BirGün'ün müsilaj algısı elinde patladı

CHP yandaşı medyanın Marmara denizine dökülmediği halde müsilajın sebebini Ergene nehrine bağlayarak faturayı AK Parti'ye çıkarma girişimi boşa çıktı.

BirGün'ün müsilaj algısı elinde patladı
BirGün'ün müsilaj algısı elinde patladı
GİRİŞ 02.07.2021 15:48 GÜNCELLEME 03.07.2021 10:25
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Emin Birpınar devletin Müsilaj seferberliği hakkında algı operasyonuna girişen BirGün gazetesi gibi medya organlarının Ergene nehri cahilliğini yüzlerine vurdu.

Birpınar müsilajın sebebinin AK Parti gibi gösterilmeye çalışıldığı haberlerle ilgili "İlkokul Coğrafya dersi. Ergene Marmara Denizi'ne dökülen bir nehir değildir. Bakınız Şekil 1A." ifadelerini kullandı.

MARMARA DENİZİ'NDEN 9 BİN 959 METREKÜP MÜSİLAJ BERTARAF EDİLDİ

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Marmara Denizi'ndeki müsilaj seferberliği kapsamında 1 Temmuz itibarıyla 9 bin 959 metreküp müsilajın bertaraf edildiğini bildirdi.

Kurum, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Marmara Denizi'ndeki müsilaj seferberliğinde 1 Temmuz itibarıyla 565 bölgede çalışmaları sürdürdüklerini belirtti.

Müsilaj temizleme seferberliğinin 24'üncü gününde toplanan 565 metreküp müsilajla toplam 9 bin 959 metreküp müsilajın bertaraf edildiğini ifade eden Kurum, şunları kaydetti:

"1 Temmuz itibarıyla İstanbul'da 5 bin 421 metreküp, Kocaeli'de 476 metreküp, Bursa'da 166 metreküp, Tekirdağ'da 154 metreküp, Balıkesir'de 811 metreküp, Çanakkale'de 911 metreküp, Yalova'da 2 bin 20 metreküp müsilajı Marmara Denizi'mizden toplayıp düzenli depolama sahalarına gönderdik.

Müsilaj seferberliğimizde denetimlerimize de hız kesmeden devam ettik; 8 bin 118 denetimi tamamladık, mevzuata aykırı davranan işletmelere 16 milyon 36 bin TL idari para cezası uyguladık, 2 bin 180 atık su numunesi inceledik."

7 MİLYAR TL'LİK EYLEM PLANINI GÖRMEZDEN GELDİLER

Ergene Nehri’ndeki kirlilik için Avrupa'nın en büyük çevre projelerinden biri olan Ergene Havzası Eylem Planı hayata geçirilmişti. Proje için 7 milyar TL'lik bir yatırım planlanıyor.

31 ARITMA TESİSİ YAPILDI

Bu kapsamda, 26'sı belediye ve 5'i OSB'ler için 31 tane biyolojik arıtma tesisi, 14 km tünel, 30 km kara boru hattı ve 4.5 km deniz deşarjı yapıldı.

28 DERE ISLAH EDİLDİ

Toplam 395 kilometre uzunluğunda 28 dere ıslah edildi. 500 bin dekar tarım arazisi, sel ve taşkınlardan koruma altına alındı. Taşkın erken uyarı sistemi ile tedbir alınmasını sağlayacak 11 akım ve meteoroloji gözlem istasyonu kuruldu.

CHP'NİN ÖNERİSİ REDDEDİLDİ

Tüm bunlara rağmen, CHP Ergene Nehri’ndeki kirliliğin nedenleri ve canlı yaşamına etkilerinin araştırılmasını önerdi. Önergenin hali hazırda bir eylem planı olduğu ve milyarca lira yatırım yapıldığı için reddedilmesi üzerine CHP Kırklareli Milletvekili Vecdi Gündoğdu, "Ergene'den akan kara sular, AK Parti'nin yüzünün karası" açıklaması yaptı.

"AÇILIŞ TÖRENİNE BEKLERİZ"

Bazı muhalif medya organları ve CHP tarafından "Kirliliğin araştırılması istenmiyor" şeklinde algı yapılması üzerine Çevre ve Şehircilik Bakan Yardımcısı Mehmet Emin Birpınar açıklama yaptı.

Birpınar, "Kirlilik zaten araştırıldı, yol haritası belirlendi. 26'sı belediye ve 5'i OSB'ler için 31 tane biyolojik arıtma tesisi, 14 km tünel, 30 km kara boru hattı ve 4.5 km deniz deşarjı yapıldı. Açılışa bekleriz" diyerek bu söylemlere cevap verdi.

KAYNAK: HABER7, AA
YORUMLAR 12
  • =_=(1453)=_= 2 yıl önce Şikayet Et
    Chp li belediyelerinin meyvelerini millet 2 inci yılında çöp olarak yemeye başladılar her tarafı izmire çevirdiler.
    Cevapla
  • Cafer 2 yıl önce Şikayet Et
    EKO istanbulu kazanınca 4-5 Ad arıtma tesislerinin temelini atmaya gerek yok deyip iptal eti ve arıtılmadan Marmaraya dökülen atık sular müsilajın ortaya çıkmasına sebep oldu Eko ist. Başkan olalı 2,5 sene oldu ama ist,sorunları çözmede hiç bir isteği ve çabası yok. Heykelden şovdan başka istanbula yaptığı bir şeyde yok.
    Cevapla
  • Abdulbaki Yeşil 2 yıl önce Şikayet Et
    Birgün Sözcü Cumhuriyet ve satılmış basın CİA MOSSAD FETÖ işi. Yalan p biçim Googl e fesbok hepsi bunlara çalışıyor. Google sürekli bunlardan alıntı haberleri dayatıyor niye acaba İç dış hainler el ele.
    Cevapla
  • Düzceli 2 yıl önce Şikayet Et
    Şu chp’nin basını, bürokratı, siyasetçisi vesselam aydın geçineni bile cahil. Seçmeninden ne beklersin....
    Cevapla
  • gsli 2 yıl önce Şikayet Et
    damarlarındaki hainlik gözlerini kör etmiş,,,ruhlarını satmış bunlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Katil Netanyahu, UCM'ye meydan okudu
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!