Başörtülülere hakaret etmişti! Meltem Şişli davasında 18 kişi şikayetinden vazgeçti

Eski İBB Genel Sekreter Yardımcısı Meltem Şişli'nin 'inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme' suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, 18 kişi şikayetinden vazgeçti.

Başörtülülere hakaret etmişti! Meltem Şişli davasında 18 kişi şikayetinden vazgeçti
Başörtülülere hakaret etmişti! Meltem Şişli davasında 18 kişi şikayetinden vazgeçti
GİRİŞ 07.07.2021 13:28 GÜNCELLEME 07.07.2021 13:33
Bu Habere 47 Yorum Yapılmış

Eski İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Genel Sekreter Yardımcısı Yeşim Meltem Şişli'nin, İSMEK'in kadın çalışanlarına aşağılayıcı ve ayrımcı ifadeler kullandığı iddiasıyla "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan 9 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı davada, 18 müdahil şikayetten vazgeçti.

İstanbul 59. Asliye Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, sanık Yeşim Meltem Şişli gelmedi. Sanık Şişli'nin avukatının ise hazır bulunduğu duruşmaya, müdahillerden İlknur Özdemir ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı avukatı katıldı.

Meltem Şişli davasında 18 kişi şikayetinden vazgeçti

Dosyaya giren evrakların okunduğu duruşmada, 18 müdahilin şikayetten vazgeçtiklerine dair dilekçeleri mahkemeye sundukları belirtildi.

Sanık avukatı Dilek Helvacı, şikayetinden vazgeçenlerin "katılan" sıfatının kaldırılmasını ve Ulusal Yargı Ağı Bilişim Sistemi'nden (UYAP) isimlerinin çıkarılmasını talep etti.

Mahkeme, şikayetinden vazgeçen kişilerin "katılan" sıfatlarının kaldırılmasına ancak "mağdur" sıfatları devam ettiğinden UYAP'tan silinmeleri yönündeki talebin ise reddine karar verdi.

Sanık avukatına, dinletmek istediği tanıkları hazır etmesi için bir sonraki celseye kadar süre veren mahkeme, duruşmayı 5 Kasım'a erteledi.

NE YAŞANMIŞTI?

Meltem Şişli'nin, bir toplantıda İSMEK bölge sorumlusu kadınlara hakaret ederek, aşağılayıcı sözler sarf ettiği ve sonrasında çalışanların işlerine son verdiği iddia edilmişti.

Bu iddiaların basında yer almasının ardından, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, konunun soruşturulması için müfettiş görevlendirirken, İSMEK bölge sorumlusu kadınlar da Şişli ve Hayat Boyu Öğrenme Müdürü Erkan Duyar hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunmuştu.

Suç duyurusunu işleme koyan Başsavcılık, Şişli ve Duyar hakkında soruşturma başlatmış, ifadeleri alınan 19 kişi, sorumlu yöneticilerden şikayetçi olduklarını bildirmişti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, 10 Şubat'ta gerçekleştirilen Meclis toplantısında Şişli'nin kendi talebiyle soruşturma sonuna kadar geçici olarak görevden uzaklaştırıldığını söylemişti.

3 YILDAN 9 YILA KADAR HAPSİ İSTENİYOR

Savcılıkça yürütülen soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamede, 19 kadın ''mağdur'', Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı da ''katılan'' sıfatıyla yer alıyor. İddianamede, sanık Şişli'nin eylemine uyan "inanç, düşünce ve kanaat hürriyetinin kullanılmasını engelleme" suçundan 3 yıldan 9 yıla kadar hapisle cezalandırılması talep ediliyor.

Öte yandan, hakkında suç duyurusunda bulunulan Hayat Boyu Öğrenme Müdürü Erkan Duyar görevde olduğu gerekçesiyle İstanbul Valiliğinden soruşturma izni istendiği ve bu nedenle dosyasının ayrıldığı belirtilmişti.

KAYNAK: AA
YORUMLAR 47
  • izmitli 2 yıl önce Şikayet Et
    neden vazgeçtiler bu kadar bağırma niçindi ne karşılığı vazgeçtiniz çok şey demek geliyo ama ya sabır allahım sen affet
    Cevapla
  • enver 2 yıl önce Şikayet Et
    18 kişi için gurursuz demek doğru olacaktır.
    Cevapla
  • ishak 2 yıl önce Şikayet Et
    nedenini bilemeyiz tabiki. yanlız bu hakaret davası, şikayeti Rabbim'e Edip vazgeçmişlerdir. merak etmeyin Hakimlerin hakimi yüce Allah cc. ahirette hepimize gereken cezayı da ödülü de verecektir. Efendimizin hayatını okuyun anlayacaksınız.
    Cevapla
  • izmitli 2 yıl önce Şikayet Et
    amenna ceza verecek rabbim ama onlar havale edip vazgeçmemişlerdir bişey verildi sözler verilmil olabilir
    Cevapla
  • Alavere 2 yıl önce Şikayet Et
    Katilini seven Korkaklar! Stockholm Syndrome lu omurgasizlar! Allah sizi bildigi gibi yapsin Demek ki ortunmeniz bir dava degil, bir kulluk vazifesi degilmis Yaziklar olsun. Imtihani kaybettiniz Ayetleri 3-5 kurusa sattiniz. Bilmezmisiniz ki onunuzde 2 kolaylik verecekti Yaradan size! simdi ne oldu size binlerce zorluk verecek Yaradan, cunku siz hakkettiniz!!!!
    Cevapla
  • ali 2 yıl önce Şikayet Et
    3 kuruş paraya davasınıda memleketinide dininide satacak ucuz insan sayısı çok. Birde üzerine tehdit varsa.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Adli tıp raporları ortaya çıktı! Katilleri başıboş köpekler
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam