Mehmet Ceyhan'dan dikkat çeken aşı çıkışı! Tepki gösterdi

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Enfeksiyon Hastalıkları Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan koronavirüs aşılarına ilişkin önyargı içeren paylaşımlara tepki gösterdi.

Mehmet Ceyhan'dan dikkat çeken aşı çıkışı! Tepki gösterdi
Mehmet Ceyhan'dan dikkat çeken aşı çıkışı! Tepki gösterdi
GİRİŞ 03.07.2021 18:14 GÜNCELLEME 03.07.2021 18:30
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Prof. Dr. Ceyhan, "Karpuz seçimini bile deneyimine güvenip karpuzcuya bırakan halkın, salgın ve aşı konusunda uzman kesilmesi beni öldürüyor" açıklamasında bulundu.

Enfeksiyon Hastalıkları Derneği Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ceyhan, koronavirüs aşılarına ilişkin önyargı içeren paylaşımlara ateş püskürdü. Prof. Dr. Ceyhan, "Karpuz seçimini bile deneyimine güvenip karpuzcuya bırakan halkın, salgın ve aşı konusunda uzman kesilmesi beni öldürüyor" dedi.

"FAZ 4 BİTMEDEN NİYE AŞILAR KULLANILIYOR SORUSU OLMAZ"

Prof. Dr. Ceyhan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Bir arkadaşımız sormuş. Herkesin bilgisi olsun diye buradan yanıtlıyorum" diyerek şunları söyledi:

"Faz 4 çalışması aşı (veya ilaç) ruhsat alıp uygulanmaya başladıktan sonra yapılan çalışmadır. Yani şu anda kullanılan aşılarda yapılan çalışmalar faz 4 çalışmalardır. 'Faz 4 bitmeden niye aşılar kullanılıyor' diye bir soru olmaz" dedi.

"300 MİLYON DOZDA 1.100 KALP KASI İLTİHABI GÖRÜLDÜ"

Öte yandan Ceyhan, aşıların miyokardit (kalp kası iltihabı) yapma riskine ilişkin yoruma ise şu yanıtı verdi:

"Perikardit değil, miyokardit. Bilimde 'kardiyolog dedi' diye bir delil olmaz. 300 milyon dozda 1.100 miyokardit görüldü, bu aşı olmayanlarla anlamlı fark oluşturmadı. Hepsi gençlerde ve hafif vakalardı. Oysa COVID 19 geçirenlerde yüz kat daha sık ve ağır vakalar görülüyor."

"BU YAKLAŞIMLA HİÇBİR AŞI GELİŞTİRİLEMEZ"

Prof. Dr. Ceyhan, sözlerine şöyle devam etti:

"Çin/ Alman aşısı farkına gelince, üretim Almanya'da değil, ABD'de yapılıyor. Çin'in üretim denetiminde problem var. Bakın, Çin aşısı olanları tekrar aşılamak zorunda kaldık. 5 yıl sonra aşı ne yapacak? Pandemi ve aşının gerçekleri bunlar. 5 yıl bekleyelim mi? Salgın ne olacak? Bu yaklaşımla, hiçbir aşı veya ilaç geliştirilemez. Kullandığınız ağrı kesici, antibiyotik, kanser ilaçlarında 5 yılı bırakın, 5 hafta beklenildi mi sanıyorsunuz? Uzun süreli yan etkileri öngörme yöntemleri var, bu aşılarda da kullanıldı ve güvenli bulundu. Son olarak; nolur, dünyada en uzun eğitimi gerektiren bu konularda Google'dan bakıp, iki cahilin yazısını okuyarak fikir sahibi olmaya çalışmayın. Karpuza gösterdiğiniz saygı."

YORUMLAR 3
  • Turgut 2 yıl önce Şikayet Et
    "Kullandığınız ağrı kesici, antibiyotik, kanser ilaçlarında 5 yılı bırakın, 5 hafta beklenildi mi sanıyorsunuz?" O zaman onlar da da sıkıntı var. Milyar dolarların döndüğü ilaç sanayisi ile paslaşan modern tıp dediginiz nane son yüzyıl içinde Şifa niyetine milleti binbir yan etkisi olan ilaçlara alıstirmis ve bu durumu normalleştirmeksiniz, şimdi de aşı bu covid aşıları en fazla bu ilaçlar kadar kötü yan tesir gösterir diyorsunuz. Bunu söyleyen de prof. dr. Kötüden örnek mi olur. O ilaçların hastalıklar kadar başka hastalıklara sebep olan yan tesiri varsa o ilaçta kötüdür bu covid aşıları da
    Cevapla
  • Misafir99 2 yıl önce Şikayet Et
    Bizde çok bilmiş ve herşeyi ben bilirim diyen bi kitle var. Bunların beyinlerini kuşa taksak kuş ters uçar öyle bi kitle ki önüne ne koysan yer araştırma yapmazlar soruşturmazlar. Ülkece bunlar yüzünden halimiz harap olacak maalesef. Dediği gibi karpuzu seçerken bile erbabına bırakan milletimiz aşı ya gelince prof.doc.ordinaryus kesiliyor başımıza
    Cevapla
  • reisEmir 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce kendi çocuğuna vurdur, sonra akıl ver millete.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Katar'dan Türkiye açıklaması: Onurlu duruşu takdir ediyoruz
Dili boğazına kaçan müşterisini böyle kurtardı...