4 yıl önce oğlu için yapmıştı şimdi dünyaya satış yapıyor!

Mersin'in Tarsus ilçesinde yaşayan 50 yaşındaki Murat Sönmez'in 4 yıl önce oğlu için başladığı el yapımı ahşap oyuncak işi zamanla mesleği haline geldi. İnternet üzerinden ürünlerini pazarlayan Sönmez, şimdi dünyaya satış yapıyor.

4 yıl önce oğlu için yapmıştı şimdi dünyaya satış yapıyor!
4 yıl önce oğlu için yapmıştı şimdi dünyaya satış yapıyor!
GİRİŞ 03.07.2021 18:02 GÜNCELLEME 03.07.2021 18:05
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

İki çocuk babası Sönmez, 4 yıl önce oğlu Ömer'i (8) mutlu etmek için tahtadan yel değirmeni ve rüzgar gülü yaptı. Oğlunun el yapımı oyuncakları beğenmesi üzerine ahşaptan yeni oyuncaklar yapan Sönmez, bunları da çevresindeki çocuklara hediye etti.

Ahşap oyuncaklara çocukların ilgisinin yüksek olduğunu fark eden Sönmez, evinin alt katını atölyeye çevirerek daha fazla oyuncak imal etmeye başladı. Çalıştığı lojistik firmasından ayrılmasının ardından iş ararken oğluna yaptığı oyuncaktan yola çıkan Sönmez, internet üzerinden ürettiği oyuncakların tanıtımını ve pazarlamasını yapmaya başladı.

Günde 2 el yapımı ahşap oyuncak imal edebilen Sönmez, ürünlerini yurt içi ve yurt dışına pazarlıyor. Evini ahşap oyuncakların satışıyla geçindiren Sönmez'in gelecekteki hedefi markalaşarak, daha çok çeşit oyuncak ve maket üretebilmek.

"BANA FİKİR OLARAK ÇOK YARDIMCI OLDU"

Oğlunun oyuncakları çok sevdiğini belirten Sönmez, "Küçük oğlum Ömer oyuncukları çok severdi. Zamanla ben de oğluma kendim oyuncak yapayım dedim. Kendisi de bir şeyler öğrenir diye düşündüm. Öncelikle rüzgar gülleri yaptım. Daha sonra bunlara hareket vermeye çalıştım. Çoğu zaman bunları deneme yanılma yöntemiyle yaptım. Bunda da oğlumun çok emeği var. Bana fikir olarak çok yardımcı oldu." diye konuştu.

YORUMLAR 5
  • trakyali 2 yıl önce Şikayet Et
    bak isteyene her sekilde ekmek var calisana alin terine.tosuncuk a para yatirip kolay para pesinde kosmamis abimiz.
    Cevapla
  • oduncu 2 yıl önce Şikayet Et
    İyi de nie boya yapıp doğallığı ni bitiriyon. Piyasada bulunan tüm boyalar yapay. Doğal olan gıda boyaları onlar da ahşap a uygulanmaZ en iyisi kendi halinde olması.
    Cevapla
  • Firuze 2 yıl önce Şikayet Et
    Kabiliyeti varmış demek ki, ürünleri de oldukça başarılı bence
    Cevapla
  • Aydın KARADENİZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Içinde varsa bir yerden bir şekilde çıkıyor
    Cevapla
  • Macır 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah yolunu açık etsin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar heyecanlandıran gelişmeyi duyurdu! Rekor üstüne rekor kırıldı
Arabalarda dijital devrim! Tek tuşla motor gücü değişecek