Aşı olanlarda bu belirtilere dikkat! En yaygın görülen 5 semptom

İngiltere'de yapılan bir araştırmada, aşılama sonrası yeni tip corona virüse yakalanılması halinde en yaygın görülen 5 semptom belirlendi.

Aşı olanlarda bu belirtilere dikkat! En yaygın görülen 5 semptom
Aşı olanlarda bu belirtilere dikkat! En yaygın görülen 5 semptom
GİRİŞ 08.07.2021 22:19 GÜNCELLEME 08.07.2021 22:44
Bu Habere 49 Yorum Yapılmış

2020 yılının başında corona virüsün ortaya çıkmasıyla, hükümetler ve sağlık kuruluşları bir dizi virüs belirtileri yayımlamaya başlanırken daha sonra ortaya çıkan varyantlarla birlikte corona virüsün yeni semptomları görülmeye başlandı.

Dünyada pandemiyle mücadele kapsamında uygulanan aşı sayısı 3 milyarı geçerken yapılan yeni bir araştırma, aşılananve corona virüse yakalanan kişilerde görülen semptomları açıkladı.

CNBC'nin haberine göre, İngiltere'de hala devam eden Zoe Covid Symptom adlı araştırma çerçevesinde bir uygulamadan faydalanıldı.

Uygulamaya Covid-19'a yakalananların şikayetlerini girdiği, bu verilerin, bilim insanları tarafından analiz edildiği kaydedildi.

3 GRUPTA EN ÇOK GÖRÜLEN 5 BELİRTİ

Araştırma, aşı olanlar ve olmayanları 3 gruba ayırarak en yaygın görülen 5 Covid-19 semptomunu ortaya koydu.

Çift doz aşı olanlarda en sık görülen Covid-19 semptomlarının sırasıyla baş ağrısı, burun akıntısı, hapşırma, boğaz ağrısı ve koku kaybı olduğu gözlendi.

Tek doz aşı olanlarda en sık rastlanan 5 semptom, baş ağrısı, burun akıntısı, boğaz ağrısı, hapşırma ve öksürük olarak sıralandı.



Aşı olmayanların ise en yaygın baş ağrısı, boğaz ağrısı, burun akıntısı, ateş ve öksürük semptomlarından şikayet ettiği tespit edildi.

Araştırma ayrıca tek doz aşının bile aşısızlara oranla Covid-19'a yakalanma riskini azalttığını gösterdi.

YORUMLAR 49
  • İsmail 2 yıl önce Şikayet Et
    Grip olunca farklı şeyler mi oluyor?
    Cevapla
  • Akile 2 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaşlar çocuklarımıza 50 yıldan fazladır aşı yapılır ama onlar yine kızamık su çiçeği vs olur aşının amacı hastalığı en az hasarla vehafif atlatmayı sağlamak lütfen bunları unutmayalım neden çocuklarımızın aşılarına karşı değilsınız büyüklere karşısınız anlamadım
    Cevapla
  • Zekeriya 2 yıl önce Şikayet Et
    Kim ne derse desin, bu asilar sadece dünyadaki ilac mafyasini zengin etmekden baska bir sey degil. Ve o ilac üreten firmalarin cogunun arkasinda Bill Gates in oldugunu göreceksiniz. Bill Gates uzun yillardan beri afrika kitasinda afrikalilarda inge denemeleri yapiyor, haberi olan var mi?
    Cevapla
  • yani 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne aşı olmadan öce böyle belirtiler görüldü nede aşıdan sonra görüldü
    Cevapla
  • Serhat 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşının faydası var aşı olmadan önce geçirdiğim hastalık da ha ağırdı Aşı olduktan sonra hafif soğuk algınlığı gibi geçirdim aşınızı olun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüzyılın en büyük projesi olan "Kalkınma Yolu projesi"nin bölge için neden önemli?
Rekorları altüst etti! Mükafatı kaptı: Okan Buruk'a yüzde 150 zam