Tam 7 sene sonra Wilders'a kötü haber!

Hollanda Yüksek Mahkemesi, Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders'i 'insanları belli bir kesime karşı nefret ve şiddet göstermesi için kışkırttığı' gerekçesiyle suçlu buldu.

Tam 7 sene sonra Wilders'a kötü haber!
Tam 7 sene sonra Wilders'a kötü haber!
GİRİŞ 07.07.2021 07:59 GÜNCELLEME 07.07.2021 07:59
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Hollanda Yüksek Mahkemesi, Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders'ı 'insanları belli bir kesime karşı nefret ve şiddet göstermesi için kışkırttığı' gerekçesiyle suçlu buldu.

Mahkeme kararı davanın başlangıcından 7 sene sonra verildi.

"Bir kesime hakaret etmek Ceza Kanunu kapsamında yasaklanmıştır" ifadelerini kullanan hakim, "Bir politikacı bile hukukun basit kurallarına uymalı ve hoşgörüsüzlüğü kışkırtmamalıdır" dedi.

Davaya sebebiyet veren olay Wilders'ın 2014'te Lahey şehrinde Faslılar hakkında kullandığı birtakım sözler olmuştu.

Wilders bir kafede insanlara "Bu şehirde ve ülkemizde daha fazla mı Faslı istersiniz daha az mı?" diye sormuş, insanlar ise "daha az, daha az, daha az" diye cevap vermişlerdi. Bunun üzerine Özgürlük Partisi lideri "o zaman bu konuda bir şeyler yapacağız" demişti.

2016'nın Aralık ayında 'bir kesim insana yönelik hakaret ayrımcılık'tan suçlu bulunan Wilders, "hükmün kendisinin yeterli olması" nedeniyle ceza almamıştı. Savcının talep ettiği 5 bin euroluk para cezası da ödenilmedi.

YORUMLAR 3
  • Kuantumcu Sefer 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu bir aldatmaca. Aslında hepsi aynı şeyin soyu..
    Cevapla
  • vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Geert Wilders zaten bir kukla, hükumetin bu çıkışına inanmayın. Onların tamamı çocukluktan yabancı düşmanı olarak yetiştiriliyorlar.
    Cevapla
  • yavuz Yalçın 2 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim layıkını verir inşallah
    Cevapla
DİĞER HABERLER
EYT düzenlemesinden en çok faydalananlar SSK’lı çalışanlar
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!