleri tarafından istismara uğradığı tespiti yapan sosyal hizmet raporlarından sonra, bölge ve merkezden çağrılan meslek uzmanlarıyla değerlendirme toplantısı yapıldı. Uzmanlar, çocukların yargılama süreci tamamlanıncaya kadar sağlıklı psikolojik tedavi ve takiplerinin yapılması için devlet korumasına alınması gerektiği görüşünü bildirdi. Yapılan toplantıda çocukların kurumda koruma altına alınması kararı verildi. 

Elmalı Davası'ndaki şüpheli çift ilk kez konuştu

DOSYADAKİ TÜM RAPORLAR İNCELENDİ 

Kardeşler G.E.G. (7) ile ağabeyi İ.E.G.'nin (10), cinsel istismara uğradığı iddiasıyla Elmalı Ağır Ceza Mahkemesi Başkanlığı'nda süren yargılamada dava dosyasında farklı sosyal hizmet raporları olduğu, bir kısım raporların çocukların mağduriyetinde anne ve üvey baba, bir kısım raporların ise babaannenin sorumluluğunu ortaya koyduğu belirtildi. Tüm raporların ortak sonucu çocukların çekirdek ve geniş aile bireylerinin davranışları ve tutumları ile istismar edildiği değerlendirmesini ortaya koydu. Aile Bakanlığı ülke gündemine oturan ve sosyal medyadaki paylaşımlarla toplumsal bir olay halini alan Elmalı davasındaki tüm bilgi, belge ve verileri değerlendirerek, iki küçük çocuğun devlet koruma alınması kararı verdi.

 

KAYNAK: DHA
YORUMLAR 3
  • Hasan 2 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi bu çocuklar korunmuş mu olacak... Ailesinin dışında çocuk büyür mü... Aileleri yıkan kanunlar kaldırılması. Aile yapısı güçlendirilmeli...Sonsuz nafakalar cinayetleri getiriyor...Zaten Aileler maddi yetersizlik sonucu buhranlara düşüyor.
    Cevapla
  • ugr46 2 yıl önce Şikayet Et
    sen bilmedğin konuya niye yorum yapıyorsun ki
    Cevapla
  • habibe 2 yıl önce Şikayet Et
    aile koruyamamış zaten öyle aile de olmaz olsun
    Cevapla
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan esprili gönderme: Artık Fenerbahçeli değilim