Tosuncuk'un köylüleri ilk kez konuştu

Teslim olan Tosuncuk'un köylüleri ilk kez konuştu. Giresun'un Espiye ilçesine bağlı Aydınlar köyü sakinleri, köylerinden böyle bir kişinin çıkmasından dolayı üzüntü duyduklarını dile getirdiler.

Tosuncuk'un köylüleri ilk kez konuştu
Tosuncuk'un köylüleri ilk kez konuştu
GİRİŞ 06.07.2021 20:16 GÜNCELLEME 06.07.2021 20:17
Bu Habere 7 Yorum Yapılmış

Çiftlik Bank ile arkasında binlerce mağdur bırakan "Tosuncuk" lakaplı Mehmet Aydın, geçtiğimiz günlerde Brezilya'da teslim oldu. Aydın'ın Türkiye'ye getirilmesinin ardından dün akşam sorgusu başladı.

KÖYLÜLERİ KONUŞTU

Mehmet Aydın'ın memleketi olan Aydınlar köyünde köy sakinleri ilk kez konuştu. Köy sakinleri, köylerinden böyle bir dolandırıcının çıkmasından dolayı büyük üzüntü duyduklarını dile getirdiler. Köylerinde çok muhterem insanların yer almış olduğu belirten köylüler, hem köyleri adına hem de o kişinin aileleri adına üzücü bir durum olduğu ifade ettiler.

Köy sakinlerinden İbrahim Aydın, Mehmet Aydın'ın çocukluk zamanlarını bildiğini belirterek, "Kendisinin çok küçüklüğünü bilirim. Bursa'da yaşıyordu. Zaman zaman köyün düğün gibi dernek gibi etkinliklerin de kendisini görüyordum. Böyle bir iş yapacak birisi değildi. Mutlaka onun arkasında birileri vardır. Çünkü kendisi bu kadar insanları dolandırabilecek böyle şirketler kurabilecek bu zekaya sahip birisi değildi. Ama böyle bir olaya karışmış olmasından dolayı ve böyle bir kişinin köyümüzden çıkmış olmasından dolayı son derece üzgünüz ve mahcubuz" ifadelerini kullandı.

'KÖYÜMÜZE YAKIŞMADI'

Diğer bir köy sakini Muammer Aydın, "Bizim köyümüzün insanları Konya'dan gelip yerleşmişlerdir. Hatta köyümüzde mübarek bir zat bulunmaktadır. Yakındaki bir köyümüz, Hacı Abdullah Halife'nin bulunduğu komşu köylerden birisidir. Bizim köyümüz öyle bir olayın yaşanması köyümüze hiç yakışmadı. Köy adına utanıyoruz, mahcubuz. Keşke yaşanmasaydı" ifadelerine yer verdi.

YORUMLAR 7
  • Vatan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne mutlu Türküm diyene
    Cevapla
  • El-Müslim 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne alaka laa bu yorum. öyleyse Ne Mutlu Muslumanim Diyene ve islamiyeti Hakkiyla Yaşayanlara..
    Cevapla
  • T C 2 yıl önce Şikayet Et
    tosun yemi fazla kaçırmış
    Cevapla
  • pusat 2 yıl önce Şikayet Et
    tosunun ipini sıkı bağlasaydınız ahırdan kaçmazdı.
    Cevapla
  • pusat 2 yıl önce Şikayet Et
    terbiye anlamında
    Cevapla
  • sivaslı 2 yıl önce Şikayet Et
    Gardaş bizim orada da şu söz vardır; Ot kökün üzerinde biter .
    Cevapla
  • Pusat´a 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne alakasi var? Alimden zalim, zalimden alim dogar. Simdi oun sucunu köylümü üstlensin yani?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Paşinyan: 1915 travmasını atlatmalıyız
Rezalet! 23 Nisan kutlaması adı altında yapılan etkinlik pes dedirtti