Son dakika: Öldürülen kadın terörist eski HDP İlçe başkanı çıktı!

Son dakika haberi: TSK'nın Haftanin Vadisi'ne düzenlediği operasyonda etkisiz hale getirilen PKK'lılardan olan Deniz kod adlı Garibe Çetin teröristin HDP'nin eski Çukurca ilçe eş başkanı olduğu öğrenildi.

Son dakika: Öldürülen kadın terörist eski HDP İlçe başkanı çıktı!
Son dakika: Öldürülen kadın terörist eski HDP İlçe başkanı çıktı!
GİRİŞ 10.07.2021 08:18 GÜNCELLEME 10.07.2021 08:30
Bu Habere 111 Yorum Yapılmış

Şırnak Uludere'nin karşısındaki Kuzey Irak toprakları içinde kalan Haftanin Vadisi'ne düzenlenen hava harekâtıyla öldürülen Deniz kod adlı Garibe Çetin adlı kadın teröristin, HDP'nin eski Çukurca ilçe eş başkanı olduğu ortaya çıktı.

PARTİ FAALİYETLERİ SIRASINDA DA SIK SIK GÖZALTINA ALINIYORDU

Kuzey Irak'taki Haftanin Vadisi içinde kalan Bektorya Kampı'na geçen yıl düzenlenen hava harekâtıyla öldürülen teröristin, parti faaliyetleri sırasında da terör örgütü PKK'yla olan illegal bağı nedeniyle sık sık gözaltına alınıp tutuklandığı öğrenildi.

Garibe Çetin'in son olarak 2016 yılı Mart ayında terör örgütü PKK'ya lojistik destek sağlamak, dağ kadrosuna eleman temin etmek, ilçe binasına gelen gençlere örgütsel propaganda yaparak örgüte kazandırmak suçlarından 8 parti yöneticisiyle birlikte gözaltına alındığı bildirildi.

Hakkında birden fazla dava açılan ve çok sayıda soruşturma geçiren Garibe Çetin'in 5 yıl önce terör örgütünün dağ kadrosuna katıldığı belirlendi.

Sırasıyla Kandil, Zap, Gara, Metina kampları ile Zagros dağlarında askeri ve siyasi eğitimler alan kadın terörist Garibe Çetin'in Hakurk Vadisi'nde de suikast ve sabotaj eğitimleri alarak terör örgütünün kadın yapılanması olan YJA-Star bünyesindeki sözde özel güç biriminde yer aldığı kaydedildi.

KAYNAK: SABAH
YORUMLAR 111
  • Ankara mhp 2 yıl önce Şikayet Et
    Gebermiş kafir soyu... Ateşin bol olsun eyy kafirrrr...
    Cevapla
  • Ankara mhp 2 yıl önce Şikayet Et
    Ateşi bol olsun keferenin...
    Cevapla
  • Kâmil 2 yıl önce Şikayet Et
    Al göz altına salıver Sonra akıllanmasını bekle Neyin aklı bu...
    Cevapla
  • Vatandaş 2 yıl önce Şikayet Et
    Hdp ile Pkk'nın bağı ayan beyan ortada iken bir an önce kapatma davasının sonuçlanması gerekiyor. Özgürlük demokrasi diyerek ülkenin özerklikle bölünmesine ,Kürdistan yolunun açılmasına fırsat veremeyiz. Sahada terörle verilen mücadele devletin her kurumlarında da verilmeli. Söz konusu ülke bekası.
    Cevapla
  • oflu 2 yıl önce Şikayet Et
    allah bu hdp chp ip ' e devleti yönetmeyi nasip etmesin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fatih Sondaj Gemisi, Göktepe-1 kuyusunda sondajına başladı
Merak edilen 5 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü