Son dakika: 9 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı

Son dakika haberi: Sağlık Bakanlığı tarafından 9 Temmuz koronavirüs tablosu, vaka, hasta, test, vefat sayısı ve son durum açıklandı.

Son dakika: 9 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı
Son dakika: 9 Temmuz koronavirüs tablosu! Vaka, Hasta, ölü sayısı ve son durum açıklandı
GİRİŞ 09.07.2021 21:21 GÜNCELLEME 09.07.2021 21:21
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Türkiye'de son 24 saatte 228 bin 826 Kovid-19 testi yapıldı, 5 bin 670 kişinin testi pozitif çıktı, 59 kişi hayatını kaybetti.

BAKAN KOCA: İKİ İL DAHA MAVİYE DÖNDÜ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açılamada, ''Bugün iki ilimiz daha maviye döndü. Yeni örnek iller Kırklareli ve Çanakkale. Birlikte mücadelenin yeni sahası aşı olmaktır. Biran evvel aşınızı olun.'' ifaderine yer verdi.

KOCA: AŞI OLMA ORANI DÜŞÜK İLLERDE VAKA ARTIŞI VAR

Bakan Koca vaka artışlarIyla ilgili de uyarılarda bulundu. Koca, ''Aşı olma oranının düşük olduğu illerde vaka sayıları artmaya başladı. Hayat ilelebet sıkı tedbirle, hastalık bana bulaştı bulaşacak endişesiyle sürmez. Randevu alıp aşımızı olalım.'' dedi.

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye'nin yeni korona virüs tablosu açıklandı. 9 Temmuz'da açıklanan 24 saatlik verilere göre 5 bin 670 vaka tespit edildi.

Virüs nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 59 oldu. Bir günde toplam 228 bin 826 test yapılırken, iyileşen hasta sayısı 5 bin 126 olarak kaydedildi. Sağlık Bakanlığı tarafından açıklanan tabloda, aşılama verilerine de yer verildi. En az 1 doz aşı olmuş 18 yaş üzeri nüfusu kapsayan verilere göre Türkiye'de 1. doz aşılama ortalama yüzde 60,35 oldu. 2. doz ortalaması yüzde 27,02 olurken, 1., 2. ve 3. doz aşısını olan vatandaş sayısı toplamda 57 milyon 19 bin 923'e yükseldi.

Aşılamada ilk sırada Muğla var

Verilerde, aşılamada önde giden illere de yer verildi. Bakanlığın tablosuna göre yüzde 81,7 ile Türkiye'de en çok aşılamanın gerçekleştirildiği Muğla'yı Çanakkale, Kırklareli, Edirne, Balıkesir, Eskişehir, Amasya, Aydın, İzmir ve Bilecik takip etti.

En düşük aşılama Bitlis’te

Bakanlığın tablosuna göre yüzde 31,1 ile Türkiye'de en az aşılamanın gerçekleştirildiği Bitlis’i sırasıyla Siirt, Şanlıurfa, Mardin, Diyarbakır, Muş, Batman, Şırnak, Bingöl ve Ağrı takip etti.

"Bir an evvel aşınızı olun"

Sağlık Bakanı Koca, sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Bugün iki ilimiz daha maviye döndü. Yeni örnek iller Kırklareli ve Çanakkale. Birlikte mücadelenin yeni sahası aşı olmaktır. Bir an evvel aşınızı olun” dedi.
 

YORUMLAR 22
  • gerçekçi 2 yıl önce Şikayet Et
    sayın bakanım istediğiniz gibi verilerle kafanıza göre oynuyorsunuz,,,2009 daki domuz gribi şimdiki covitten 10 kat daha güçlü idi o zaman maske,pcr testi aşı ve aşı pasaportu denilen saçmalığı kullanmadık şimdi ne olduda bunların hepsini kullanır olduk bu yüce milletimin insanımızın sizin bilipte bizim bilmediğimiz bir takım oyun ve durumlarmı varvar
    Cevapla
  • Hakan Akyüz 2 yıl önce Şikayet Et
    telegramda önce İnsan gurubunu takip edin
    Cevapla
  • Cengiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Ben korona oldum.testte negatif cıktı.ne yapmayalim
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Testde o an negeatif bir iki gün sonra Pozitif çıkabiliyor..Çünkü Kovid-19 Vücutda saklanabiliyor...Hafif Belirtiler varsa bile Yine test yaptır.
    Cevapla
  • C.Türk 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olmak için 3 veya 6 Ay bekleyeceksin... ve Tahminim Kontrolden geçiyorsundur ama Kardoloyojide Kalbini Muhakkak kontrol ettir.
    Cevapla
  • Cem Y. 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse asi kisir yapiyor filan demesin gerci hanim asi olmadi ama ben oldum 1. cocuktan 7 yil sonra esim 2. cocugumuza hamile 6.haftasinda.Insallah bi aksilik olmaz da hayirlisi ile saglikli sihhatli elimize aliriz.Ya sunuda bilmek lazim tarihte de butun salginlar asi ile son bulmustur.
    Cevapla
  • Musa 2 yıl önce Şikayet Et
    Aşı olmama sebebi olarak yok kısırlık yapıyormuş yok aşıyla jip takılacak gibi sulandırıcı sebepleri bahane edip aşı olmayanları eleştirenler. Aşı olmama sebebi bunlar değil.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Dünya bu görüntüyü konuşuyor! Üniversitenin binasına keskin nişancı yerleştirdiler
Son Dakika... 7 ilde 'Mahzen' operasyonları: Bir suç örgütü daha çökertildi!