Yol ortasında kalan mezar görenleri şaşırtıyor

Sivas’ın Şarkışla ilçesinde belediye tarafından yapılan çevre düzenlemesi sonrasında yol ortasında kalan tek mezar görenleri şaşırtıyor.

Yol ortasında kalan mezar görenleri şaşırtıyor
Yol ortasında kalan mezar görenleri şaşırtıyor
GİRİŞ 08.07.2021 12:12 GÜNCELLEME 08.07.2021 12:12
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Sivas'ın Şarkışla ilçesi Yeni Mahalle Hamzaoğlu sokakta, yol ortasına kalan tek mezarı ilk kez görenler şaşkınlığını gizleyemiyor. Yıllar önce belediye tarafından istimlak edilen bir evin bahçesinde bulunan mezar, evler yıkılınca yol ortasında kaldı. Mezar taşında “Gariban Şehit Baba” yazılı olsa da mezarın tam olarak kime ait olduğu bilinmiyor. Çevre düzenleme çalışması sırasında kaldırılmayan mezarda bir şehidin gömülü olduğu düşünülüyor. Etrafından araçların geçtiği, bazı vatandaşların da başına gelerek dua ettiği mezar, drone ile havadan da görüntülendi.

“EV SAHİPLERİNİN RÜYALARINA GİRERDİ”

Kandemir Mahallesi Muhtarı Ahmet Hark, yol ortasındaki mezarda bulunduğu düşünülen kişinin daha önceleri ev sahiplerinin rüyalarına girdiğini söyleyerek, “Biz biliriz ki yıllardır burada bir yatır olduğunu söylerlerdi. 35-40 sene önce evin yanında bir bahçeydi burası. Bahçeyi eştiler. Eştiklerinde mezar çıktı. Ev sahiplerinin daha önce rüyalarına da giriyordu. Öyle söylerlerdi. Abdest alan falan gördüklerini söylerlerdi. Evin sahipleri burayı yatır olarak yaptılar. Kenarındaki evler de yıkıldı, burası yatır olarak böylece kaldı. 100'lerce yıldır yatır olarak bilinen bir yer. Ama yatırın ismi bilinmiyor. Bizim özellikle ziyaretlere inancımız var. Yatırın olduğu yerde kalması, belki bir şehittir, belki alim kişidir. Burada kalması uygundur. Yatırın kenarından da gidilebilir” dedi.

KAYNAK: İHA
YORUMLAR 6
  • GÖRELE 2 yıl önce Şikayet Et
    yavuz oruç 23 seni bu kadar türbe düşmanı yapan nedir tabiki gerçek türbeden bahs ediyorum bilgin varsa açıkla yoksa vahhabi görüşündenmisin...
    Cevapla
  • Hüseyin ÇALIK 2 yıl önce Şikayet Et
    Cumhurriyet Başsavcılığına mezarın kaldırılması ile ilgili dilekçe verin. Belediye görevlileri imamlarla belediye mezarlığına kaldırılsın 1593 Sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu 226. Maddesi. Ölülerin çıkarılması ve nakli bu kadar basit
    Cevapla
  • GÖRELE 2 yıl önce Şikayet Et
    hüseyin calık ya güçleri yetmiyorsa sence ne yapılmalı bilmediğiniz konularda yorum aleyte yorum yararlı olmaz..
    Cevapla
  • ibrahim 2 yıl önce Şikayet Et
    Kesin yakında türbe de yaparlaar
    Cevapla
  • GÖRELE 2 yıl önce Şikayet Et
    ibrahim kardeş olması gerekiyorsa sizce mahsurlumu...
    Cevapla
  • Yavuz Oruç.23. 2 yıl önce Şikayet Et
    sende ozaman gider ziyaret edersin türbeyi.3.kulivallahi ,bir.Elham(Fatiha).okur zatın Ruhuna hediye Edersin .yerini bulurİnşaallah.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bayraktar TB3 test uçuşlarına devam ediyor
Abdülkadir Selvi'den ilginç iddia! Özel'in Erdoğan'a teklifi bu olacak