Türkiye'den AP'nin kararına sert tepki!

Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Parlamentosu'nda (AP) kabul edilen "HDP özelinde Türkiye'deki muhalefete baskı" başlıklı kararın, AP'nin gerçeklerden kopuk, ideolojik ve yanlı tutumunun yeni bir örneği olduğunu bildirdi.

Türkiye'den AP'nin kararına sert tepki!
Türkiye'den AP'nin kararına sert tepki!
GİRİŞ 09.07.2021 00:46 GÜNCELLEME 09.07.2021 00:46
Bu Habere 31 Yorum Yapılmış

Bakanlık, AP Genel Kurulu’nda kabul edilen "Repression of the opposition in Turkey, specifically HDP" başlıklı karar hakkında bir açıklama yayımladı.

Açıklamada, "Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurulu’nda bugün (8 Temmuz) kabul edilen Türkiye’ye ilişkin karar, AP’nin gerçeklerden kopuk, ideolojik ve yanlı tutumunun yeni bir örneğidir." ifadelerine yer verildi.

Avrupa Birliği (AB) içinde, terörizmi kınamamak, parti kapatma nedenlerinden biri olarak kabul edilirken, Türkiye’de milletvekillerinin terörle ilişkisi olduğuna dair ciddi iddialar bulunan bir siyasi parti hakkında başlatılmış hukuki sürecin, peşin hükümle karşılandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

'TAM BİR İKİYÜZLÜLÜK'

"Sürekli yargı bağımsızlığından bahsedenlerin, başka ülkelerin yargı süreçleri hakkında ültimatom vermeye kalkmaları, sadece haddini aşmak değil tam bir ikiyüzlülüktür. Terör örgütleri üyelerini Parlamento’daki odalarında ve koridorlarında ağırlayanların, böyle bir çifte standardı benimsemeleri ve bu kararı kabul etmeleri şaşırtıcı değildir."

AP'nin aldığı bu kararın da diğerleri gibi, Türkiye-AB ilişkilerini çıkmaza sokmak isteyen çevrelere hizmet etmek dışında, AP’ye ve Türkiye-AB ilişkilerinin geliştirilmesine bir şey katmayacağı vurgulanan açıklamada, "Üzerine inşa edildiği değerleri ideolojilere kurban eden AP’nin bu tür kararlar nedeniyle itibarını yitirdiğini de hatırlatmak isteriz." ifadeleri kullanıldı.

YORUMLAR 31
  • ÖZMUŞLU 2 yıl önce Şikayet Et
    Kendisiyle çelişmek böyle bir şey.. ' AP her fırsatta Türkiye aleyhine kararlar almakla sanki şartlanmış gibi..' bu ve benzer tutuma karşı Türkiye'nin takındığı tavır taktire şayandır. Tek kelime T EB R İ K L E R Dahası Türkiye olarak kınıyoruz......Bu ve bunun gibi iki yüzlü Türkiye kararları ne ahlaken ne de vicdanen kabul etmiyoruz dahası iade ediyoruz.....! Yeter artık dur diyoruz
    Cevapla
  • yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Neden açıktan Türkiyeyi etnik olarak bölme projesinin engellenmesinden dolayı Ap böyle yapıyor denmiyorda ustu kapalı vs vs. Bunlara iç niyetlerini yüzüne vurmak gerekki hata yapsınlar ve alenen düşman oldukları anlaşılsın. Şu bir gerçekki Abd ve Ap de ve hatta Rusyada bile siyonistin vadedilmiş toprak masalı projesinin lobiciliğini yapan bir grup var.. Şu anda bu planlarına en büyük engeli koyan ve güçlü olan Türkiye var önlerinde. Bunu biliyorlar ve Türkiyeninde bir bölümünü kapsayan bu kötü niyet planı için Hdp üzerinden yürüyorlar. Artık Türkiye Ap ye karşı açıktan politika gutmeli ve asla taviz vermeyip Ap nin gözünü korkutmalı.
    Cevapla
  • Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Alçak batı yı terk etmeliyiz. Başka bir kurtuluş yok.
    Cevapla
  • hedef 2023 2 yıl önce Şikayet Et
    cevap tokat olmuş... tebrikler..
    Cevapla
  • böyle 2 yıl önce Şikayet Et
    cevap tokat gibi olmuş ama bunlarda kızaracak yüz nerde?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'
Manipülasyonun havada uçuştuğu günlerde hatırlamak ve unutmamak kadar değerli ne olabilir