Çarpıcı PKK raporu: Yüzde 42'si 18 yaş altında

Terör örgütü PKK/PYD-YPG’nin kullandığı çocuk yaştaki örgüt mensuplarının bilançosu dikkat çekiyor.

Çarpıcı PKK raporu: Yüzde 42'si 18 yaş altında
Çarpıcı PKK raporu: Yüzde 42'si 18 yaş altında
GİRİŞ 11.07.2021 07:55 GÜNCELLEME 11.07.2021 07:55
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

PKK’nın bugüne kadar çatışmalarda kullandığı çocuk sayısının 3 binden fazla olduğu belirtiliyor. Örgütün dağ kadrosuna katılanların yüzde 42’sinin 18 yaş ve altında olduğu tespit edildi. Bunların da yüzde 9’u 15 yaş ve altında. Türkiye’nin yürüttüğü ikna çalışmaları neticesinde 2016-2020 yılları arası teslim olan teröristlerden 388’i, 2013-2019 arası teslim olanlardan ise 1.770’i 18 yaşından küçükken terör örgütüne katılmış.

MURAT KARAYILAN ÖZEL İLGİLENİYOR
Örgütün Gara’da ‘Tabura Zaroken’ adında çocuk taburu bulunuyor. Bu sözde taburun sorumlusu örgüt elebaşlarından Duran Kalkan. Yine, Suriye’de Şeddadi bölgesinde 40 kişilik bir sözde taburda 18 yaş altı çocuklar eğitiliyor. Örgütün elebaşı Murat Karayılan, çocuk örgüt mensuplarının eğitimleriyle özel olarak ilgileniyor. Güvenlik kaynakları terör örgütünün çocukları kullanma nedenleri olarak “Çocukların kandırılmaya ve yönlendirilmeye daha açık olması, çatışma ve kanlı eylemleri için kolayca yönlendirilebilmeleri, sözde yöneticiler açısından tehdit oluşturmamaları, yetişkinlere göre örgütten kaçma ihtimallerinin daha az olması, kundaklama, keşif ve istihbarat faaliyetleri için daha kolay kamufle olabilmelerini” sayıyor.

ULUSLARARASI RAPORLARDA DA VAR
Yine, terör örgütünün, intihar eylemcisi yapacağı teröristleri çocuk yaşlarda eğitmeye başladığı belirtilirken, Suriye’de çatışma bölgelerinden göç eden ailelerin çocuklarının da alıkonulduğu ifade ediliyor. PKK/PYD-YPG’nin çocuk teröristleri uluslararası raporlara da girdi.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ
YORUMLAR 5
  • mahmuthan 2 yıl önce Şikayet Et
    abd nin gözünü sokun bu raporu
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 2 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü Avrupa katil ABD nin uşakları
    Cevapla
  • Kırkdokuzelli 2 yıl önce Şikayet Et
    İki yüzlü Avrupa katil ABD nin uşakları
    Cevapla
  • Yorumcu 2 yıl önce Şikayet Et
    Turkiye de ve diger gelismis ulkelerde eskisi gibi nufus artisi genc nufus yok artik. Artik bir ailenin en az 4,5 cocugu yok. Boyle olunca teror beslenemez oldu ve daha az gelismis Suriyeye tasindi. Orada devamliligini saglamaya ve oradan eleman bulup TR ye saldirmayı planliyor.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    çocuk terörist deyip geçmemeli, örgüt için kurmay kadro olarak yetiştiriliyorlar
    Cevapla
DİĞER HABERLER
CHP'li belediyelerde akraba kıyağı: Liyakate değil kan bağına bakılıyor
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor