Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan anneler heyecanla Başkan Erdoğan'ı bekliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Diyarbakır'a gerçekleştirdiği ziyaret sırasında çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ve 676 gündür HDP binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerle bir araya gelecek. Aileler heyecanla Erdoğan'ı bekliyor.

Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan anneler heyecanla Başkan Erdoğan'ı bekliyor!
Diyarbakır'da evlat nöbeti tutan anneler heyecanla Başkan Erdoğan'ı bekliyor!
GİRİŞ 09.07.2021 14:55 GÜNCELLEME 09.07.2021 14:55

Bugün Diyarbakır’a ziyaret gerçekleştirecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, çocukları terör örgütü PKK tarafından dağa kaçırılan ve 676 gündür HDP binası önünde evlat nöbeti tutan ailelerle bir araya gelecek olması, evlat nöbetindeki anneleri sevince boğdu. Başkan Erdoğan’ın ziyaretini dört gözle bekleyen anneler, heyecanlarını anlattılar.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalarCumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklamalar


ERDOĞAN'I DÖRT GÖZLE BEKLİYORLAR

Yeni Akit'in haberine göre oğlu Mustafa için evlat nöbetini sürdüren anne Ayşegül Biçer, duygularını şöyle dile getirdi: “Sayın Cumhurbaşkanımız, anneleri ziyaret edeceğinin haberini verdiği günden beri kendisini dört gözle bekliyoruz. Anneler olarak her zaman kendisinin bize olan desteğini gördük, hissettik. Cumhurbaşkanımızın eşi Emine Hanım da bizleri ziyaret etmişti geçtiğimiz günlerde. Devlet büyüklerimizin desteğini görmek bize PKK, HDP karşısında güç veriyor. Umudumuzu artırıyor. PKK’ya, onun temsilcisi HDP’ye karşı mücadelemiz sürecek. Güvenlik güçlerimizin ikna çabaları, annelerin direnişi sayesinde birçok anne evladına kavuştu. Burada bekleyen onlarca anne de evladına kavuşacak, inanıyoruz.”

DOSTU DÜŞMANI GÖRDÜK

Oğlu Özkan için Diyarbakır anneleri ile birlikte HDP önünde oturma eylemi yapan Süleyman Aydın da, şunları ifade etti: “Biz 676 gündür buradayız, bizi neden duymuyorlar? Evlat acısıyla yanıp tutuşan anneleri muhalefet neden görmüyor? Kürtlerin temsilcisi olduğunu söyleyen HDP, acımızı görmek yerine, acımıza acı katıyor. Biz burada eyleme başlarken ‘çocuklarımızı ya alacağız, ya alacağız’ dedik. PKK’ya, onun temsilcisi HDP’ye karşı mücadelemiz sürecek. Bu süreçte devletimizin desteğini hep arkamızda gördük. Şimdi de Sayın Cumhurbaşkanımızı yanımızda görmek bizi çok mutlu ediyor. Evlatlarımızı PKK’dan kurtarma yolunda daha da umutluyuz. Cumhurbaşkanımız ziyaret müjdesini verdiği ilk günden beri kendisini heyecanla bekliyoruz.”

CUMHURBAŞKANIMIZ BİZE UMUT OLACAK

Dağa kaçırılan kızı Ceylan için eylem yapan anne Türkan Mutlu ise, nöbetteki kararlılığını vurgulayarak şunları söyledi: “Aylardır yağmur, çamur, soğuk, sıcak aldırış etmeden nöbetimize devam ediyoruz. evlatlarımızı almadan da vazgeçmeyeceğiz. Kararlıyız. Evlatlarımızı HDP ve PKK’dan geri alalım. Cumhurbaşkanımız yanımıza geleceğini söylemişti. Sözünü tuttu ve geliyor. Kendisine çok şey borçluyuz.”

KAYNAK: YENİ AKİT
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
Dilan Polat davasında yeni gelişme: Vergi suçundan tahliye edildiler